1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Hurma Tatlısı

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve misafir tarafından 7 Ekim 2006 başlatılmıştır.

  1. misafir

    misafir Ziyaretçi

    Hurma Tatlısı


    Malzemesi :
    4 bardak un
    1 bardağı su veya maden sodası
    1 bardak erimiş tereyağı veya margarin
    1 adet yumurta
    4 bardak toz şeker
    1 çay kaşığı tuz
    Yarım limon
    Kızartma yağı

    Yapılışı :
    Unu bir kaba koyup, içine yumurtayı, yağı, maden sodasını ve tuzu katıp iyice yoğrulur. Kulak memesi kıvamına gelince, ceviz büyüklüğünde yuvarlak hamur parçaları haline getirilir. Yuvarlak hamur parçalarına pürtüklü bir şekil vermek için, tel süzgecin üzerine konur.
    Kızgın yağın içine atılır, pembeleşince kevgir kaşıkla alıp çukur bir kaba aktarılır.
    Diğer tarafta bir tencereye şeker konur, üzerine örtecek kadar su ve yarım limonun suyu ilave edilir.
    Kısık ateşte ağdalı bir sıvı haline gelene kadar pişirilir. Ateşten alınır, içine kızarmış hurmaları atıp 10-15 dakika bekletilir. Servis tabağına alıp servis yapılır.
     

Sayfayı Paylaş