1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz
Notu Gizle
Yaklaşık 6 ay içinde forumda köklü değişimlerin olacağı bir sürümle karşınızda olacağız. Sistemi test etmek için aşağıdaki adresi kullanabilirsiniz.

http://www.degisim-sanat.com/_xf2/
Notu Gizle
Merhaba Ziyaretçi.

"KIRMIZI" konulu resimler için anketimiz açıldı. İlgili konuya BURADAN ulaşabilirsiniz.

Sizi de ankete katılmaya davet ediyoruz...

Hurmalı Revani

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve MeRciMeK tarafından 21 Aralık 2009 başlatılmıştır.

  1. MeRciMeK
    Masum

    MeRciMeK V.I.P V.I.P

    Katılım:
    20 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    9.084
    Beğenileri:
    1.884
    Ödül Puanları:
    7.230
    Banka:
    456 ÇTL
    Malzemeler :
    4 yumurta
    1 su bardağı esmer toz şeker
    1,5 su bardağı un
    2 çorba kaşığı irmik
    1 paket vanilya
    1 paket kabartma tozu
    sade organik mor haşhaş

    Şerbeti için:
    2,5 su bardağı su
    2 su bardağı toz şeker
    1 dilim limon

    Hurmalı sos için:
    4 hurma
    2 çorba kaşığı toz şeker

    Üzeri için:
    hindistan cevizi

    Hazırlanışı :
    Karıştırma kabına 4 adet yumurtayı kırın.Üzerine 1 su bardağı esmer toz şeker ilave edin ve mikserle çırpın.Daha sonra üzerine 2 çorba kaşığı irmik,1 paket vanilya ,1 paket kabartma tozu ilave edin ve mikserle çırpın.Kalıbı margarin ile yağlayıp manto yapın.Üzeirne siyah haşhaş ile kaplayın.Kalıba revani harcını ilave edin.Önceden ısıtılmış olan 170 derecelik fırında pişirin.

    Şerbeti için tencereye 2.5 su bardağı su,2 su bardağı toz şeker ve 1 dilim limon ilave edip şerbeti kaynatın.Fırından çıkan ve ılık olan revaninin üzerine ılık olan şerbeti dökün ve şerbetin çekmesini sağlayın.Haurmalı sos için 4 adet hurmayı ve 2 çorba kaşığı toz şekeri parçalayıcıdan geçirin.Kalıptan revaniyi çıkartın ve üzeirne hurmalı sosu dökün.Üzerine hindistan cevizi ile süsleyip servis edin.

    [​IMG]
     
  2. Safir
    No Mood

    Safir Özel Üye Özel üye

    Katılım:
    4 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    4.205
    Beğenileri:
    265
    Ödül Puanları:
    3.730
    Banka:
    152 ÇTL
    Harika görünüyor ama ben o hurmanın kendisini tatlı yerine tüketiyorum :D Muhteşem bişey yaa
     
Benzer Konular
  1. misafir
    Mesaj:
    0
    Görüntüleme:
    1.309
  2. Paradoks ~
    Mesaj:
    1
    Görüntüleme:
    366
  3. ZeyNoO
    Mesaj:
    0
    Görüntüleme:
    395
  4. ~meLek~
    Mesaj:
    0
    Görüntüleme:
    290
  5. Papatya
    Mesaj:
    0
    Görüntüleme:
    366
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş