1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

İçgüdüler-Yemek Yemenin Mutluluğu

Konusu 'Felsefe / Psikoloji' forumundadır ve dderya tarafından 6 Kasım 2015 başlatılmıştır.

  1. dderya
    Ayyaş

    dderya kOkOşŞ Süper Moderatör

    Katılım:
    29 Temmuz 2013
    Mesajlar:
    11.296
    Beğenileri:
    7.485
    Ödül Puanları:
    11.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    izmir :)
    Banka:
    215 ÇTL
    Yemek Yemenin Mutluluğu


    [​IMG]

    Bebek annesinin memesini emip beslenme içgüdüsünü doyuma ulaştırmanın verdiği gevşeme ve rahatlıkla yaşamının ilk mutluluğunu tadar. Bebek ikinci, üçüncü aydan sonra bu mutluluğunu gülücüklerle anlatır. Dördüncü aydan sonra hoşlandığı, rahatladığı, haz duyduğu durumlarda gülerek, neşeli sesler çıkararak haz duygusunu, mutluluğunu dışarıya yansıtır. Annesiyle, babasıyla, yakınlarıyla paylaşır.

    Sağlıklı bir bebek anne sütünü ya da anne sütü yerine geçen başka besinleri alıp açlık içgüdüsüne doyum sağlayarak mutluluğa ulaşır.

    Bebek büyüyüp geliştikçe beslenmeye anne sütü yanında başka besin maddeleri de eklenir. Bu besinler arasında çocuğun beğendikleri, istedikleri, sevdikleri, hoşlanarak yedikleri yanında, beğenmedikleri, istemedikleri, sevmedikleri, hoşlanmadıklan da olur. Sevdiklerini yemek çocuğa haz verir. Onun neşelenmesine, sevinmesine, muttu olmasına yol açar.

    Besinlerin, özellikle beğenilen besinlerin yenilmesinden kaynaklanan mutluluk kimi insanda bütün yaşam boyu sürer. Bu tip insanlar ancak istedikleri, sevdikleri besinleri yerlerse yaşamdan haz duyar, yaşamanın anlamını besinde, mutfakta bulurlar.

    Bu tip insanları mutlu kılan beslenme, yemek, iyi yemek pişirmeyi bir sanata dönüştürmüş, böylece gastroloji ya da gastronomi adı altında bir «beslenme-mide bilimi» doğmuş, zamanla bütün dünyayı etkisi altına alan bir üretim ve tüketim ekonomisi durumuna gelmiştir.

    İnsanların yemekten, içkiden aldığı tat, eriştiği haz ve mutluluk beslenme içgüdüsünün, açlık dürtüsünün doyuma ulaşmasından kaynaklanır.


    Özcan Köknel, Yaşamın Zaferi
     
    KıRMıZı ve Papatya bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş