1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

İçli Köfte Böreği

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve Papatya tarafından 16 Mart 2013 başlatılmıştır.

  1. Papatya
    Meşgul

    Papatya Sözlerimi Geri Alamam.* Süper Moderatör

    Katılım:
    6 Ağustos 2012
    Mesajlar:
    16.260
    Beğenileri:
    5.769
    Ödül Puanları:
    10.980
    Yer:
    Seattle.
    Banka:
    4.916 ÇTL


    İçli Köfte Böreği Tarifi
    İçli Köfte Böreği Nasıl Yapılır
    Nefis İçli Köfte Böreği
    En Güzel İçli Köfte Böreği Tarifi!


    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    Malzemeler

    - 4 adet yufka
    - 300 – 400 gr. kadar kıyma
    - 2 adet soğan
    - 1/2 çay bardağı ince bulgur
    - Tuz, pul biber, karabiber
    - 1/2 su bardağı ceviz içi

    Börek Harcı İçin

    - 1 su bardağı yoğurt
    - 1/2 su bardağı sıvı yağ
    - 2 adet yumurta

    Bulamak İçin

    - Süt
    - Galeta unu


    Hazırlanışı

    Kıymalı harç için önce kıymayı suyunu salıp tekrar çekene kadar güzelce kavurun.
    Daha sonra doğranmış soğan ekleyerek biraz daha kavurun.
    Baharatları ve cevizi de ekleyin. Bulguru ayıklayıp küçük bir kasede bir miktar sıcak suyla ıslayın ve şişip yumuşamasını sağlayın.
    Kıymalı harca bulguru da ilave edin.
    Yufkanın birini tezgaha serin, üzerine yumurtalı harçtan sürün. Bir kat daha yufka serip ona da harçtan sürün.
    Yufkayı 12 eşit parçaya kesin. Oluşan üçgenlerin geniş kısmına kıymalı harçtan koyup sarın. (Yumurtalı harç yetmeyecek olursa tamamen bitmeden önce üzerine yoğurt veya süt ilavesi yaparak çoğaltabilirsiniz)
    Sardığınız börekleri önce süte, sonra galeta ununa bulayın ve tepsiye dizin. Börekleri önceden ısıtılmış fırında 180-190 derecede üstleri kızarana kadar pişirin.

    Afiyet olsun :)

     

Sayfayı Paylaş