Içli köfte tarifi,malzemeleri & yapılışı

Mc_ÖRGE

HalaMadrid
Katılım
15 Eyl 2009
Mesajlar
1,654
Beğeniler
84
Şehir
İzmir
#1

Malzemeler:
250 gr dana kıyma, 1 kg çiğ köftelik bulgur, tuz

İç malzemesi:
750 gr dana-kuzu karışımı iri çekilmiş kıyma, 2 çorba kaşığı tereyağı, 1 demet maydanoz, 100 gr ceviz içi, 3 baş soğan, ay çiçek yağı, kırmızı pul biber, karabiber, tuz

Hazırlanışı:
Soğanları tereyağında pembeleşinceye dek kavurun, üzerine iri çekilmiş kıymayı ilave edip, tekrar beraberce kavurun. İçine karabiber, kırmızıbiber, tuz ve ince doğranmış maydanoz katın ve ateşten alın. Elde kırdığınız cevizi ilave edin. Bulgur, dövülmüş kişniş ve tuzu karıştırın, su katıp hamur haline getirin. 250 gr kıyma katıp, iyice yoğurun. İri ceviz büyüklüğünde top hamuru avuç içinizde açın ve içine hazırladığınız içten koyup, kapatın. Elinizle üzerine biraz bastırıp yassıltın. Kızgın ayçiçek yağında alt üst ederek kızartıp, servis yapın.
 
Katılım
16 Arl 2009
Mesajlar
259
Beğeniler
3
#4
hep yapmak istediğim ama bir türlü ayarını tutturamadıgım aynı zamanda cok sevdiğim bir yiyecek.. Görünce yeniden yapma azmim geldi.. Teşekkürler
 
Top