1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

içli Tavuk yemek tarifi

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve misafir tarafından 3 Kasım 2006 başlatılmıştır.

  1. misafir

    misafir Ziyaretçi

    Malzemeler

    1 adet tavuk

    1 tane tavuk ciğeri, küçük doğranmış

    2.5 su bardağı pirinç

    1 diş sarmısak, dövülmüş

    3 çorba kaşığı margarin

    3 çorba kaşığı çamfıstığı

    1 çorba kaşığı salça

    2.5 su bardağı su

    3 çorba kaşığı kuşüzümü

    karabiber, tuz



    6 kişilik



    HAZIRLANIşI

    Tavuğa 2 su bardağı su ve tuz ekleyerek kısık ateşte yaklaşık 35 dakika pişirin. Tavuğun şeklini bozmadan; göğüsten boyuna doğru kesip göğüs ve sırt kemiklerini, butların iç kısımlarından kesip bacak kemiklerini çıkarın.

    Erittiğiniz margarine ciğer ve fıstığı ekleyin. fıstıklar pembeleşince pirinci ilave edin birkaç kez karıştırın. Tavuk suyunun miktarına göre sıcak su ilave ederek ölçüyü 2.5 su bardağına tamamlayın ve pirince ekleyin. Tuz ve kuş üzümü de katarak kısık ateşte, pirinç suyunu çekene kadar, 20 dakika kadar pişirin. Pilava karabiber serperek koyup 20 dakika dinlendirin.

    Gerekli miktarda pilavı tavuğun içine doldurun, fırın tepsisine ters çevirerek oturtun. Az miktar suda ezdiğiniz salçaya, sarmısağı da ekleyerek tavuğun üstüne sürün. 150 º C'ye ıssıtığınız fırında üzeri kızarıncaya kadar (20-25 dakika) pişirin. Kalan pilavı da servis tabağına ekleyerek tavuğu servis yapın.

    AFIYET OLSUN!
     

Sayfayı Paylaş