1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

iftar menüsü sizlerle 10

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve arz-ı hal tarafından 4 Ağustos 2012 başlatılmıştır.

  1. arz-ı hal

    arz-ı hal Özel Üye Özel üye

    Katılım:
    29 Kasım 2011
    Mesajlar:
    9.017
    Beğenileri:
    539
    Ödül Puanları:
    5.980
    Meslek:
    İşe başlamadan tatile giren hakime
    Yer:
    yüreğinden uzaklar da...
    Banka:
    199 ÇTL
    EZOGELİN ÇORBASI

    MALZEMELER

    1 Su bardağı kırmızı mercimek
    Yarım su bardağı sarı mercimek ( olmasada olur )
    1 adet ortaboy soğan
    1 adet domates
    2 su bardağı et yada tavuk suyu
    1 çorba kaşığı pirinç
    1 çorba kaşığı iri bulgur
    tuz nane ve istenilen baharatlar

    Hazırlanışı

    Yemeklik doğranan soğanlar yağda kavrulur. içine küp doğranan domatesler eklenip biraz daha kavrulur. mercimekler eklenip et yada tavuk suyu ve mercimeklerin üzerini 2 pArmak daha aşacak kadar su eklenip kaynatılır. Suyunu çekip mercimekler piştiğinde pirinci ve bulguru eklenir biraz daha sıcak su ilavesi yaplıp pirinçler pişene kadar kaynatılır. en son ocaktan indirmeden tuzu ve nanesi ilave edilir.

    TAVUK ŞİNİTSEL

    MALZEMELER:

    4 adet tavuk göğsü ( incelttirin )
    1 çay bardağı süt yada yarım çay bardağı krema ( yumuşatmak için )
    2 adet yumurta
    1 su bardağı buğday unu
    1 su bardağı galeta unu + 1-2 kaşık en incesinden irmik
    tuz
    isteğe göre kekik karabiber pulbiber
    Kızartmak için çiçek yağı

    Hazırlanışı

    Tavuklar bir saat öncesinden krema yada süt ve istenilen baharatlar ile karıştırılıp bekletilir. Sonrasında tavuk göğüsleri sırasıyla önce una sonra yumurtaya sonra galeta ununa bulanarak kızgın ve bol yağda kızartılır.Her tavuk göğsüne aynı işlem uygulanır. Yanında patates kızartması ile servis edilir.

    FIRIN SÜTLAÇ

    MALZEMELER:

    1,5 litre süt
    1 çay bardağı pirinç
    1,5 su bardağı şeker
    3 bardak su
    3 tatlı kaşığı mısır nişastası ( dolu dolu )
    1 paker vanilya

    Hazırlanışı

    İlk olarak su ile pirinçler yumuşayana kadar pişirilir. Süt ilave edilir kaynadığında şekeri ilave edilir. kaynatılır. indirmeye yakın nişasta ile kıvam ayarlanır. En son vanilyası eklenip altı kapatılır. Kaselere boşaltılan sütlaçlar fırın tepsisine konur. Kaselerin ortasına gelecek kadar su doldurulup fırının sadece ızgara kısmı yakılarak sütlaçların üzeri yakılır.

    Sütlacın üzerinin daha kolay yanması için esmer şeker serpebilirsiniz.

    yada 1 kase sütlaç ayırıp ona bir yumurta sarısı karşıtırılarak kaselerin üzerine paylaştırabilirsiniz. ( bu benim pek tercih etmedğim bi yöntem.
     

Sayfayı Paylaş