1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

iftar menüsü sizlerle 11

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve arz-ı hal tarafından 4 Ağustos 2012 başlatılmıştır.

  1. arz-ı hal

    arz-ı hal Özel Üye Özel üye

    Katılım:
    29 Kasım 2011
    Mesajlar:
    9.017
    Beğenileri:
    539
    Ödül Puanları:
    5.980
    Meslek:
    İşe başlamadan tatile giren hakime
    Yer:
    yüreğinden uzaklar da...
    Banka:
    199 ÇTL
    Fava Çorbası

    Malzemeler:

    1 su bardağı gambille fava (bodrum favası)
    8 su bardağı su,
    2 yemek kaşığı pirinç
    1 adet kuru soğan
    1 kahve fincanı sıvı yağ,
    1 tatlı kaşığı tereyağ
    1 yemek kaşığı domates salçası, tuz

    Yapılışı:

    Öncelikle favayı ve pirinci beraber haşlıyoruz.
    Ayrı bir yerde soğanları küp şeklinde doğrayıp yağda biraz kavuruyoruz.
    En son kavrulan soğanlara salçayı da ekleyip biraz daha kavurmaya devam ediyoruz.
    Bu harcı iyice haşlanmış fava ve pirince ekleyip karıştırıyoruz ve tuzunu da ekleyip kaynatıyoruz.

    Zeytinyağlı Taze Börülce Yemeği

    Malzemeler:

    1 kilo taze börülce
    1 adet kuru soğan,
    4 adet domates
    1 kahve fincanı zeytin yağı
    1 tatlı kaşığı tuz
    2 adet kesme şeker

    Yapılışı:

    Yaz sebzeleri hem çeşitliliği hem de lezzeti ile damaklarımızı şenlendiriyor. Börülce de bunlardan sadece bir tanesi. Genellikle salatasını yaptığımız börülcenin yemeği de bir o kadar leziz oluyor.

    Öncelikle soğanları yemeklik doğrayıp tenceremize alıyoruz, üzerine zeytinyağını da ekleyip biraz kavuruyoruz.
    Kavrulan soğanlara yemeklik doğradığımız domateslerimizi ve ayıkladığımız börülceleri ekliyoruz.
    En son tuz ve zeytinyağlı yemeklerin vazgeçilmezi şekeri de ekleyip yemeğimizi domatesin suyunda kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.

    Normalde su eklemeden domatesin kendi suyu ile pişirmeliyiz, ancak bazen domatesler çok sulu olmayabiliyor. Böyle durumlarda yemeğimiz domatesin suyu ile iyice sararıp piştikten sonra biraz sıcak su ekleyebilirsiniz.

    Yoğurtlu Makarna Tarifi

    Malzemeler:

    1 paket makarna,
    4 diş sarımsak,
    1 yemek kaşığı tereyağ,
    1 tatlı kaşığı pul biber,
    1 tatlı kaşığı nane
    tuz,
    6 yemek kaşığı yoğurt

    Yapılışı:

    Öncelikle makarnamızı haşlıyoruz ve süzüyoruz.
    Ayrı bir yerde sarımsaklarımızı tuzla dövüyoruz ve yoğurt ile karıştırıyoruz.
    Daha sonra haşlanmış makarna ile sarımsaklı yoğurdu birbiriyle iyice karıştırıyoruz.
    Üzeri için küçük bir tavada tereyağını iyice kızdırıyoruz içine pul biber ve naneyi de ekleyip ocağın altını kapatıyoruz ve bu sosu makarnanın üzerine döküyoruz.

    Marul Salatası

    Malzemeler:

    5-6 yaprak marul,
    Yarım demet taze soğan,
    2 adet domates,
    2 tane biber,
    Maydanoz, limon,
    Sıvı yağ, tuz

    Tüm malzemeleri doğrayıp, salata kasesinde karıştırıyoruz ve sağlıklı bir lezzet oluşturuyoruz.
     

Sayfayı Paylaş