iftar menüsü sizlerle 7

arz-ı hal

şşşşştttttttt
Özel üye
Katılım
29 Ksm 2011
Mesajlar
11,740
Beğeniler
559
Şehir
Beşitaş'ın tam ortası
#1
Tavuklu Bezelye Çorbası Tarifi

Malzemeler

1 su bardağı bezelye
1 parça tavukgöğsü
3 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
Tarhun otu
Tavuk suyu
Sıvıyağ

Yapılışı

1 adet tavuk göğsünü haşlayın. Haşladığınız tavuk göğsünü küp, küp doğrayın. Tencereye sıvıyağı alıp. Üstüne un ekleyin ve unu kavurun. Un pembeleşince üstüne tavuk suyu ve 1 su bardağı sütü ilave edin ve karıştırın. Sonrada üstüne tavuk etini, bezelyeyi sıcak suyu ekleyin. Çorbayı pişirmeye bırakın. Çorbayı servis tabağına alın. Üstüne tarhun otu ekleyip sıcak olarak servis yapın

Karnıyarık Tarifi

Malzemeler

6 adet kemer patlıcan
250 gr. kıyma
1 çorba kaşığı salça
1 adet kuru soğan
1/2 demet maydanoz
6 diş sarmısak
Tuz
Karabiber ,
2 adet domates
6 adet sivribiber

Yapılışı

Patlıcanlar közlenip dikkatlice soyulur. Sap kısımları üst*lerinde kalır. Limonlu suda bekletilir. Diğer yanda piyazlık doğranmış soğan kıyma ile birlikte kavrulur. Salça ilave edilip karıştırmaya devam edilir. Ocaktan alınıp içine ince doğran*mış maydanoz ve karabiber eklenip harmanlanır. Tepsiye alınmış patlıcanların ortası açılıp hazırlanan harç bu boşluğa yerleştirilir. Üzerlerine halka domates, sivri biberler ve diş sarmısak konulur. 1 su bardağı ilave edilip 220° fırında 40 dakika pişirilir.

Beşamel Soslu Fırında Makarna Tarifi

Malzemeler:

1 paket fırın makarna
1 lt süt
1/2paket margarin
4-5 çorba kaşığı un,
1 kase rende kaşar
2 ç.k sıvıyağ

Yapılışı:

Unu yağda kokusu çıkana kadar kavurun. Üstüne sütünü ekleyip sürekli karıştırın ve topaklanmadan güzel bir sos hazırlayın. Tuzunu karabiberini ekleyin. Arzuya göre içine biraz sosis yada sucuk konulabilir.

Haşladığımız makarnanın yarısını yağlanmış derin bir borcama koyun. Üstüne sosun yarısını koyup güzelce yayın. Kalan makarnayı ekleyip üstünü kalan sosla kapatın. Rende kaşarla süsleyin. 20-25 dk kızgın fırında üstü kızarıncaya kadar pişirin.

Sütlü İrmikli Puding Tarifi

MALZEMELER :
* 9 çorba kaşığı şeker 9 çorba kaşığı irmik
* 1 litre süt
* 1/4 küçük paket margarin
* 2 çorba kaşığı hindistan cevizi rendesi
* Yarım paket vanilya

Yapılışı

  1. Bakır bir tencerede süt ve şeker kaynatılır
  2. İrmik serpilerek karıştırılır.
  3. Kaynayıp koyulaşınca ateşten alınrr.
  4. 1/4 küçük paket margarin ve 1 çorba kaşığı hindistan cevizi rendesi ve vanilya katılıp karıştırılır.
  5. Su veya gülsuyu ile ıslatılmış ortası delik yuvarlak kalıba boşaltılır.
  6. Buz dolabında 5-6 saat veya bir gece bırakılır.
  7. Büyük bir tabağa ters çevrilip üzerine hindistan cevizi rendesi serpilir.


NOT : Puding,kalıba boşaltılırken arasına tarçınlı ceviz de konabilir.


 

Benzer konular

Top