1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

iftar menüsü sizlerle 9

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve arz-ı hal tarafından 4 Ağustos 2012 başlatılmıştır.

  1. arz-ı hal

    arz-ı hal Özel Üye Özel üye

    Katılım:
    29 Kasım 2011
    Mesajlar:
    9.017
    Beğenileri:
    539
    Ödül Puanları:
    5.980
    Meslek:
    İşe başlamadan tatile giren hakime
    Yer:
    yüreğinden uzaklar da...
    Banka:
    199 ÇTL
    Malzemeler:

    4-5 adet kuru soğan
    1-2 diş sarımsak
    1 yemek kaşığı tereyağı ya da margarin
    1 yemek kaşığı sıvıyağ
    3 yemek kaşığı un
    1 litre et suyu ya da 1 litre su + 1 adet et bulyon
    Tuz, kekik, kırmızıbiber

    Üzeri için:

    4 dilim ekmek
    Yarım su bardağı parmesan ya da kaşar peyniri rendesi

    Yapılışı:
    1- Soğanları ince ince piyazlık, sarımsakları minik minik doğrayın.
    2- Doğradığınız soğanları ve sarımsağı tencerede altın rengi olana kadar kavurun.
    3- Soğanların üzerine 3 yemek kaşığı unu ekleyip 2 dakika kadar kavurun. Üzerine azar azar 1 litre et suyunu ekleyin. Baharatlarını ekleyerek 10 dakika orta ateşte kaynatın.
    4- Pişen çorbanın altını kapatın. Tencerenin ağzı boyutlarında ufalttığınız ekmeği çorbanın üzerine koyun.
    5- Üzerine peynir rendesini serperek, peynirlerin üzeri kızarıncaya kadar fırınlayın.
    6- Fırından çıkartıp ekmekleri ile birlikte çorba kaselerine bölüştürün.

    Bamya Yemeği

    Malzemeler:

    1 kg bamya
    2 adet orta boy soğan
    2-3 adet büyük boy domates
    yarım su bardağı sıvıyağ yada zeytinyağı
    yarım limon suyu
    3-4 diş sarımsak
    2 adet kesme şeker
    su
    tuz

    Hazırlanışı:

    1. Bamyaların sap kısımlarını küçük ve keskin bir bıçakla huni şeklinde temizleyin.
    2. Soğanları ve sarımsakları soyup yemeklik doğrayın. Domatesleri rendeleyin.
    3. Bamyalar ve limon suyu haricindeki tüm malzemeyi tencereye alın ve orta ateşte 2-3 dakika kavurun.
    4. Bamyayı ve limon suyunu ekleyerek hafifçe karıştırın ve kapağı kapalı olarak 7-8 dakika pişmeye bırakın. Bu süre sonunda bamyanın hizasında su ekleyin ve hafifçe karıştırarak pişmeye bırakın.
    5. Servis tabağına alın limon dilimleri ile süsleyerek sıcak ya da soğuk olarak servis yapın.

    Kıymalı Börek

    Malzemeler:

    3 adet yufka
    1 su bardağı süt
    yarım çay bardağı sıvıyağ
    1 adet yumurta

    İç harcı için:

    300 gr orta yağlı kıyma
    4 yemek kaşığı sıvıyağ
    2 adet orta boy kuru soğan
    2 yemek kaşığı çam fıstığı
    2 yemek kaşığı kuş üzümü
    1 çay kaşığı şeker
    1 çay kaşığı tuz
    Karabiber

    Yapılışı:

    1- İç harcı hazırlamak için soğanları yemeklik doğrayın. Tavaya sıvıyağ ile birlikte alıp biraz tuz ekleyin ve 1 dakika kadar soteleyin.
    2- Hafifçe pembeleşen soğanlara çam fıstığını ekleyin 1-2 kez karıştırdıktan sonra kıymayı ve kuru üzümü ekleyin.
    3- Baharatları ekledikten sonra kıymalar suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. Suyunu çeken harcı ocaktan alıp soğumaya bırakın.
    4- Borcamınızı yağlayın ve 1 adet yufkayı kenarları borcamdan taşacak şekilde serin.
    5- Kalan yufkaları elinizde 3–4 parçaya ayırın, 1 kat döşenecek şekilde birleştirin.
    6- Yumurta, süt ve sıvıyağ iyice çırpın, yufkanın üzerini kaplayacak şekilde fırça ya da kaşık yardımı ile sürün.
    7- Her koyduğunuz yufka katına hazırladığınız sostan bolca sürün ve kıymalı iç harcından serpin.
    8- En son kısma gelince en altta kalan borcamın dışına taşırdığınız yufkayı böreğin üzerine düzgünce kapatın.
    9- Kalan sostan böreğin üzerine sürün ve çörek otu serpin. 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
    10- Fırından çıkarttıktan sonra 1o dakika kadar dinlendirin, dilimleyerek sıcak servis yapın.

    Yoğurtlu Kabak Salatası

    Malzemeler:

    3 adet orta boy kabak
    1,5 su bardağı yoğurt
    1-2 diş sarımsak
    yarım çay bardağından az sıvıyağ
    tuz
    süslemek için dereotu ya da fesleğen

    Yapılışı:

    1- Kabakları yıkayın ve soyun. Rendenin iri tarafıyla rendeleyin.
    2- Tavaya zeytinyağını alın, sularını sıkmadan rendelediğiniz kabakları ekleyerek orta ateşte kabaklar pişinceye kadar (yaklaşık 10 dakika) soteleyin.
    3- Sarımsağı rendeleyin, biraz tuz ekleyerek 1,5 su bardağı yoğurt ile karıştırın.
    4- Pişen kabakları ocaktan alın ve 10 dakika kadar soğumasını bekleyin.
    5- Hazırladığınız sarımsaklı yoğurdu pişirdiğiniz kabaklara ekleyerek karıştırın. Buzdolabında dinlendirdikten sonra otlarla süsleyerek servis yapın.

    Siyah Üzüm Hoşafı

    Malzemeler:

    1 kg üzüm siyah üzüm
    2 su bardağı şeker
    2 litre su
    1 adet çubuk tarçın
    3 adet kuru karanfil

    Yapılışı:

    Üzümleri ayıklayıp 2 su yıkayın. Büyük boy bir tencereye su, şeker,tarçın ve meyveleri birlikte koyup şeker tamamen eriyene kadar karıştırın.
    Kompostonuzu 15-20dakika orta ateşte pişirin ve ocaktan alın. Oda sıcaklığına gelince süzgeçten geçirin ve taneleri süzdeçte ezerek suyunu süzün. Soğuk servis yapın.
     
  2. yaren*
    Neşeli

    yaren* Herşey olması gerektiği gibi ;) Özel üye

    Katılım:
    24 Haziran 2011
    Mesajlar:
    8.204
    Beğenileri:
    108
    Ödül Puanları:
    4.480
    Yer:
    Kimseye ihtiyacım yok ben kendime bile fazlayım...
    Banka:
    416 ÇTL
    nerde kız bu yemeklerin resimleri :D
     
  3. RUZG4R
    Küstah

    RUZG4R ÖylesinE ♔ Özel üye

    Katılım:
    8 Ekim 2011
    Mesajlar:
    6.133
    Beğenileri:
    3.380
    Ödül Puanları:
    10.580
    Cinsiyet:
    Bay
    Banka:
    561 ÇTL
    üşenmiştir tembel :D boşuna vermedim ben onu sana :D
     
  4. yaren*
    Neşeli

    yaren* Herşey olması gerektiği gibi ;) Özel üye

    Katılım:
    24 Haziran 2011
    Mesajlar:
    8.204
    Beğenileri:
    108
    Ödül Puanları:
    4.480
    Yer:
    Kimseye ihtiyacım yok ben kendime bile fazlayım...
    Banka:
    416 ÇTL
    bak helee evde kalmış bacısını bana veriyo almıyom işte :D
     
  5. RUZG4R
    Küstah

    RUZG4R ÖylesinE ♔ Özel üye

    Katılım:
    8 Ekim 2011
    Mesajlar:
    6.133
    Beğenileri:
    3.380
    Ödül Puanları:
    10.580
    Cinsiyet:
    Bay
    Banka:
    561 ÇTL
    Geçti o iş :D
     
  6. yaren*
    Neşeli

    yaren* Herşey olması gerektiği gibi ;) Özel üye

    Katılım:
    24 Haziran 2011
    Mesajlar:
    8.204
    Beğenileri:
    108
    Ödül Puanları:
    4.480
    Yer:
    Kimseye ihtiyacım yok ben kendime bile fazlayım...
    Banka:
    416 ÇTL
    sen öyle san :D
     
  7. arz-ı hal

    arz-ı hal Özel Üye Özel üye

    Katılım:
    29 Kasım 2011
    Mesajlar:
    9.017
    Beğenileri:
    539
    Ödül Puanları:
    5.980
    Meslek:
    İşe başlamadan tatile giren hakime
    Yer:
    yüreğinden uzaklar da...
    Banka:
    199 ÇTL

    abim vermiş cevabı :P

    çok halsizim ama ayaklarımda yaralar olmuş,tüm gün de dışardaydım şimdi resimsiz paylaştım:)zaten resimleri yoktu :D:P
     
  8. yaren*
    Neşeli

    yaren* Herşey olması gerektiği gibi ;) Özel üye

    Katılım:
    24 Haziran 2011
    Mesajlar:
    8.204
    Beğenileri:
    108
    Ödül Puanları:
    4.480
    Yer:
    Kimseye ihtiyacım yok ben kendime bile fazlayım...
    Banka:
    416 ÇTL
    kim korkar abinden acaba :D

    mazerette hemen hazır..:D beceriksiz sende :D
     
  9. RUZG4R
    Küstah

    RUZG4R ÖylesinE ♔ Özel üye

    Katılım:
    8 Ekim 2011
    Mesajlar:
    6.133
    Beğenileri:
    3.380
    Ödül Puanları:
    10.580
    Cinsiyet:
    Bay
    Banka:
    561 ÇTL
    sanıyorum zaten :D


    oyy bacım gezmekten ayakları yara olmuş :D bide çok gezer sen alış dışardan söylemeye yemeği inişte :D
     
  10. arz-ı hal

    arz-ı hal Özel Üye Özel üye

    Katılım:
    29 Kasım 2011
    Mesajlar:
    9.017
    Beğenileri:
    539
    Ödül Puanları:
    5.980
    Meslek:
    İşe başlamadan tatile giren hakime
    Yer:
    yüreğinden uzaklar da...
    Banka:
    199 ÇTL
    :Dyemeklerin önemli olan kısmı tarifi yap,görüntüyü de sen ekle:P :Dnasılım ama:P


    gezmekten diil,şeker den olmuş:D
    üstüne de gezince daha fena oldu:D
     

Sayfayı Paylaş