1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

İngiliz Biçimi Servis

Konusu 'Sofra Düzeni ve Servis' forumundadır ve ZeyNoO tarafından 23 Ocak 2011 başlatılmıştır.

  1. ZeyNoO
    Melek

    ZeyNoO ٠•●♥ KuŞ YüreKLi ♥●•٠ AdminE

    Katılım:
    5 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    58.480
    Beğenileri:
    5.784
    Ödül Puanları:
    12.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Muhasebe
    Yer:
    ❤ Şehr-i İstanbul ❤
    Banka:
    3.064 ÇTL
    İNGİLİZ BİÇİMİ SERVİS

    6-8-10 veya daha fazla kişilere oturmalı yemeklerde yapılan servis biçimidir. Bu. sistem serviste tabak sıcaklıktan korunmak ve elden kaymaması nedeni ile temiz bir peçete alttan sol avuç içinde tutulur. Uzun servis tabağının bir ucu koltuk altı hizasına bir ucu dışarı gelmek üzere yerleştirilir. Davetli olan kişinin sol tarafından servis tabağı indirilerek hafif dahi değmeden çatal ve kaşıkla servis yapılır. Diğer taraftan garnitürlü olan yemekler örneğin; Balık Tavuk büyük parça et veya diğer etler tabağın ortasına garnitürleri et parçasının üst veya yanına yerleştirilir. Salçalı olan yemeklerin salçaları da üzerlerine gezdirilerek servisi yapılır. Buna karşılık mayonezle tartar salçasıyle verilen soğuk balıklar veya hollandez salçalı haşlama balıklar ve diğer kremalı yemeklerde salça yana konur. Bu sistem servisteservis yapan kişinin çok iyi yetiştirilmiş ve sanatını iyi işlemesi gerekmektedir.

    Ziyafetlerde imkân oldukça bu sistem tercih edilmektedir. Yemeklerin kişilere belirli porsiyonlarda dağıtılması davetlilerin rahat engelsiz olarak önlerindeki tabaklarına yemeklerin yerleştirilmesi nedeni ile uygun görülmektedir.
    İngiliz biçimi servisde çatal ve kaşığın çok maharetli olarak tutulması yemek ve garnitürün davetli olan kişinin tabağına bilgili yerleştirilmesi yönünden sanatlı bir servis biçimidir.
     

Sayfayı Paylaş