1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

İrmik Helvası

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve misafir tarafından 7 Ekim 2006 başlatılmıştır.

  1. misafir

    misafir Ziyaretçi

    İrmik helvası

    Malzeme:
    1 ölçü erimiş tereyağı (çiçek yağı veya margarin da olabilir)
    2 ölçü irmik
    2 ölçü şeker
    3 ölçü su
    100 gr. soyulmuş badem

    Yapılışı :
    Isıtılmış yağın içine irmik katılır ve devamlı karıştırarak pembeleşinceye kadar hafif ateşte pişirilir. Diğer tarafta bir tencerede şeker ile su şeker erinceye kadar kaynatılır. Yavaş yavaş şekerli suyu, sürekli karıştırarak, (uzun saplı tahta kaşık yardımıyla ) kavrulmuş irmiğe katılır. Helva kıvamına geldiği zaman soyulmuş bademler* ilave edilir.

    * Bademlerin kabukları kaynar suyun içine atılır, bir süre bekledikten sonra, sudan çıkarılır ve kabukları kolayca soyulur
     
  2. aiShwaRya

    aiShwaRya Katılımcı

    Katılım:
    16 Haziran 2006
    Mesajlar:
    232
    Beğenileri:
    12
    Ödül Puanları:
    620
    Meslek:
    Müzik öğretmeni
    Yer:
    ღ AntaLya ღ
    Banka:
    17 ÇTL
    Bayılırım irmik helvasınaaaaaa...Özelliklede BaDemlisineeeee :)

    [​IMG]
     
  3. MeRciMeK
    Masum

    MeRciMeK V.I.P V.I.P

    Katılım:
    20 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    9.073
    Beğenileri:
    1.872
    Ödül Puanları:
    7.230
    Banka:
    428 ÇTL
    Malzemeler;

    500 gram irmik
    1 paket margarin
    Dolmalık fıstık
    Şerbeti için;

    4 su bardağı toz şeker
    4.5 su bardağı su
    Yarım limon
    İrmik helvası tarifiÖnce yağı erit, sonra dolmalık fıstığı ekle. Biraz kavur ve irmiği ekle. İyice kavur, rengi koyulaşana kadar karıştır. Ayrı bir tencerede şerbetini hazırla ve soğumaya bırak. İrmik kavrulduktan sonra şerbeti ekle. Bir kez karıştır, ocağın altını kapat. Demlenmeye bırak. Afiyet olsun.
     

Sayfayı Paylaş