1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

İrmik Mantısı

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve Çağlayağmur tarafından 5 Mayıs 2012 başlatılmıştır.

  1. Çağlayağmur
    Hoşgörülü

    Çağlayağmur ... Süper Moderatör

    Katılım:
    15 Aralık 2010
    Mesajlar:
    15.094
    Beğenileri:
    4.420
    Ödül Puanları:
    11.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Yer:
    Ankara
    Banka:
    814 ÇTL
    Malzemeler

    500 gr paket irmik
    1 adet yumurta
    250 gr kıyma
    2 adet soğan
    un
    yoğurt
    tereyağ
    2 diş sarmısak
    kırmızı biber
    karabiber
    tuz

    [​IMG]

    Tarif

    İrmiği bir kaba koyup yeterli miktarda tuz ve su ile kulak memesi kıvamında yoğurun, üzerini örtüp, dinlenmeye bırakın.
    Diğer yanda soğanları ayıklayıp, rendeleyin.
    Tuz ve karabiber katıp içine bir yumurta kırın ve kıyma ile karıştırın.
    Sarmısaklı yoğurdu hazırlayıp bir kenara kaldırın.
    Dinlendirdiğiniz hamuru parçalara ayırın, altına ve üstüne un koyup açın, karelere bölün, her kareye yeterli miktarda kıyma koyduktan sonra üçgen şeklinde kapatın. Kaynayan tuzlu suya hamurları atın, on dakika kapağı açık olarak kaynatın.
    Süzgeçle servis tabağına alın, üzerine biraz yağ döküp karıştırın.
    Servis yapacağınız zaman, önce hazrıladığınız sarmısaklı yoğurdu, üzerine de kırmızı biberli eritilmiş yağı dökün.
     

Sayfayı Paylaş