1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

İRMİK TATLISI

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve misafir tarafından 7 Ekim 2006 başlatılmıştır.

  1. misafir

    misafir Ziyaretçi

    İRMİK TATLISI

    Malzemeler:

    10 kasik şeker
    9 kaşık irmik
    1 kilo süt
    1 paket kakaolu bisküvi
    yarım su bardağı ceviz içi
    2 adet Muz
    1 kasik tarçin
    Yapilisi:

    irmik,süt,şeker kaynayana kadar karıştırarak pişirilir.(öbek öbek delikler oluşur. O zaman pişmiş dementir.) ocaktan al ınır, içine vanilyasıkarıştırılır.
    pişen muhallebinin yarısı önceden hafif ıslattığımız bir dikdörtgen borcam tepsiye dökülür.
    üzerine önce bisküviler, sonra muzlar dizilir.Daha sonrada ceviz serpilir.( bir avuç kadar cevizi üzeri için ayır)
    Kalan muhallebi üzerine dökülür.
    Kalan bisküviler ya havanda dövülür.Yada rondadan geçirilir.
    Tarçın ve ceviz, bu karışım ile harmanlanır ve sıcak tatlının üzerine serpilir.
    Bir tepsi ile üzerini kapatarak dışarıda soğumaya bırakılır.
    Son olarakta üzerine streç folyo ile kapatıp buzdolabında en az 3 saat bekledikten sonra servis yapabilirsiniz.
    Afiyet olsun
     

Sayfayı Paylaş