1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

İrmikli Lokum

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve Çağlayağmur tarafından 15 Kasım 2015 başlatılmıştır.

  1. Çağlayağmur
    Hoşgörülü

    Çağlayağmur ... Süper Moderatör

    Katılım:
    15 Aralık 2010
    Mesajlar:
    15.094
    Beğenileri:
    4.419
    Ödül Puanları:
    11.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Yer:
    Ankara
    Banka:
    813 ÇTL
    Evde iken boş durmayayım birşeyler yapayım dedim. Tarifi netten buldum ve uyguladım. Oldukça güzel görünen, bir o kadarda lezzetli bir lokum oldu doğrusu. Denemenizi tafsiye ederim.

    Not: Süt tozunu irmiğiniz soguğunca ekleyin acele etmeyin:) gerçi acele edop ılıkken topallaşıyor ama soğutunca tekrar yoğurunca eritebiliyorsunuz ama iki zahmet olmasın bırakın soğusun. :)


    Malzemeler:

    *130 gram irmik (Yaklaşık 8 yemek kaşığı),
    *250 gram toz şeker (1 buçuk su bardağı),
    *600 ml. süt (3 su bardağı),
    *100 gram süt tozu (tepeleme 5 yemek kaşığı).


    Bulamak için;

    *1 su bardağı hindistan cevizi,
    *1 tatlı kaşığı toz tarçın,
    *30 civarında fındık


    Yapılışı:


    Tencereye süt, irmik ve toz şeker koyulup orta ateşte kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirilir.

    Kaynayıp kıvamını alınca ocaktan alınıp soğuması için yarım saat bekletilir.

    Yarım saat sonra içerisine süt tozu ilave edilip mikser ile 1-2 dakika çırpılır.

    Tencerenin kapağı kapatılıp iyice soğuması için 2 saat buzdolabında bekletilir.

    Hindistan cevizi iki tabağa bölünür ve tabağın birisine tarçın eklenip karıştırılır.

    Eller hafifçe ıslatılır ve iyice soğuyan tatlıdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp yuvarlanır.

    Yuvarlanan lokumların yarısı sade hindistan cevizine, yarısı tarçınlı hindistan cevizine bulanıp servis tabağına dizilir.

    Yuvarlakların tam ortasına birer fındık yerleştirilir ve hafifçe bastırarak lokum şekli alması sağlanır.

    Hazırlanan irmikli lokum soğuk olarak servise sunulur.


    [​IMG]
     
    dderya, Düş, KıRMıZı ve diğer 3 kişi bunu beğendi.
  2. SAHRA_BUSE
    No Mood

    SAHRA_BUSE MiKRoSKoBiKCaNLı Özel üye

    Katılım:
    6 Mart 2012
    Mesajlar:
    2.991
    Beğenileri:
    3.807
    Ödül Puanları:
    8.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Banka:
    747 ÇTL
    Canımmm çok güzel görünüyo ellerine sağlık :)
     
    Çağlayağmur bunu beğendi.
  3. Çağlayağmur
    Hoşgörülü

    Çağlayağmur ... Süper Moderatör

    Katılım:
    15 Aralık 2010
    Mesajlar:
    15.094
    Beğenileri:
    4.419
    Ödül Puanları:
    11.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Yer:
    Ankara
    Banka:
    813 ÇTL
    Lezzetlide oluyor canimmm denemeni tavsiye ederim ;) Ustelik yapimida kolay.
     
    SAHRA_BUSE bunu beğendi.
  4. SAHRA_BUSE
    No Mood

    SAHRA_BUSE MiKRoSKoBiKCaNLı Özel üye

    Katılım:
    6 Mart 2012
    Mesajlar:
    2.991
    Beğenileri:
    3.807
    Ödül Puanları:
    8.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Banka:
    747 ÇTL
    Denerim tabiki uygun bi vakit bulur bulmaz :)
     
    Çağlayağmur bunu beğendi.
  5. Çağlayağmur
    Hoşgörülü

    Çağlayağmur ... Süper Moderatör

    Katılım:
    15 Aralık 2010
    Mesajlar:
    15.094
    Beğenileri:
    4.419
    Ödül Puanları:
    11.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Yer:
    Ankara
    Banka:
    813 ÇTL
    Şimdiden eline sağlık diyeyim o zaman canım ;)
     
    SAHRA_BUSE bunu beğendi.
  6. Düş
    No Mood

    Düş Septik bir KADIN Özel üye

    Katılım:
    20 Şubat 2012
    Mesajlar:
    1.935
    Beğenileri:
    2.063
    Ödül Puanları:
    5.580
    Cinsiyet:
    Bayan
    Banka:
    1.158 ÇTL
    @Çağlayağmur ablaaa, ask olsun ya. Paylasilir mi hic bunlar. Hasta hasta kalkip yapamam. Kim yapcak simdii
     
    Çağlayağmur bunu beğendi.
  7. kAşİf
    Cesur

    kAşİf Düşünmek lazım.. Moderatör

    Katılım:
    15 Eylül 2014
    Mesajlar:
    4.495
    Beğenileri:
    6.751
    Ödül Puanları:
    9.080
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    kaşif
    Banka:
    2.465 ÇTL
    şimdi paylaştın...ah be @Çağlayağmur beceren var beceremeyen var :) ellerine sağlık çok güzel görünüyor..
     
    Çağlayağmur bunu beğendi.
  8. KıRMıZı
    Aşık

    KıRMıZı TeK BaşıNa CUMHURİYET V.I.P

    Katılım:
    22 Şubat 2008
    Mesajlar:
    27.187
    Beğenileri:
    4.785
    Ödül Puanları:
    11.580
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Karmaşıkkk
    Yer:
    TÜRKİYE
    Banka:
    387 ÇTL
    Mesela benim elimden gelmez ne yapcam ben şimdi..
     
    Çağlayağmur bunu beğendi.
  9. Çağlayağmur
    Hoşgörülü

    Çağlayağmur ... Süper Moderatör

    Katılım:
    15 Aralık 2010
    Mesajlar:
    15.094
    Beğenileri:
    4.419
    Ödül Puanları:
    11.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Yer:
    Ankara
    Banka:
    813 ÇTL
    Kiyamam canım çok geçmiş olsun. Olsun biraz toparlanınca yaparsın sende. ;(

    Mümkün olsa ikram ederdim kaşif. Ama tarifi not al belki birgün uğraşmak istersin. :)
    Kırmızılımmmm emin ol çok pratik dene istersen.
     
    kAşİf bunu beğendi.
  10. KıRMıZı
    Aşık

    KıRMıZı TeK BaşıNa CUMHURİYET V.I.P

    Katılım:
    22 Şubat 2008
    Mesajlar:
    27.187
    Beğenileri:
    4.785
    Ödül Puanları:
    11.580
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Karmaşıkkk
    Yer:
    TÜRKİYE
    Banka:
    387 ÇTL
    Deneyeceğim de çağlam hiç halim yok dökülüyorum..
     
    Çağlayağmur bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş