1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

İş Ve Sosyal Güvenlik Hukuku Ara(vize) Deneme Sınavları

Konusu 'Sınavlar Tarihleri ve Duyuruları' forumundadır ve wien06 tarafından 16 Aralık 2010 başlatılmıştır.

  1. wien06

    wien06 V.I.P V.I.P

    Katılım:
    30 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    6.117
    Beğenileri:
    148
    Ödül Puanları:
    4.480
    Meslek:
    Serbest
    Yer:
    Viyana
    Banka:
    292 ÇTL
    İş Ve Sosyal Güvenlik Hukuku Ara(vize) Deneme Sınavları 1

    1-) İşçi ile işveren arasındaki iş ilişkilerini düzenleyen ilk medeni kanunu aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Dilâver Paşa Nizamnamesi
    B) Tatil-i Eşgal Kanunu
    C) Maadin Nizamnamesi
    D) Umumi Hıfzısıhha Kanunu
    E) Mecelle

    --------------------------------------------------------------------------------
    2-) Yetişkin işçilerin yanısıra ilk kez kadın genç ve çocuk işçileri çalışma yaşı, süreleri, işin nitelik ve koşulları yönünden koruyan kanunun adı ve yürürlük tarihi aşağıdakilerden hangisidir?
    A) 1926 - Borçlar Kanunu
    B) 1930 - Umumi Hıfzıssıhha Kanunu
    C) 1937 - 3008 sayılı İş Kanunu
    D) 1953 - Deniz İş Kanunu
    E) 1971 - 1475 sayılı İş Kanunu

    --------------------------------------------------------------------------------
    3-) Devlet memurlarının iş ilişkilerini hangi hukuk kuralları ile düzenlenir?
    A) Anayasa hukuku
    B) Medeni hukuk
    C) İş hukuku
    D) İdare hukuku
    E) Kamu hukuku

    --------------------------------------------------------------------------------
    4-) "Tüzük ve yönetmelikler" iş hukukunun kaynaklarından hangisi içinde yer almaktadır?"
    A) Uluslararası Kaynaklar
    B) Yazılı Kaynaklar
    C) Yazısız Kaynaklar
    D) Yardımcı Kaynaklar
    E) Bakanlar Kurulu Kararları

    --------------------------------------------------------------------------------
    5-) Aşağıdakilerden hangisi tarım işleri kavramına dahil olsa dahi istisnai olarak İş Kanununun uygulandığı alanlardandır?
    A) Aile ekonomisi sınırları içinde yapılan tarımla ilgili yapı işleri
    B) Tarlada yapılan ekim işleri
    C) Tarım sanatları
    D) Bitkisel ürün elde edilmesine yönelik işler
    E) Hayvan bakıcılığı

    --------------------------------------------------------------------------------
    6-) Bir doktorun yanında çalışan pansumancı iş ilişkisi yönünden aşağıdaki kanunlardan hangisine tabidir?
    A) Borçlar Kanunu
    B) İş Kanunu
    C) Medeni Kanun
    D) Umumi Hıfzısıhha
    E) Ticaret Kanunu

    --------------------------------------------------------------------------------
    7-) Hizmet akdinin tarafları kendi aralarında belirli bir süre kararlaştırmadıkları halde işin niteliğinden kapsadığı süre belirli olabiliyorsa bu durumda ne tür hizmet akdi söz konusudur?
    A) Belirsiz süreli iş sözleşmesi
    B) Tam süreli iş sözleşmesi
    C) Belirli süreli iş sözleşmesi
    D) Süreksiz iş sözleşmesi
    E) Sürekli iş sözleşmesi

    --------------------------------------------------------------------------------
    8-) Özellikle işverenler için getirilen akit yapma zorunluluğunun gerekçelerinden en önemlisi hangisidir?
    A) Toplumsal amaç
    B) Sosyal amaç
    C) İktisadi amaç
    D) Siyasi amaç
    E) Ahlaki esaslar

    --------------------------------------------------------------------------------
    9-) Aşağıdakilerden hangisi tekrar işe alma zorunluluğu doğuran nedenlerden biri değildir?
    A) İşçinin kanuni görev nedeniyle işten çıkarılması
    B) İşçinin sakatlanarak işten ayrılması
    C) İşçinin sendikal nedenlerden dolayı işinden ayrılması
    D) Gazeteci işçinin hastlanarak işten ayrılması
    E) İş sözleşmesinin işveren tarafından İş Kanunu’nun 25/II maddesindeki kurallarına uymayan haller nedeniyle feshedilmesi

    --------------------------------------------------------------------------------
    10-) Hastalanan gazetecinin iş sözleşmesi ne kadar süre ile feshedilemez?
    A) 3 ay
    B) 6 ay
    C) 9 ay
    D) 1 yıl
    E) 2 yıl

    --------------------------------------------------------------------------------
    11-) İşçinin sattığı mal miktarına göre maktu veya yüzde olarak ödenen ücret türü hangisidir?
    A) Yüzde usulü ücret
    B) Götürü ücret
    C) Komisyon ücret
    D) Kârdan pay alma
    E) Akort ücret

    --------------------------------------------------------------------------------
    12-) Haftalığı 140 TL olan bir işçiye işverence uygulanacak olan ücret kesintisi bir ayda en çok ne kadardır?
    A) 10 TL
    B) 20 TL
    C) 30 TL
    D) 40 TL
    E) 60 TL

    --------------------------------------------------------------------------------
    13-) Aşağıdakilerden hangisi ücretin unsurlarından biri değildir?
    A) Üçüncü kişiler tarafından ödenmesi
    B) İşveren tarafından ödenmesi
    C) Para olarak ödenmesi
    D) Ücretin takas edilememesi
    E) Bir iş karşılığı olması

    --------------------------------------------------------------------------------
    14-) Ücret Garanti Fonu, işverenin iflâsı sebepleri ile işçilerin iş ilişkisinden kaynaklanan son ne kadarlık ücret alacağını karşılar?
    A) 2 yıllık
    B) 1 yıllık
    C) 6 aylık
    D) 4 aylık
    E) 3 aylık

    --------------------------------------------------------------------------------
    15-) İş hayatında gece dönemi olarak kabul edilen gün dönemi en fazla kaç saat sürmektedir?
    A) 6 saat
    B) 7.5 saat
    C) 9 saat
    D) 11 saat
    E) 12 saat

    --------------------------------------------------------------------------------
    16-) Çağrı üzerine çalışmaya dayalı iş sözleşmesinde, günlük çalışma süresi kararlaştırılmamış ise, işveren her çağrıda işçiyi en az kaç saat üst üste çalıştırmak zorundadır?
    A) 2 saat
    B) 3 saat
    C) 4 saat
    D) 5 saat
    E) 6 saat

    --------------------------------------------------------------------------------
    17-) MURAT AÇIKÖĞRETİM KURSLARI aşağıdaki işlerden hangisini alt işverene devredemez?
    A) Temizlik işlerini
    B) Kantin işletmesini
    C) Eğitim işini
    D) Güvenlik işini
    E) Fotokopi işini

    --------------------------------------------------------------------------------
    18-) İş ilişkisinin çocuklar gençler, kadınlar, özürlüler eski hükümlüler ve terör mağduru kişiler yönünden en kapsamlı ve en ayrıntılı düzenleme hangi mevzuatta yer almaktadır?
    A) 4857 sayılı İş Kanunu
    B) Medeni Kanun
    C) Umumi Hıfzısıhha Kanunu
    D) Borçlar Kanunu
    E) Basın-İş Kanunu

    --------------------------------------------------------------------------------
    19-) Bir il sınırı içinde elli ve daha fazla işçi çalıştıran özel sektör en az yüzde kaç özürlü çalıştırmalıdır?
    A) 9
    B) 6
    C) 3
    D) 2
    E) 1

    --------------------------------------------------------------------------------
    20-) Evlenme sebebi ile kadın işçi iş sözleşmesini evlediği tarihten ne kadar süre içinde sona erdirirse kıdem tazminatı almaya hak kazanır?
    A) 3 ay
    B) 6 ay
    C) 1 yıl
    D) 2 yıl
    E) 5 yıl

    --------------------------------------------------------------------------------
    21-) İşçinin hiçbir sebep göstermeksizin ard arda kaç iş günü işe gelmemesi halinde işveren tarafından hizmet akdi derhal feshedilebilir?
    A) 1
    B) 2
    C) 3
    D) 4
    E) 5

    --------------------------------------------------------------------------------
    22-) İş Mahkemesi, bildirimli feshin geçersizliğine karar verdiğinde, işveren işçiyi mahkeme kararına rağmen işe başlatmazsa işçiye ne kadar ücreti tutarında tazminat öder ?
    A) En az 3 ay en çok 6 aylık
    B) En az 2 ay en çok 6 aylık
    C) En az 4 ay en çok 6 aylık
    D) En az 4 ay en çok 8 aylık
    E) En az 6 ay en çok 8 aylık

    --------------------------------------------------------------------------------
    23-) Mahkemece feshin geçersizliğine karar verilirse işveren en geç ne zaman işçiyi işe başlatmak zorundadır?
    A) 1 hafta
    B) 2 hafta
    C) 1 ay
    D) 2 ay
    E) Derhal

    --------------------------------------------------------------------------------
    24-) Aşağıdakilerden hangisi iş hukukunun kendine özgü kaynaklarından değildir?
    A) İş sözleşmesi
    B) Toplu iş sözleşmesi
    C) İşyeri iç yönetmelikleri
    D) Çalışma koşulu haline gelmiş işyeri uygulamaları
    E) İçtihadi birleştirme kararı

    --------------------------------------------------------------------------------
    25-) Uluslararası Çalışma Örgütü’nün yasama organı aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Çalışma Konferansı
    B) Avrupa Adalet Divanı
    C) Yasama Konferansı
    D) Yasama Meclisi
    E) Ekonomik Konsey

    --------------------------------------------------------------------------------
    26-) Aşağıdakilerden hangisi İş Kanunu kapsamındadır?
    A) Ev hizmetlerinde çalışanlar
    B) Rehabilite edilenler
    C) Gemi adamları
    D) Profesyonel sporcular
    E) Zirai mücadele pilotları

    --------------------------------------------------------------------------------
    27-) Toplu işçi çıkarmaya gidilen işyerlerinde çıkarma tarihinin kesinleşmesinden itibaren ne kadar süre ile geçici iş ilişkisi kurulamaz?
    A) 1 ay
    B) 2 ay
    C) 3 ay
    D) 5 ay
    E) 6 ay

    --------------------------------------------------------------------------------
    28-) Aşağıdakilerden hangisi işverenin borçlarından değildir?
    A) Ücret ödeme
    B) Eşit davranma
    C) İşe uygun işçi çalıştırma
    D) İşçi sağlığı ve güvenliği tedbirlerini alma
    E) Disiplin borcu

    --------------------------------------------------------------------------------
    29-) Aşağıdakilerden hangisi Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nda yer almaz?
    A) Çalışma Genel Müdürü
    B) İşçi Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürü
    C) Hazine Müsteşarlığı Temsilcisi
    D) En üst işveren teşekküllerinden 5 temsilci
    E) Sağlık Bakanı

    --------------------------------------------------------------------------------
    30-) İşveren belli süreli bir iş sözleşmesini süresinden önce haklı bir sebep olmaksızın feshedecek olursa, işçi aşağıdakilerden hangisini talep edebilir?
    A) 1 yıllık ücreti tutarında tazminat
    B) 6 aylık ücreti tutarında tazminat
    C) 3 aylık ücreti tutarında tazminat
    D) Fesih tarihi ile iş sözleşmesinin son erme tarihi arasındaki ücret ve ekleri
    E) En az 4 aylık en çok 8 aylık ücret tutarında tazminat


    Cevaplar
    1-) E
    2-) B
    3-) D
    4-) B
    5-) C
    6-) B
    7-) C
    8-) B
    9-) E
    10-) B
    11-) C
    12-) D
    13-) D
    14-) E
    15-) D
    16-) C
    17-) C
    18-) A
    19-) C
    20-) C
    21-) B
    22-) D
    23-) C
    24-) E
    25-) A
    26-) E
    27-) E
    28-) E
    29-) E
    30-) D
     
  2. wien06

    wien06 V.I.P V.I.P

    Katılım:
    30 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    6.117
    Beğenileri:
    148
    Ödül Puanları:
    4.480
    Meslek:
    Serbest
    Yer:
    Viyana
    Banka:
    292 ÇTL
    İş Ve Sosyal Güvenlik Hukuku Ara(vize) Deneme Sınavları 2

    1-) İşçinin işverene işin yapılması ile yürütüm biçimi ve koşulları yönünden bağlı olması hangi tür bağlılığı ifade eder?
    A) İktisadi bağlılık
    B) Hukuki bağlılık
    C) Ekonomik bağlılık
    D) Teknik bağlılık
    E) İdari bağlılık

    --------------------------------------------------------------------------------
    2-) İşçinin korunması ilkesinin sınırı aşağıdakilerden hangisidir?
    A) işçi ile işveren arasındaki hukuki bağlılık
    B) İşçinin üretim araçlarına sahip olmaması
    C) Kamu yararına ters düşmemesi
    D) İşçinin bedeni hizmet görmesi
    E) Hizmet aktinin en önemli unsurunun insan olması

    --------------------------------------------------------------------------------
    3-) Hava taşıma işlerine aşağıdaki kanunlardan hangisi uygulanır?
    A) Borçlar Kanunu
    B) Basın-İş Kanunu
    C) Medeni Kanun
    D) Ticaret Kanunu
    E) Hava İş kanunu

    --------------------------------------------------------------------------------
    4-) Aşağıdaki kaynaklardan hangisi İş Hukuku’nun kendi özgü kaynaklarındandır?
    A) İçtihadı birleştirme kararları
    B) Çalışma koşulu haline gelen işyeri uygulamaları
    C) Resmi Tebliğ
    D) Örf ve adet hukuku
    E) Uluslararası Çalışma Örgütü kararları

    --------------------------------------------------------------------------------
    5-) Toplu İş Hukuku’nun işçilerin ve işverenlerin sendikaları ile olan ilişkilerini düzenleyen kuralları ne olarak adlandırılır?
    A) Toplu İş Sözleşmesi Grev ve Lokavt Hukuku
    B) Bireysel İş Hukuku
    C) Sendikalar Hukuku
    D) İş Hukuku
    E) Borçlar Hukuku

    --------------------------------------------------------------------------------
    6-) İşçi statüsü altında çalışanlar ile bunları çalıştıran işverenler arasındaki iş ilişkileri hangi hukuk dalı kapsamındadır?
    A) Sigortalar Hukuku
    B) Bireysel İş Hukuku
    C) Sendikalar Hukuku
    D) Sosyal Güvenlik Hukuku
    E) Toplu İş Sözleşmesi Grev ve Lokavt Hukuku

    --------------------------------------------------------------------------------
    7-) 18 yy. sonlarında İngiltere’de yapılan Sanayi Devrimi döneminde hukuk düzeni hangi ilkelere dayanmaktadır?
    A) Sosyalist sistem
    B) Sözleşme Serbestisi ve Hukuki Eşitlik
    C) Devletin özel hukuki düzenlemeleri
    D) Sosyal Politika kuralları
    E) Sözleşme zorunluluğu

    --------------------------------------------------------------------------------
    8-) Osmanlı İmparatorluğu döneminde Sanayi Devriminin yaşanmamasının en önemli sebebi aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Sanayi Devrimi’nin koşullarının oluşmaması
    B) İşçi sayısının yetersizliği
    C) İşverenlerin korunması düşüncesi
    D) İş hukuku kurallarının oluşmaması
    E) Klasik Liberal sistemin benimsenmemiş olması

    --------------------------------------------------------------------------------
    9-) Aşağıdaki tarihi eşleştirmelerden hangisi yanlıştır?
    A) Tatil-i Eşgal Kanunu - 1909
    B) Dilaver Paşa Nizamnamesi - 1865
    C) Mecelle - 1869
    D) Borçlar Kanunu - 1926
    E) 931 sayılı II. İş kanunu - 1967

    --------------------------------------------------------------------------------
    10-) Aşağıdaki kanunlardan hangisi genel kanunlar arasında yer almaz?
    A) Medeni Kanun
    B) Borçlar Kanunu
    C) Umumi Hıfzısıhha Kanunu
    D) Sendikalar Kanunu
    E) Belediyeler Kanunu

    --------------------------------------------------------------------------------
    11-) Hukuk kurallarının yazılı olmayan kaynakları (örf ve adet hukuku) hangi alanda uygulanmaz?
    A) Ara dinlenmesi
    B) Saklı haklar
    C) Gece dönemi
    D) Tarım işler
    E) Yıllık izin

    --------------------------------------------------------------------------------
    12-) Hafta tatili ücretine hak kazanabilmesi için hangi koşula gerek vardır?
    A) Borçlar Kanunu’nun uygulama alanı içinde olmak.
    B) Tatilden önceki iş günlerinde çalışmış olmak.
    C) İş Kanunu kapsamı dışında olmak.
    D) En az 1 yıl çalışmış olmak.
    E) Hizmet akdinde hafta tatili ile ilgili düzenleme bulunması.

    --------------------------------------------------------------------------------
    13-) İşçinin gözaltına alınması veya tutuklanması halinde işveren işçinin sözleşmesini ne zaman sona erdirebilecektir?
    A) 10 iş günü sonra
    B) Bildirim süresi içinde
    C) Devamsızlığın bildirim sürelerini aşmasından sonra
    D) Devamsızlığın 1 haftayı geçmesi halinde
    E) Devamsızlığı öğrenir öğrenmez derhal

    --------------------------------------------------------------------------------
    14-) Kadın işçinin kocası ile işin postalar halinde yürütüldüğü aynı veya ayrı işyerinde çalışıyor ise, kadın işçinin gece çalışmasının kocasının çalıştığı gece postasına rastlamayacak şekilde düzenlenmesi kimin talebi ile düzenlenecektir?
    A) Kadın işçinin
    B) Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı
    C) İşverenin
    D) Bölge Çalışma Müdürlüğü’nün
    E) Erkek işçinin

    --------------------------------------------------------------------------------
    15-) Aşağıdakilerden hangisi ücret sistemlerinden değildir?
    A) Komisyon ücreti
    B) Avans ücret
    C) Parçabaşı ücret
    D) Götürü ücret
    E) Yüzde usulü ücret

    --------------------------------------------------------------------------------
    16-) 3 yıllık yapılmış iş sözleşmesi sükut ile en fazla ne kadar süre ile yenilenebilir?
    A) 1 yıl
    B) 3 yıl
    C) 1 ay
    D) 6 ay
    E) 3 ay

    --------------------------------------------------------------------------------
    17-) İşçi, gösterilen sebebin geçerli olmadığı iddiası ile fesih bildiriminin tebliğ tarihinden itibaren kaç ay içinde İş Mahkemesinde dava açabilir?
    A) 1 ay
    B) 2 ay
    C) 3 ay
    D) 4 ay
    E) 6 ay

    --------------------------------------------------------------------------------
    18-) Denkleştirme modeli ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
    A) İlk kez 4857 sayılı iş kanunu ile çalışma yaşamımıza girmiştir.
    B) İş kanuna göre 2 ay uygulanır. Bu süre TİS ile 4 aya kadar uzatılabilir.
    C) Tarafların anlaşması ile haftalık normal çalışma süresi günde 11 saati aşmamak koşuluyla farklı şekilde dağıtılabilir.
    D) Dönemsel çalışma süresinin söz konusu olduğu işlerde 6 aya kadar denkleştirme süresi uygulanır.
    E) Denkleştirme modeli yalnızca dönemsel işlerde uygulanabilir.

    --------------------------------------------------------------------------------
    19-) 80 işçi çalıştıran işveren iş kanunundaki anlamıyla toplu işçi çıkarmanın söz konusu olabilmesi için ne kadar sürede ve en az kaç işçinin işten çıkarılması gerekir?
    A) 1 hafta içinde 4 işçi
    B) 1 hafta içinde 5 işçi
    C) 1 ay içinde 8 işçi
    D) 1 hafta içinde 10 işçi
    E) 1 ay içinde 10 işçi

    --------------------------------------------------------------------------------
    20-) İşçi kesinleşen mahkeme veya özel hakim kararının kendisine tebliğinden itibaren kaç işgünü içinde işe başlamak için işverene başvuruda bulunmak zorundadır?
    A) 7 iş günü
    B) 20 iş günü
    C) 30 iş günü
    D) 10 iş günü
    E) 3 iş günü

    --------------------------------------------------------------------------------
    21-) İşçinin, işverenin eli altında bulunan makinaları kaç günlük ücreti ile ödenmeyecek şekilde hasara uğratması halinde işveren tarafından işçinin iş sözleşmesi bildirimsiz olarak feshedilebilir?
    A) 10
    B) 20
    C) 30
    D) 60
    E) 90

    --------------------------------------------------------------------------------
    22-) Aşağıdakilerden hangisi işverenin hizmet akdi yapma zorunluluğu içinde sayılamaz?
    A) İş kazası sonucu malul olan işçinin maluliyetinin sona ermesi
    B) Sakat ve eski hükümlü çalıştırma
    C) Bir sendikada yönetim görevi sona eren işçi
    D) Hastalık nedeniyle akdi feshedilen gazeteci
    E) Bir siyasi partide yönetim görevi sona eren işçi

    --------------------------------------------------------------------------------
    23-) Medeni Kanun, Borçlar Kanunu, Anayasa; iş hukukunun hangi tür kaynakları arasında yer alır?
    A) Yardımcı kaynak - Yapısal kararlar
    B) Yazılı kaynak - Özel kanun
    C) Yazılı kaynak - Genel kanun
    D) Yardımcı kaynak - Özel kanun
    E) Yardımcı kaynak - Bilimsel kararlar

    --------------------------------------------------------------------------------
    24-) Dönemsel işlerde çalışma dönemi işin niteliğine göre en çok ne kadar süreyi geçmemek üzere işveren tarafından belirlenebilir?
    A) 2 ay
    B) 3 ay
    C) 4 ay
    D) 6 ay
    E) 1 yıl

    --------------------------------------------------------------------------------
    25-) Saat ücreti 20 TL olan işçi 1 saat fazla sürelerle çalışmıştır. İşçinin bu çalışması için en az kaç TL ödenecektir?
    A) 20 TL
    B) 25 TL
    C) 30 TL
    D) 40 TL
    E) 60 TL

    --------------------------------------------------------------------------------
    26-) İşçi kuruluşunda yönetim görevi biten bir işçinin eski işine geri dönebilmesi için hangi süre içinde talepte bulunması gerekir?
    A) 10 iş gün
    B) 1 ay
    C) 2 ay
    D) 3 ay
    E) 6 ay

    --------------------------------------------------------------------------------
    27-) Akit yapma serbestisinin sınırları hangi kanunda belirtilmiştir?
    A) Deniz - İş Kanun
    B) Ticaret Kanunu
    C) Borçlar Kanunu
    D) İş Kanunu
    E) Medeni Kanun

    --------------------------------------------------------------------------------
    28-) Kıdemi iki yıl olan bir işçinin kaç günlük yıllık ücretli izni vardır?
    A) 7 gün
    B) 10 gün
    C) 14 gün
    D) 20 gün
    E) 26 gün

    --------------------------------------------------------------------------------
    29-) Osmanlı İmparatorluğu döneminde iş hukuku alanında atılan ilk adım aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Mecelle
    B) Dilaver Paşa Nizamnamesi
    C) Maadin Nizamnamesi
    D) Tatil-i Eşgal Kanunu
    E) Umumi Hıfzısıhha Kanunu

    --------------------------------------------------------------------------------
    30-) Aşağıdakilerden hangisi İş Kanunu kapsamına girer?
    A) Ev hizmetleri
    B) Tarım işleri
    C) Profesyonel sporcular
    D) İşveren dahil 3 kişiden fazla çalışan esnaf ve küçük sanatkarlar
    E) Aile ekonomisi içinde kalan her çeşit yapı işi

    --------------------------------------------------------------------------------


    Cevaplar

    1-) D
    2-) C
    3-) A
    4-) B
    5-) C
    6-) B
    7-) B
    8-) A
    9-) C
    10-) D
    11-) E
    12-) B
    13-) C
    14-) A
    15-) B
    17-) A
    18-) E
    19-) E
    20-) D
    21-) C
    22-) E
    23-) C
    24-) D
    25-) B
    26-) D
    27-) D
    28-) C
    29-) B
    30-) D
     
  3. wien06

    wien06 V.I.P V.I.P

    Katılım:
    30 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    6.117
    Beğenileri:
    148
    Ödül Puanları:
    4.480
    Meslek:
    Serbest
    Yer:
    Viyana
    Banka:
    292 ÇTL
    İş Ve Sosyal Güvenlik Hukuku Ara(vize) Deneme Sınavları 3

    1-) 3008 sayılı İş Kanunu, ülkemizde bu güne dek bireysel iş ilişkilerini düzenlemek üzere yürürlüğe konulmuş olan kaçıncı iş kanunudur?
    A) 1
    B) 2
    C) 3
    D) 4
    E) 5

    --------------------------------------------------------------------------------
    2-) Aşağıdakilerden hangisi toplu iş hukukunun konularındandır?
    A) Bir hizmet akdi ile işverene bağlı çalışma
    B) İş sözleşmesinin sona ermesi
    C) İşçi ücretleri
    D) Çalışma yaşamının denetlenmesi
    E) İşçi ve işverenin sendikaları ile olan ilişkileri

    --------------------------------------------------------------------------------
    3-) 01.01.1984’de yürürlüğe giren, tarım işlerinde hizmet akdi ile süreksiz olarak çalışanların kanunda gösterilen koşullara bağlı olarak sosyal güvenliklerini sağlayan kanun aşağıdakilerden hangisidir?
    A) 506 sayılı Sosyal Sigorta Kanunu
    B) 4447 sayılı Kanun
    C) 2925 sayılı Tarım İşçileri Sosyal Sigorta Kanunu
    D) Emekli Sandığı Kanunu
    E) Bağ-Kur Kanununu

    --------------------------------------------------------------------------------
    4-) 507 sayılı Esnaf ve Küçük Sanatkarlar Kanunu’nun 2. maddesinin tarifine uygun olan işyerlerinde en çok kaç kişi ile yapılan işler İş Kanunu’nun istisnaları arasında yer alır?
    A) 1
    B) 3
    C) 5
    D) 15
    E) 30

    --------------------------------------------------------------------------------
    5-) Aşağıdaki faaliyetlerden hangisi 4857 sayılı İş Kanunu’nun 4. maddesinde düzenlenen istisnalardan birisi değildir?
    A) 30 işçi çalışan tarım işleri
    B) Hava taşıma işleri
    C) Evde yürütülen temizlik işleri
    D) İskelelerde yük boşaltma işleri
    E) Rehabilite edilenler

    --------------------------------------------------------------------------------
    6-) İşçi haklı bir sebebe dayanmaksızın ardarda 2 gün işe gelmemesi durumunda işveren öğrendiği günden itibaren kaç iş günü içinde ve hangi maddeye dayanarak iş sözleşmesini bildirimsiz olarak feshedebilir?
    A) 6 iş günü içinde; İ.K. 25/II
    B) 6 iş günü içinde; İ.K. 24/II
    C) 3 iş günü içinde; İ.K. 24/I
    D) 6 iş günü içinde; İ.K. 25/I
    E) 3 iş günü içinde; İ.K. 25/II

    --------------------------------------------------------------------------------
    7-) Aşağıdaki kanunların hangisinde iş yaşamında özel olarak korunanlara ilişkin herhangi bir hüküm yoktur?
    A) Basın-iş Kanunu
    B) Umumi Hıfzısıhha Kanunu
    C) Deniz-İş Kanunu
    D) Medeni Kanun
    E) Borçlar Kanunu

    --------------------------------------------------------------------------------
    8-) İşçi kuruluşunda yönetim görevi biten bir işçinin eski işine geri dönebilmesi için bunu hangi makamdan talep etmesi gerekir?
    A) Türkiye İş Kurumu
    B) Bölge Çalışma Müdürlüğü
    C) İşçi sendikası
    D) İşveren
    E) İşveren sendikası

    --------------------------------------------------------------------------------
    9-) Aşağıdaki sözleşmelerden hangisinin yazılı olarak yapılması zorunlu değildir?
    A) Süreksiz iş sözleşmeleri
    B) Belirli süresi 1 yıl olan iş sözleşmeleri
    C) Toplu iş sözleşmesi
    D) Takım sözleşmesi
    E) Çıraklık sözleşmesi

    --------------------------------------------------------------------------------
    10-) Aşağıdaki işlerin hangisinde İş Kanunu’nun yıllık ücretli izne ilişkin hükümleri uygulanmaz?
    A) 10 ay süren mevsimlik işler
    B) Sürekli işler
    C) Sanayiye ait işler
    D) Gece döneminde yapılan işler
    E) Maden, yeraltı, sualtında yapılan işler

    --------------------------------------------------------------------------------
    11-) Saat ücreti ile çalışan işçinin hafta tatili ücreti saatlik ücretinin kaç katıdır?
    A) 7
    B) 7,5
    C) 9
    D) 10
    E) 11

    --------------------------------------------------------------------------------
    12-) Ücretin 3. kişiler tarafından ödenmesi hangi ücret sistemindedir?
    A) Yüzde usulü ücret
    B) Götürü ücret
    C) Akort ücret
    D) Komisyon ücret
    E) Zamana göre ücret

    --------------------------------------------------------------------------------
    13-) İşyerinin otoparkı aşağıdakilerden hangisi içinde yer alır?
    A) Eklenti
    B) Asıl işyeri
    C) Araçlar
    D) İşyerine bağlı bulunan yerler
    E) Ayrı düzenlenmiş alanlar

    --------------------------------------------------------------------------------
    14-) Yüzde usulünün uygulandığı işyerlerinde ulusal bayram ve genel tatil ücretini aşağıdakilerden hangisini öder?
    A) İşçi
    B) İşveren
    C) Müşteri
    D) Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı
    E) İşsizlik sigortası

    --------------------------------------------------------------------------------
    15-) Fazla süreli çalışma ücreti saat başına ücretin en az ne kadar arttırılması suretiyle ödenir?
    A) % 25
    B) % 30
    C) % 50
    D) % 60
    E) % 75

    --------------------------------------------------------------------------------
    16-) İş kanunu ilke olarak hangi yaş grubunu genç işçi olarak kabul eder?
    A) 14 yaşını doldurmuş 16 yaşını doldurmamış
    B) 15 yaşını doldurmuş 18 yaşını doldurmamış
    C) 15 yaşını doldurmuş 17 yaşını doldurmamış
    D) 14 yaşını doldurmuş 18 yaşını doldurmamış
    E) 11 yaşını doldurmuş 15 yaşını doldurmamış

    --------------------------------------------------------------------------------
    17-) Özürlü ve eski hükümlü çalıştırma yükümlülüğünü yerine getirmeyen işverene verilen para cezaları nereye aktarılır?
    A) Hazineye
    B) Türkiye İş Kurumuna
    C) Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına
    D) Özürlü vakfına
    E) Bölge Çalışma Müdürlüğüne

    --------------------------------------------------------------------------------
    18-) Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun hükümleri uyarınca; bar, kabare, dans salonları, kahve ve gazino, hamam gibi işyerlerinde 18 yaşından küçük çocukların çalıştırılmaları hangi makam tarafından yasaklanabilir?
    A) Adalet Bakanlığı
    B) Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı
    C) Valilikler
    D) Belediyeler
    E) Bölge Çalışma Müdürlüğü

    --------------------------------------------------------------------------------
    19-) Ahlak ve iyiniyet kurallarına uymayan hallere dayanılarak hizmet akdinin (derhal) bildirimsiz fesih süresi aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Olayı öğrendikten sonra 1 aydır.
    B) Fiilin meydana geldiği tarihten itibaren 6 işgünüdür.
    C) Taraflardan birinin bu gibi davranışlarda bulunduğunu karşı taraf öğrenir öğrenmez derhal akti feshetmelidir.
    D) Taraflardan birinin bu gibi davranışlarda bulunduğunu karşı taraf öğrenir öğrenmez 6 iş günü ya da filini meydana geldiği tarihten itibaren 1 yıl içinde akit feshedilmelidir.
    E) İ.K.’de süre belirtilmemiştir. Taraflar bu hakkı diledikleri zaman kullanabilirler.

    --------------------------------------------------------------------------------
    20-) İş Mahkemesi, bildirimli feshin geçersizliğine karar verdiğinde, işveren işçiye mahkeme kararı kesinleşinceye kadar çalıştırmadığı süre içinde en çok ne kadarlık ücreti ödemekle yükümlüdür?
    A) 3 aylık ücret
    B) 4 aylık ücret
    C) 6 aylık ücret
    D) 1 yıllık ücret
    E) 2 yıllık ücret

    --------------------------------------------------------------------------------
    21-) Bir işyerinde 1 yıldır çalışmakta olan işçinin iş sözleşmesi işveren tarafından kötüniyetli olarak feshedilmesi halinde işverenin ödeyeceği kötüniyet tazminatının tutarı ne kadardır?
    A) İşçinin iki haftalık ücreti tutarı
    B) İşçinin dört haftalık ücreti tutarı
    C) İşçinin altı haftalık ücreti tutarı
    D) İşçinin on haftalık ücreti tutarı
    E) İşçinin on iki haftalık ücreti tutarı

    --------------------------------------------------------------------------------
    22-) Hizmet akdinde en çok kaç işgünü devam eden işler süreksiz iş olarak adlandırılır?
    A) 10 işgünü
    B) 20 işgünü
    C) 25 işgünü
    D) 30 işgünü
    E) 20 işgünü

    --------------------------------------------------------------------------------
    23-) Asgari ücret en geç ne kadar sürede bir belirlenir?
    A) 6 ayda bir
    B) Yılda bir
    C) 2 yılda bir
    D) 3 yılda bir
    E) 5 yılda bir

    --------------------------------------------------------------------------------
    24-) İşçi hak ettiği yıllık ücretli iznini kullanmak istediği zaman en az ne kadar önce işverene yazılı olarak bildirecektir?
    A) 1 hafta
    B) 10 gün
    C) 1 ay
    D) 3 ay
    E) 6 ay

    --------------------------------------------------------------------------------
    25-) İşverenin işçiye verdiği, ücret hesabını gösteren ve işyerinin özel işaretini taşıyan belge aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Bonservis
    B) Çalışma belgesi
    C) Referans
    D) Ücret hesap pusulası
    E) İbra belgesi

    --------------------------------------------------------------------------------
    26-) Günlük çalışma süresi en fazla kaç saattir?
    A) 7.5 saat
    B) 9 saat
    C) 11 saat
    D) 12 saat
    E) Süre sınırlaması yoktur.

    --------------------------------------------------------------------------------
    27-) Ücretin saptanması ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
    A) İş sözleşmesi ile kararlaştırılır.
    B) İş sözleşmesi ile kararlaştırılmamışsa geleneğe göre saptanır.
    C) Asgari ücretin altında saptanabilir.
    D) İşin mahiyeti ücretin saptanmasında önem taşır.
    E) İşçinin tecrübesi ücretin saptanmasında önem taşır.

    --------------------------------------------------------------------------------
    28-) Gece çalışma süresi kaç saatten fazla olamaz?
    A) 7.5 saat
    B) 8 saat
    C) 9 saat
    D) 10 saat
    E) 11 saat

    --------------------------------------------------------------------------------
    29-) Aşağıdakilerden hangisi zorunlu sebeplerle fazla çalışmaya örnektir?
    A) Ülkenin genel yararı için yapılan fazla çalışma
    B) Tabii afet nedeniyle yapılan fazla çalışma
    C) Üretimin arttırılması nedeniyle yapılan fazla çalışma
    D) Arıza nedeniyle yapılan fazla çalışma
    E) Tehlikeli salgın hastalıklar nedeniyle yapılan fazla çalışma

    --------------------------------------------------------------------------------
    30-) 140 işçinin çalıştığı bir işyerinde işçi çıkarımının toplu işçi çıkarma olarak kabulü için en az kaç işçinin çıkarılması gerekir?
    A) 10
    B) 14
    C) 15
    D) 20
    E) 30


    Cevaplar
    1-) A
    2-) E
    3-) C
    4-) B
    5-) D
    6-) A
    7-) D
    8-) D
    9-) A
    10-) A
    11-) B
    12-) A
    13-) A
    14-) B
    15-) A
    16-) B
    17-) B
    18-) D
    19-) D
    20-) B
    21-) E
    22-) D
    23-) C
    24-) C
    25-) D
    26-) C
    27-) C
    28-) A
    29-) D
    30-) B
     

Sayfayı Paylaş