1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

İskoç Usulü yumurta

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve Suskun tarafından 21 Nisan 2011 başlatılmıştır.

  1. Suskun

    Suskun V.I.P V.I.P

    Katılım:
    16 Mart 2009
    Mesajlar:
    23.242
    Beğenileri:
    276
    Ödül Puanları:
    6.230
    Yer:
    Türkiye
    Banka:
    2.052 ÇTL
    [​IMG]

    Malzemeler
    6 yumurta
    Bir miktar galeta unu
    250 gr. orta yağlı kıyma
    Tuz
    Kızartmak için çiçek yağı
    Bir miktar un

    Yapılışı
    5 katı pişmiş yumurtayı soğuk suyun altında tuttuktan sonra soyun. Soyulmuş yumurtaları tek tek una bulayın. Sonra kıymayı beş eşit parçaya ayırın ve ister avucunuzda ister tezgahın üstünde hamur açar gibi ayırdığınız kıymayı yayın. Sonra yumurtayı koyup çevresini eşit kalınlıkta ve düzgün bir şekilde kıyma ile sarın. Bunu çırpılmış yumurtaya batırdıktan sonra galeta ununa bulayıp kızgın yağda nar gibi olana kadar kızartın.
     

Sayfayı Paylaş