ISLAK KEK Tarifi (biraz farklı)

arz-ı hal

şşşşştttttttt
Özel üye
Katılım
29 Ksm 2011
Mesajlar
11,740
Beğeniler
559
Şehir
Beşitaş'ın tam ortası
#1




MALZEMELER: ( büyük dikdörtgen borcam için)

4 Adet yumurta
2 su bardağı şeker
yarım su bardağı sıvı yağ
1,5 su bardağı süt
200 gr kakao
4 su bardağı un
1 fiske tuz

SOS:

2 yumurta
1 çay bardağı şeker
100 gr tereyağ
3 su bardağı süt
50 gr kakao
1 paket vanilya

Kuru malzemeler bir kapta karıştırılır. Yumurtalar şekerle beş dakika kadar çırpılır. Sırası ile yağ ve süt ilave edilip çırpılır. Kuru malzemeler konup biraz daha çırpılır.Yağlanan tepsiye dökülüp 200 derecede batırdığımız kurdan temiz çıkana kadar pişirilir.
Piştiğinde fırından çıkartılıp ilk sıcaklığı çıktığında ( yaklaşık 5 dakika ) dilimler halinde kesilir.
Sos için benmari üzerinde yumurtalar şeker ile iyice çırpılır.Oda sıcaklığında tereyağ eklenip çırpılmaya devam edilir. Süt, kakao ve vanilyası eklenip bir kaç kere daha çırpılır. Dilimlenmiş ve ilk sıcaklığı çıkmış olan kekin üzerine dökülür.
 

Benzer konular

Top