1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

ISLAK KEK Tarifi (biraz farklı)

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve arz-ı hal tarafından 26 Mayıs 2012 başlatılmıştır.

  1. arz-ı hal

    arz-ı hal Özel Üye Özel üye

    Katılım:
    29 Kasım 2011
    Mesajlar:
    9.017
    Beğenileri:
    539
    Ödül Puanları:
    5.980
    Meslek:
    İşe başlamadan tatile giren hakime
    Yer:
    yüreğinden uzaklar da...
    Banka:
    199 ÇTL

    [​IMG]


    MALZEMELER: ( büyük dikdörtgen borcam için)

    4 Adet yumurta
    2 su bardağı şeker
    yarım su bardağı sıvı yağ
    1,5 su bardağı süt
    200 gr kakao
    4 su bardağı un
    1 fiske tuz

    SOS:

    2 yumurta
    1 çay bardağı şeker
    100 gr tereyağ
    3 su bardağı süt
    50 gr kakao
    1 paket vanilya

    Kuru malzemeler bir kapta karıştırılır. Yumurtalar şekerle beş dakika kadar çırpılır. Sırası ile yağ ve süt ilave edilip çırpılır. Kuru malzemeler konup biraz daha çırpılır.Yağlanan tepsiye dökülüp 200 derecede batırdığımız kurdan temiz çıkana kadar pişirilir.
    Piştiğinde fırından çıkartılıp ilk sıcaklığı çıktığında ( yaklaşık 5 dakika ) dilimler halinde kesilir.
    Sos için benmari üzerinde yumurtalar şeker ile iyice çırpılır.Oda sıcaklığında tereyağ eklenip çırpılmaya devam edilir. Süt, kakao ve vanilyası eklenip bir kaç kere daha çırpılır. Dilimlenmiş ve ilk sıcaklığı çıkmış olan kekin üzerine dökülür.
     

Sayfayı Paylaş