1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Ispanak Püresi Tarifi

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve dderya tarafından 14 Ekim 2013 başlatılmıştır.

  1. dderya
    Ayyaş

    dderya kOkOşŞ Süper Moderatör

    Katılım:
    29 Temmuz 2013
    Mesajlar:
    11.320
    Beğenileri:
    7.513
    Ödül Puanları:
    11.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    izmir :)
    Banka:
    216 ÇTL
    [​IMG]



    Malzemeler
    - 1 Kg Ispanak Yaprağı
    - 1 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
    - 1 Su bardağı Süt
    - 1 Çorba Kaşığı Un
    - Kararında Karabiber, Tuz

    Hazırlanışı
    Ispanak yaprakları yıkanır, süzülür. Hafif ateşte kendi suyu ile kısa süre haşlanır. Soğuyunca iki avuç arasında sıkılıp ince ince kıyılır. (Az da olsa haşlama suyunu atmayınız, çorba yapımında kullanabilirsiniz.) Yağ ile un hafif pembe kavrulur. Kıyılmış ıspanak ve süt konur, karıştırarak 2-3 dakika pişirilir. Tuz karabiber atılır. Not: Ispanak püresi et yemeklerinin yanında garnitür olarak verilebilir. Erişte ile karıştırılarak sunulabilir. Ayrıca perhiz yemeği olarak da yapılabilir. Ispanak püresi sarımsaklı yoğurt ile karıştırılıp üzerine kırmızı biberli yağ da gezdirilebilir. Ispanak püresini ısıya dayanıklı bir tabağa alıp kıracağınız yumurta sayısına göre yuva açınız; yumurtaları kırdıktan sonra kaşar rendesi serpiniz. Sıcak fırında yumurta sarıları katılaşmadan tutunuz ve sıcak servis yapınız.
     

Sayfayı Paylaş