1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Ispanaklı Çiğ Börek Tarifi

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve ~meLek~ tarafından 15 Kasım 2013 başlatılmıştır.

  1. ~meLek~
    Cadı

    ~meLek~ GalataSaray'ım

    Katılım:
    15 Temmuz 2013
    Mesajlar:
    3.052
    Beğenileri:
    188
    Ödül Puanları:
    3.330
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Öğrenci (:
    Yer:
    Napcan geLcenmi ki?
    Banka:
    109 ÇTL


    Eskişehir\'in yöresel yemeklerinden biri olan Çiğ Börek, artık hemen hemen her evde sevilerek yapılıyor. Hiç denememiş ve ıspanaklı olarak yapmamış olanlar için tarifimizi sunuyoruz....


    Malzemeler:
    - 3,5 su bardağı un,
    - 1 çay bardağı sulu yoğurt,
    - 1 çay kaşığı tuz,
    - 1 çay kaşığı karbonat,
    - Su.
    İç Harcı İçin:
    - 1 demet ıspanak,
    - 150 gram kıyma,
    - 2 soğan,
    - Tuz,
    - Karabiber.
    Hazırlanışı:
    Unu karıştırma kabına alıyoruz. Karbonat ve tuzu unun üzerine döküyoruz. Ortasını açıp sulu yoğurdu döküyoruz. Biraz su katıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuruyoruz. Hamuru 10 dakika dinlendiriyoruz.
    İç harcı için, soğanı ince bir şekilde doğrayıp sıvıyağ koyduğumuz bir tavada kavuruyoruz. Temizlenmiş ıspanakları doğrayıp soğanlarla birlikte biraz kavurup altını kapatıyoruz. Tuz ve karabiber ekliyoruz.
    Kıymayı çiğden katıp karıştırıyoruz. Hamurdan limon büyüklüğünde parçalar kopartıp merdane ile tatlı tabağı büyüklüğünde açıyoruz. Ispanaklı harcımızdan hamurun bir tarafına koyup yarım ay şeklinde kapatıyoruz.
    Geniş bir tavaya sıvıyağ koyup börekleri kızgın yağda önlü arkalı kızartıp servis ediyoruz.
     

Sayfayı Paylaş