1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Ispanaklı Kol Böreği

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve dderya tarafından 4 Ekim 2013 başlatılmıştır.

  1. dderya
    Ayyaş

    dderya kOkOşŞ Süper Moderatör

    Katılım:
    29 Temmuz 2013
    Mesajlar:
    11.330
    Beğenileri:
    7.518
    Ödül Puanları:
    11.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    izmir :)
    Banka:
    91 ÇTL
    [​IMG]



    Malzemeler:

    *1 kilo yufka
    *2 adet yumurta
    *sıvı yağ
    *1 bardak süt
    İçine;
    *1 kilo ıspanak
    *tuz ve baharatlar
    *1 yemek kaşığı salça
    *1 adet soğan


    Tarif
    İlk olarak soğanı ufak ufak doğrayarak genişçe bir tavada az miktar sıvı yağ ile hafifçe kavuralım.
    Ardından salçayı ve haşlanmış ıspanakları da ekleyerek biraz daha kavuralım, böylece iç malzemesini hazırlamış olalım.
    Yufkalarımızı açarak ortadan ikiye keselim.
    Süt ve yumurtanın birini çırpalım, içine biraz da sıvı yağ ilave edelim.
    Bu karışımı yufkanın üzerine bir fırça ile sürelim.
    Hazırlamış olduğumuz ıspanak harcını yufkanın üzerine gelişigüzel serpiştirelim ve yufkayı rulo şeklinde saralım.
    Yağlanmış olan tepsinin ortasından başlayarak daire şeklinde dolayalım.
    Bu şekilde tepsiyi dolduralım.
    Üzerine yumurta sürerek önceden ısıtılmış fırında 160 derecede pişmeye bırakalım. Afiyet olsun…
     
  2. BeReNN
    Uykumvar

    BeReNN Özel Üye Özel üye

    Katılım:
    30 Nisan 2011
    Mesajlar:
    8.855
    Beğenileri:
    254
    Ödül Puanları:
    5.330
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Muhasebe
    Yer:
    Istanbul, Turkey
    Banka:
    289 ÇTL
    Nefis görünüyorrr :)
     

Sayfayı Paylaş