1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Ispanaklı Krep Bohçaları

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve Paradoks ~ tarafından 7 Kasım 2012 başlatılmıştır.

  1. Paradoks ~

    Paradoks ~ ... Elif ...

    Katılım:
    6 Eylül 2011
    Mesajlar:
    4.006
    Beğenileri:
    71
    Ödül Puanları:
    2.980
    Meslek:
    Yazılım mühendisi
    Yer:
    Konya
    Banka:
    114 ÇTL
    [​IMG]

    içindekiler
    2 bardak un
    2 bardak süt
    2 yumurta
    Yarım paket kabartma tozu
    Tuz
    Tava için sıvıyağ
    1 adet iri kuru soğan (doğranmış)
    2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
    500 gr ıspanak (yıkanmış ve doğranmış)
    Tuz
    Karabiber
    Pul biber


    Beşamel Sos :
    3 çorba kaşığı un
    4 çorba kaşığı tereyağı
    2 su bardağı süt
    1 tatlı kaşığı tuz
    2-3 domates
    3 sivri biber
    Kaşar peyniri


    hazırlanışı
    Krep malzemelerini bir kasede karıştırıp boza kıvamına getirin.
    Teflon tavayı kızdırıp çok az sıvıyağ dökün. Karışımdan kepçeyle alıp tavaya yayın. Kreplerinizi arkalı önlü pişirin.
    İç malzemeyi hazırlamaya geçin. Soğanı zeytinyağında öldürün. Ispanağı ekleyip arada karıştırarak pişirin. Tuzunu, karabiber ve pul biberini ilave edip karıştırın.
    Harç ılınırken sosu hazırlayın. Un ve tereyağını kavurun. Sütü azar azar yedirin. Karışım çok katıysa bir miktar daha süt ilave edin. En son tuzunu ekleyin.
    Kreplerin ortasına bir miktar harçtan koyun. Bohça şeklinde kapatıp ters çevirin.
    Üzerlerine sostan döküp kürdanla bir dilim kaşar peyniri (peynirin çok fazla erimesinden hoşlanmıyorsanız kızartmalık peynir kullanabilirsiniz), bir dilim domates ve yarım sivribiber yerleştirin.
    Hepsini fırın kabına alıp 200 C fırında kaşar eriyene kadar pişirin.
     

Sayfayı Paylaş