Ispanaklı Krep Bohçaları

Paradoks ~

... Elif ...
Katılım
6 Eyl 2011
Mesajlar
5,208
Beğeniler
70
Şehir
Konya
#1


içindekiler
2 bardak un
2 bardak süt
2 yumurta
Yarım paket kabartma tozu
Tuz
Tava için sıvıyağ
1 adet iri kuru soğan (doğranmış)
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
500 gr ıspanak (yıkanmış ve doğranmış)
Tuz
Karabiber
Pul biber


Beşamel Sos :
3 çorba kaşığı un
4 çorba kaşığı tereyağı
2 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tuz
2-3 domates
3 sivri biber
Kaşar peyniri


hazırlanışı
Krep malzemelerini bir kasede karıştırıp boza kıvamına getirin.
Teflon tavayı kızdırıp çok az sıvıyağ dökün. Karışımdan kepçeyle alıp tavaya yayın. Kreplerinizi arkalı önlü pişirin.
İç malzemeyi hazırlamaya geçin. Soğanı zeytinyağında öldürün. Ispanağı ekleyip arada karıştırarak pişirin. Tuzunu, karabiber ve pul biberini ilave edip karıştırın.
Harç ılınırken sosu hazırlayın. Un ve tereyağını kavurun. Sütü azar azar yedirin. Karışım çok katıysa bir miktar daha süt ilave edin. En son tuzunu ekleyin.
Kreplerin ortasına bir miktar harçtan koyun. Bohça şeklinde kapatıp ters çevirin.
Üzerlerine sostan döküp kürdanla bir dilim kaşar peyniri (peynirin çok fazla erimesinden hoşlanmıyorsanız kızartmalık peynir kullanabilirsiniz), bir dilim domates ve yarım sivribiber yerleştirin.
Hepsini fırın kabına alıp 200 C fırında kaşar eriyene kadar pişirin.
 

Benzer konular

Top