1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Ispanaklı Sufle

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve cemree tarafından 24 Temmuz 2012 başlatılmıştır.

  1. cemree
    Eğlenceli

    cemree =)=) Süper Moderatör

    Katılım:
    16 Şubat 2011
    Mesajlar:
    12.004
    Beğenileri:
    3.730
    Ödül Puanları:
    11.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Yer:
    Ankara
    Banka:
    1.170 ÇTL
    Sufle dendiğinde genellikle aklımıza gelen ilk şey tatlı oluyor.Ama bu sufle bildiğiniz tatlı suflelerden değil.Bu değişik tadı çok seveceksiniz…
    Malzemeler:
    1kg temizlenmiş ıspanak
    3 adet yumurta
    3 kaşık tam buğday unu
    1 küçük kalıp yağsız beyaz peynir rendesi
    1 çay bardağı yağsız süt
    2 çorba kaşığı zeytinyağı
    Kaya tuzu
    Yapılışı:
    Temizlenmiş ıspanakları ince ince kıyın daha sonra tencerenin içine hiç yağ koymadan çok az su ile kavurun.Ispanaklar iyice eriyince bir kenara soğuması için alın.Diğer tarafta yumurtanın sarısı ve beyazını ayırın.Bu nokta önemli çünkü sufleyi başarılı kılacak püf noktası yumurtayı doğru kullanmaktan geçer.Bir benzetme yapacak olursak yumurta sarısı anaç bir yapıya sahiptir herşeyi toparlar yani; yumurta sarısına önce buğday ununu koyup çırpın sonra peynir rendesi ve ıspanakları ekleyin süt ile kıvamı açıp son olarak tuz atıp herşey karışana kadar iyice çırpın.

    Tüm malzemer yumurta sarısında toplanacak.Yumurta beyazı ise havalı bir yapıya sahiptir.Yani önce mikser ile çırparak kar gibi köpürene kadar çalıştırın,bu noktada yumurta beyazının içine hava girerek sufleyi kabartacaktır.Şimdi yumurta beyazı ve diğer hazırladığınız karışımı karıştırın.Fakat bir kaşık ile ve uzun süre karıştırmadan 8-10 hamle ile karışımı sağlamalıyız.2 kaşık zeytin yağını güvecin (ya da borcam)içine fırça ile sürün ve sufle harcını dökün.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 18-20 dakika arası pişirip servis edebilirsiniz.

    [​IMG]
     
  2. arz-ı hal

    arz-ı hal Özel Üye Özel üye

    Katılım:
    29 Kasım 2011
    Mesajlar:
    9.017
    Beğenileri:
    539
    Ödül Puanları:
    5.980
    Meslek:
    İşe başlamadan tatile giren hakime
    Yer:
    yüreğinden uzaklar da...
    Banka:
    199 ÇTL
    çok seviyorum,kışın özellikle yayla çorbasıyla beraber bayılırım:)
     

Sayfayı Paylaş