1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz
Notu Gizle
Merhaba Ziyaretçi.

"BENİM DÜNYAM" konulu resim yarışması başladı. İlgili konuya BURADAN ulaşabilirsiniz.

Sizi de bu yarışmaya katılıma davet ediyoruz...

Ispanaklı Sufle

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve cemree tarafından 24 Temmuz 2012 başlatılmıştır.

  1. cemree
    Eğlenceli

    cemree =)=) V.I.P

    Katılım:
    16 Şubat 2011
    Mesajlar:
    12.000
    Beğenileri:
    3.742
    Ödül Puanları:
    11.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Yer:
    Ankara
    Banka:
    1.248 ÇTL
    Sufle dendiğinde genellikle aklımıza gelen ilk şey tatlı oluyor.Ama bu sufle bildiğiniz tatlı suflelerden değil.Bu değişik tadı çok seveceksiniz…
    Malzemeler:
    1kg temizlenmiş ıspanak
    3 adet yumurta
    3 kaşık tam buğday unu
    1 küçük kalıp yağsız beyaz peynir rendesi
    1 çay bardağı yağsız süt
    2 çorba kaşığı zeytinyağı
    Kaya tuzu
    Yapılışı:
    Temizlenmiş ıspanakları ince ince kıyın daha sonra tencerenin içine hiç yağ koymadan çok az su ile kavurun.Ispanaklar iyice eriyince bir kenara soğuması için alın.Diğer tarafta yumurtanın sarısı ve beyazını ayırın.Bu nokta önemli çünkü sufleyi başarılı kılacak püf noktası yumurtayı doğru kullanmaktan geçer.Bir benzetme yapacak olursak yumurta sarısı anaç bir yapıya sahiptir herşeyi toparlar yani; yumurta sarısına önce buğday ununu koyup çırpın sonra peynir rendesi ve ıspanakları ekleyin süt ile kıvamı açıp son olarak tuz atıp herşey karışana kadar iyice çırpın.

    Tüm malzemer yumurta sarısında toplanacak.Yumurta beyazı ise havalı bir yapıya sahiptir.Yani önce mikser ile çırparak kar gibi köpürene kadar çalıştırın,bu noktada yumurta beyazının içine hava girerek sufleyi kabartacaktır.Şimdi yumurta beyazı ve diğer hazırladığınız karışımı karıştırın.Fakat bir kaşık ile ve uzun süre karıştırmadan 8-10 hamle ile karışımı sağlamalıyız.2 kaşık zeytin yağını güvecin (ya da borcam)içine fırça ile sürün ve sufle harcını dökün.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 18-20 dakika arası pişirip servis edebilirsiniz.

    [​IMG]
     
  2. arz-ı hal

    arz-ı hal şşşşştttttttt Özel üye

    Katılım:
    29 Kasım 2011
    Mesajlar:
    9.030
    Beğenileri:
    555
    Ödül Puanları:
    5.980
    Meslek:
    artık sadece eş ve anne
    Yer:
    Beşitaş'ın tam ortası
    Banka:
    316 ÇTL
    çok seviyorum,kışın özellikle yayla çorbasıyla beraber bayılırım:)
     

Sayfayı Paylaş