1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Ispanaklı volovan

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve arz-ı hal tarafından 26 Mayıs 2012 başlatılmıştır.

  1. arz-ı hal

    arz-ı hal Özel Üye Özel üye

    Katılım:
    29 Kasım 2011
    Mesajlar:
    9.017
    Beğenileri:
    539
    Ödül Puanları:
    5.980
    Meslek:
    İşe başlamadan tatile giren hakime
    Yer:
    yüreğinden uzaklar da...
    Banka:
    199 ÇTL
    MALZEMELER:

    8 Yaprak Milföy Hamuru
    500 gr Ispanak ( sadece yaprak kısımları )
    1 adet soğan
    2 diş sarımsak
    1 çorba kaşığı zeytinyağ
    yarım çay bardağı kıyılmış maydanoz
    tuz, karabiber
    Yarım su bardağı kaşar peyniri ( rendelenmiş)
    1 yumurta sarısı

    [​IMG]

    YAPILIŞI:

    1) Ispanakları yıkayıp süzdükten sonra irice doğrayın. Soğan ve Sarmısaklarınızı kıyın.
    2) Milföy hamurlarınızı tezgahın üzerine yerleştirin.
    3) Bir bardak ( su bardağı ) yardımı ile 8 tane yuvarlak çıkartın. 4 tanesinden de daha küçük bir bardak yardımıyla ( çay bardağı olabilir ) yuvarlak ama içi boş hamurlar elde edin.
    4) Büyük hamurların üzerine içi boş hamurları yerleştirin. hamurun fazla kabarmaması için boşluktaki hamurların bir kaç yerine çatalla delikler açın.
    5) Volovan hamurları yağlı kagıda yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200-220 dereceli ayarlı fırında hafif kızarana kadar pişirin.
    6) Zeytinyağını sos tenceresinde ısıtıp kıyılmış soğan ve sarmısakları kavurun.
    7) Ispanakları ekleyip bir kaç dakika kavurun, tuz, karabiber ve kıyılmış maydanozla tatlandırın. Bir kaç dakika sonra ocaktan alın. Kenarda soğumaya bırakın.
    8) Fırında pişmiş volovanların ortasındaki boşluklara ıspanaklı karışımı paylaştırın. Üzerine kaşar peyniri serpin. Hamurun kenarlarına yumurta sarısı sürün.
    9) 180 dereceli fırında peynirler eriyıp kızarana kadar bekletin. Fırından alın. Sıcak ya da ılık servis edin.

    AFİYET OLSUN
     

Sayfayı Paylaş