1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Ispanaklı Yaş Pasta Tarifi

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve ~meLek~ tarafından 25 Ekim 2013 başlatılmıştır.

  1. ~meLek~
    Cadı

    ~meLek~ GalataSaray'ım

    Katılım:
    15 Temmuz 2013
    Mesajlar:
    3.052
    Beğenileri:
    188
    Ödül Puanları:
    3.330
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Öğrenci (:
    Yer:
    Napcan geLcenmi ki?
    Banka:
    109 ÇTL
    4 adet yumurta
    15 su bardağı toz şeker
    2 su bardağı un
    1 çay bardağı sıvı yağ
    1 paket kabartma tozu
    1 paket vanilya
    1 su bardağı ıspanak(rondodan geçirilmiş çiğ olacak)
    Ara Kreması İçin:
    3 su bardağı süt
    2 yemek kaşığı un(tepeleme)
    2 yemek kaşığı nişasta
    5 yemek kaşığı toz şeker
    1 adet vanilya
    1 yemek kaşığı tereyağı
    Üzeri İçin:
    1 su bardağı süt
    1 adet sade kremşanti


    İlk olarak ara kremamızı hazırlayalım. Vanilya ve tereyağ hariç malzemelerimizi süte ekleyip karıştıralım. Sonra ocağa alıp pişirelim. koyulaşınca içerisine tereyağ ve vanilyayı ekleyelim. Yağ eriyince kremayı ocaktan alalım. Bir kenarda soğumaya bırakalım. Pandispanyası için yumurta ve şekeri beyazlayana kadar çırpalım. Rondodan geçirdiğimiz çiğ ıspanağı ve sıvı yağı ekleyelim. Kaşıkla özdeşleşmesini sağlayalım. Bir kenarda elediğimiz un kabartma tozu ve vanilyayı karışıma ekleyelim. Kaşıkla karıştıralım. ardından 2-3 dk mikserle çırpıp bırakalım. Yuvarlak fırın tepsimizi yağlayalım. Karışımı dökelim. baloncukların çıkması için bir kaç kez tepsiyi hafif kaldırıp tezgah üzerine bırakalım. Önceden ısıttığımız 160 derece fırında yaklaşık 35-40 dk pişirelim. ilk 20-25 dk güzel ve eşit kabarması için fırının kapağını açmayalım. Pişen keki soğumaya bırakalım. 1 su bardağı süt ile kremşantiyi hazırlayalım. Soğuyan keki bir ip ya da bıçak yardımı ile ortadan ikiye bölelim. Pastamızın üzerine serpmek için kekin iç kısmından biraz parça ayıralım. Kekin orta kısmına kremayı sürelim. Ardından 2. katı üzerine kapatalım. Üzerini kremşanti ile kaplayalım. ayırdığımız kek parçasını ufalayalım. Kremşanti ile kapladığımız pastamızın üzerine serpelim. Dilediğimiz gibi süsleyelim. Buzdolabında 3-4 saat dinlendikten sonra servis edelim. Afiyet olsun...
     

Sayfayı Paylaş