1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Ispanaklı Yaş Pasta

Konusu 'Diyet / Mutfak' forumundadır ve yaren* tarafından 4 Temmuz 2011 başlatılmıştır.

  1. yaren*
    Neşeli

    yaren* Herşey olması gerektiği gibi ;) Özel üye

    Katılım:
    24 Haziran 2011
    Mesajlar:
    8.204
    Beğenileri:
    108
    Ödül Puanları:
    4.480
    Yer:
    Kimseye ihtiyacım yok ben kendime bile fazlayım...
    Banka:
    416 ÇTL
    [​IMG]


    Malzemeler
    Keki İçin :

    * 250 gr ıspanak (tahminen blenderdan geçirilmiş hali 3 yemek kaşığı)
    * 4 yumurta
    * 1 su bardağı sıvı yağ
    * 1 su bardağı şeker
    * 1 yemek kaşığı tereyağı
    * 1 paket vanilya
    * 1 paket kabartma tozu
    * Aldığı kadar un

    Muhallebi İçin

    * 4 su bardağı süt
    * 1 çay bardağı toz şeker
    * 2 çay bardağı un
    * 1 yumurta sarısı
    * 1 paket vanilya

    Üzeri İçin :

    * 1 poşet krem şanti
    * 1 su bardağı süt

    Ayrıca :

    * 2 çay bardağı süt (keki ıslatmak için)

    Yapılışı
    * 250 gr ıspanağın sadece yapraklarını temizleyip 1,5 su bardağı kadar su ile haşlayın.
    * Ispanaklar haşlanınca suyunu süzüp blenderdan geçirin. Kıvamı krema gibi olmalıdır.
    * Kek için yumurta ve şekeri çırpın. Sıvı yağı, tereyağını ve krema haline gelmiş ıspanağı ekleyip tekrar çırpın.
    * Biraz un, vanilya ve kabartma tozunu ilave ederek normal bir kek kıvamında kek hamuru elde edin.
    * Küçük bir tepsi ya da kek kalıbını yağladıktan sonra, hamuru dökün ve 170 C'de pişirin.
    * Kekiniz pişerken muhallebiyi hazırlayın. Toz şeker ve unu tencereye alın ve karıştırın.
    * Daha sonra sütü ve yumurta sarısını ilave edin. Karıştırmaya devam ederek tencerin altını yakın ve muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin.
    * İndirmeye yakın vanilyayı ilave edin. Muhallebi pişince ocaktan indirin ve ara sıra karıştırarak kaymak tutmadan soğumasını sağlayın.
    * Muhallebi soğurken krem şantiyi 1 bardak süt ile çırpın.
    * Kek pişince kalıptan çıkarın ve kenarlarını incecik kesin. Kestiğiniz kek parçalarını toz gibi olana kadar blenderdan geçirin. Pasta hazırladıktan sonra üzerine serpilmek üzere kenara ayırın.
    * Keki yanlamasına ortasından bir bıçak yardımıyla ikiye ayırın. Altta kalacak olan katını 1 çay bardağı süt ile ıslatın.
    * Yapmış olduğunuz muhallebinin yarısını ıslatmış olduğunuz kekin üzerine döküp yayın. Üzerine krem şantiden bir miktar yayın ve ikinci kat keki üzerine koyun.
    * Üst kat keki de 1 çay bardağı süt ile ıslatıp üzerine önce muhallebiyi yayın ve daha sonra kalan krem şantiyle pastanın her yerini düzgünce kapatın.
    * Üzerine daha önce blenderdan geçirdiğiniz kekin kenarlarını serpiştirin. Bu işlem pastanızın üzerine çam fıstığı serpilmiş görüntüsü verecektir.

    Açıklama
    * İsteğe bağlı olarak pastanın ara katına ve üzerine muz dilimleri serpiştirebilirsiniz.
     

Sayfayı Paylaş