1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

İsviçre Bezesi

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve Papatya tarafından 22 Haziran 2013 başlatılmıştır.

  1. Papatya
    Meşgul

    Papatya Sözlerimi Geri Alamam.* Süper Moderatör

    Katılım:
    6 Ağustos 2012
    Mesajlar:
    16.261
    Beğenileri:
    5.771
    Ödül Puanları:
    10.980
    Yer:
    Seattle.
    Banka:
    4.918 ÇTL


    [​IMG]

    Malzemeler

    8 yumurta akı (240-250 gr)
    500 gr toz şeker
    Fırın ısısı 80-100°C

    [​IMG]

    Yapılışı

    1. Yumurta akları ve toz şekeri çelik bir kaba koyun, hafifçe çırpın.

    2. Karışımı "benmari" usulü (kaynayan su dolu bir tencerenin üstünde) 50°C'ye kadar hafif çırparak ısıtın. Isıyı özel bir termometreniz yoksa parmağınızı değdirerek de anlayabilirsiniz. 50°C'de parmağınız yanmalı...

    3. Sonra kabınızı "kaynayan suyun" üzerinden alarak, tercihen elektrikli mikser ile yumurta akı ve şekerli karışımı çırpmaya başlayın. Önce yavaş, sonra köpükler oluşup kabarmaya başladığında hızlıca çırpın. Karışım akıcı olmayana kadar çırpaya devam edin. (Kabı ters çevirdiğinizde düşmeyecek)


    Üç değişik "beze" tarifi var;

    1. Fransız Bezesi; yumurta akları toz şekerle çırpılıp, beyaz ve yoğun bir köpük haline getiriliyor, şekillendirilip fırında pişiriliyor.

    2. İsviçre Bezesi; yumurta akları ve toz şeker "benmari' usulü ısıtılıyor, sonra çırpılarak soğutulup, köpürtülüyor, şekillendirilip fırında pişiriliyor.

    3. İtalyan Bezesi; şeker yüksek ısıda pişirilip, yumurta akı ile çırpılıyor ve köpürtülüyor. Bu karışım daha çok, çeşitli kremalarda ve kek tabanlarında kullanılıyor.

     

Sayfayı Paylaş