1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

İtalyan Usulü Böbrek

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve Çağlayağmur tarafından 22 Haziran 2011 başlatılmıştır.

  1. Çağlayağmur
    Hoşgörülü

    Çağlayağmur ... Süper Moderatör

    Katılım:
    15 Aralık 2010
    Mesajlar:
    15.092
    Beğenileri:
    4.413
    Ödül Puanları:
    11.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Yer:
    Ankara
    Banka:
    792 ÇTL
    Malzemeler
    [​IMG]
    8 kuzu böbreği, yağları alınmış
    25 gr margarin veya tereyağı
    1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
    1 büyük soğan, ince doğranmış
    1 diş sarımsak, ezilmiş
    1 büyük dolmalık kırmızı biber,doğranmış
    100 gr mantar, dilimlenmiş
    125 ml et suyu
    4 domates, kabukları soyulmuş ve doğranmış
    1 çay kaşığı damates salçası
    1/2 çay kaşığı kekik
    Tuz ve karabiber
    12 biberli zeytin

    Yemeğin Tarifi

    Böbrekleri uzunlamasına ikiye kesinlikten sonra küçük parçalara ayırın.

    Büyük bir tavada margarin ve çiçekyağını kızdırın. Böbrekleri bir kere çevirerek 3 dakika kızartın. Böbrekleri delikli bir servis kaşığıyla alıp bir kenara koyun.

    Soğanı ve sarımsağı tavaya koyup ara sıra karıştırarak 5 dakika kızartın. Kırmızı biber ve mantarı ekleyip, yine ara sıra karıştırarak 3 dakika daha pişirin. Et suyu, domates, domates salçası ve kekiği ekleyin. Tuz ve biberle tadını ayarlayın. Zeytinleri üstüne koyup, böbrekleri ekleyin.

    Tavanın kapağını kapatın 10 dakika, böbrekler yumuşayıncaya kadar pişirin. Pişirme süresince böbrekleri 1-2 defa çevirin. Tuz ve biberini ayarlayıp hemen servis yapın.

    SERVİS ÖNERİLERİ: Bu böbrek yemeğinin ideal garnitürü pilavdır. Ancak dilerseniz karnabahar veya aynı aileden olan brokoli ve kızarmış ekmek küpleriyle veya tereyağında sote edilmiş patlıcan ve kabakla da servis yapılabilir. Yemeği süslemek için maydanoz kullanmanızı öneririz.
    DİKKAT: Böbrekleri düşük ateşte pişirmeye dikkat edin. Harlı ateşte fazla pişirirseniz, sert ve kuru olurlar.
     

Sayfayı Paylaş