1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

ızgara levrek

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve ~meLek~ tarafından 14 Ekim 2013 başlatılmıştır.

  1. ~meLek~
    Cadı

    ~meLek~ GalataSaray'ım

    Katılım:
    15 Temmuz 2013
    Mesajlar:
    3.052
    Beğenileri:
    188
    Ödül Puanları:
    3.330
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Öğrenci (:
    Yer:
    Napcan geLcenmi ki?
    Banka:
    109 ÇTL
    IZGARA LEVREK

    (Mevsiminde uygulanmak üzere)

    Malzemeler:

    Yeteri kadar balık

    Her bir balık için 2 adet defne yaprağı

    Tane karabiber

    Zeytinyağı

    Deniz tuzu

    Tarifi:

    Temizlenen balıkların içine-dışına zeytinyağı ve deniz tuzu sürün, içine defne yapraklarını, derisine attığınız bıçak izlerine de tane karabiber yerleştirin, bir süre dinlenmeye bırakın.

    Bu arada fırını ızgara modunda 250 derecede 10 dk ısıtın.

    Fırının en altına fırın tepsisinde bir miktar su koyun.

    Isınan fırının ızgara teline balıkları yerleştirin.

    500 gr'lık bir levrek için 10 dk bir tarafını, 10 dk diğer tarafını pişirin.

    Eğer balık küçükse (mesela 300 gr'lıksa) her bir taraf için 5-6 dk yeterli olur.

    Piştikten sonra defne yapraklarını çıkararak salatayla servis edin.

    Afiyet olsun.
     

Sayfayı Paylaş