1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

İzmir Boyozu

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve Paradoks ~ tarafından 11 Nisan 2013 başlatılmıştır.

  1. Paradoks ~

    Paradoks ~ ... Elif ...

    Katılım:
    6 Eylül 2011
    Mesajlar:
    4.006
    Beğenileri:
    71
    Ödül Puanları:
    2.980
    Meslek:
    Yazılım mühendisi
    Yer:
    Konya
    Banka:
    114 ÇTL
    [​IMG]

    2 su bardağı un
    1 su bardağı su
    1 tatlı kaşığı sirke
    1 tatlı kaşığı limon suyu
    1 tatlı kaşığı mısırözü yağı
    1 su bardağı mısırözü yağı
    Yarım tatlı kaşığı tuz

    Kabaklı iç malzeme:

    2 kabak
    1 patlıcan
    1 soğan
    1 domates
    2 çorba kaşığı sıvıyağ
    Tuz

    Patatesli iç malzeme:
    2 patates
    2 yumurta
    1.5 kahve fincanı tulum peyniri
    1 kahve fincanı rendelenmiş kaşarpeyniri


    Kabaklı iç malzeme için;
    patlıcanı soyup tuzlu suda bekletin.
    Domates, kabak ve soğanın kabuklarını soyun.
    Patlıcanın suyunu sıkıp kâğıt havlu ile kurulayın.
    Sebzeleri rendeleyin.
    Tavada sıvıyağı kızdırıp tuz ekleyerek sebzeleri suyunu salıp çekinceye kadar soteleyin.
    Patatesli iç malzeme için;
    patatesleri haşlayın.
    Kabuklarını soyup çatalla ezin.
    Yumurta, tulum ve kaşarpeynirini ekleyip karıştırın.

    Hamur için

    Unu yoğurma kabına alın.
    Ortasını havuz gibi açıp su, sirke, limon suyu, 1 tatlı kaşığı mısırözü yağı ve tuzu ekleyin ve 10-15 dakika kuvvetlice yoğurun.
    Derin bir kaba 1 bardak mısırözü yağı ekleyin.
    Yumuşak kıvamlı hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp 10 dakika bekletin.
    Hamur topağını yağdan alıp elle, katmer hamuru inceliğinde yuvarlak açın.
    Ortasına kabaklı iç malzemeden 1 kaşık yayıp 4 köşesi ortaya gelmek üzere katlayın.
    Hamurların yarısını kabaklı, yarısını da patatesli iç malzemeyle hazırlayıp hafif yağlanmış tepsiye dizin.
    Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin.
    Sıcak olarak servis yapın.
     
  2. -araz-
    Ayyaş

    -araz- EYVALLAH... V.I.P

    Katılım:
    24 Aralık 2011
    Mesajlar:
    4.727
    Beğenileri:
    368
    Ödül Puanları:
    3.980
    Banka:
    439 ÇTL
    tadına doyum olmuyor otogardan indiğimde ilk işim bir tane alıp yemek olur:)
     
Benzer Konular:
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş