1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Japon mutfağı

Konusu 'Diyet / Mutfak' forumundadır ve Suskun tarafından 28 Nisan 2011 başlatılmıştır.

  1. Suskun

    Suskun V.I.P V.I.P

    Katılım:
    16 Mart 2009
    Mesajlar:
    23.242
    Beğenileri:
    276
    Ödül Puanları:
    6.230
    Yer:
    Türkiye
    Banka:
    2.052 ÇTL
    [​IMG]
    Geleneksel bir Japon Kahvaltısı.

    Geleneksel Japon Mutfağının ana gıdası pilavdır, gohan (ご飯). Pilav, her öğünün bir parçasıdır, hatta kahvaltının bile. Japonya bir ada olduğundan dolayı balık ve diğer deniz meyveleri içeren yemeklere de çok sık rastlamak mümkündür. Amerikalılar II. Dünya Savaşı'nda Japonya'yı işgal ettikleri sırada, Japonları pilav yerine ekmek yemeğe alıştırmaya çalışmışlar.

    Genel olarak Japon Mutfağı, diğer Doğu Asya ülkelerinin mutfaklarına benzer. Diğerlerine olan en önemli farkı yağ ve baharat kullanımının çok daha az olmasıdır. Kullanılan malzemelerin asıl, gerçek tadları muhafaza edilmeye gayret gösterilir. Mümkün oldukça mevsim için tipik olan taze malzemeler kullanılır.

    Meşhur Japon Yemekleri

    * Akaşi-yaki 明石焼き, Ahtopot-Parçaları içeren yumurta topcukları.
    * Çanko-nabe ちゃんこ鍋, Nabe stiline göre. Sumo-Güreşçilerinin yedikleri proteinden zengin olan türlü.
    * Donburi 丼, Sebze, et veye başka içerikli pilav yemeği.
    * Gyōza 餃子, Et ile doldurulmuş Çin usulu hamurişi.
    * İşiyaki 石焼き
    * Karē カレー, Hintlerin Curry'sinin Japon versiyonu.
    * Kuşiage 串揚げ
    * Maki 巻き, Pilav üstü Deniz-Otu Sarması.
    * Miso Çorbası 味噌汁, Miso ve DaŞi ile yapılır.
    * Nabe 鍋 veya O-Nabe, bir Japon türlüsü, yenilirken pişirilir.
    * Oden おでん, Türlü şekili.
    * Okonomiyaki お好み焼き, Lahanalı hamur işi.
    * Saşimi 刺身, Çiğ balık
    * Şabu Şabu しゃぶしゃぶ, Çok ince kesilmiş et dilimleri masanın üzerinde duran ve kaynayan bir suyun içine bir iki saniye tutulur ve yenir.
    * Sukiyaki すき焼き, Türlü
    * Suşi 寿司, Ekşi pilavlı çiğ balık ve sebze.
    * Takoyaki たこ焼き, Ahtopotlu hamur işi.
    * Tempura 天麩羅, Fritözden balık ve sebze.
    * Teriyaki 照り焼き, Pişirilmeden yağ içinde turşu yapılmış et.
    * Tonkatsu とんかつ, Domuz eti kızartması.
    * Yakitori 焼き鳥, Tavuk eti Şiş Kebabı.


    Makarna/erişte yemekleri

    * Rāmen ラーメン, Erişte Çorbası
    * Soba 蕎麦, Buğday Makarnası
    * Udon 饂飩, kalın Makarnalar
    * Somen 素麺, meşur Matsuyama Makarnası
    * Yakisoba 焼き蕎麦, kızartılmış Makarna

    Balık yemekleri

    * Fugu 河豚 ya da 鰒 çok zehirli bir Balık türüdür. Sadece çok usta aşçılar pişirebilir. Balığın çok ince olan zehirli damarlarının tek tek çıkarılması gerekir. Bir Fugu yemeğinin fiyatı bu yüzden 300-500 Dolar arasıdır.
    * Surimi すり身 Yengeç eti imitasyonu.
    * Takabe Izu-Adalarında yenilen bir balık
    * Unagi 鰻 (うなぎ), Yılan Balığı

    Diğer yemekler

    * Daşi 出汁, Deniz Otundan yapılan bir Balık Çorbası.
    * Kobe-Sığırı ve Matsuzaka-Sığırı, Eti çok lezzetli olan özel yetiştirilmiş sığır türleri.
    * Miso 味噌, ezilmiş Soya macunu.
    * Şiitake 椎茸, Mantar cinsi.
    * Soba 蕎麦 Bulgur yemeği.
    * Suimono 吸い物, bir türlü türü.
    * Tofu 豆腐, "Soya-Peyniri"
    * Yuba 湯葉, Soya sütünün kaymağı.

    Yemeğin yanında sunulan ek gıdalar (Okaşi), tatlılar ve Omiyage

    * Arare あられ
    * Dango 団子, Pilav Topcukları
    * Mochi 餅, ezilmiş Pilav Macunu
    * Natto 納豆, ekşitilmiş Soya Fasulyeleri
    * Nigiri お握り, baharatlı Pilav topcukları
    * Senbei 煎餅, Pirinçten yapılmış kurabiyeler
    * Taiyaki たいやき, içli hamuriçi
    * Tsukemono 漬物, Turşu
    * Yokan 羊羹, Adzuki-Fasulyeleriyle yapılan bir tatlı.

    Baharatlar

    * Mirin 味醂 "Pirinç Şarabı"
    * Miso 味噌 (Soya Macunu)
    * Nori 海苔 çok ince Deniz Otu.
    * Perilla
    * Sanşo 山椒 Japon Biberi
    * Wasabi 山葵 yaban turbu
    * Su Biberi
    * Soya Sosu 醤油 Shoyu
    * Wakame 若布、和布 Deniz Otu.

    İçecekler

    * Yeşil Çay 緑茶 (Ryoku-cha)
    * Sen-cha 煎茶 Japon Çayı
    * Mac-cha 抹茶 Japon Çayı
    * Ban-cha 番茶 Japon Çayı
    * Genmai-ça 玄米茶 Japon Çayı
    * Hōji-ça ほうじ茶 Japon Çayı
    * Mugi-ça 麦茶 Japon Arpa Çayı
    * Wūlon-ça ウーロン茶 Çin Çayı
    * Asahi (Bira) "アサヒ"
    * Kirin (Bira) "キリン"
    * Sapporo (Bira) "サッポロ"
    o Yebisu (Bira) "ヱビス"
    * Suntori (Bira) "サントリー"
    * Orion (Bira) "オリオン"
    * Mizuwari 水割り
    * Sake お酒 Pirinç Şarabı
    * Hoppy ホッピー Bira aromalı içki
    * Happo-shu 発泡酒
    * Şōçū 焼酎 İçki
    * Umeşu 梅酒 İçki
    * Calpis (Calpico) カルピス

    Japon restoran şekilleri

    * Çūka Ryōri-ya 中華料理屋 Çin Restoranı usulunden
    * Curry Shop カレー・ショップ
    * Family Restoran ファミリー・レストラン
    * Özel izinli Fugu (çok zehirli bir Balık)- Restoranı
    * İzakaya 居酒屋 Mezeli Meyhane
    * Kaiten-zuşi 回転寿司 Suşi-Restoranı (suşiler yürüyen bir banttan geçiyor)
    * Kissaten 喫茶店 Café
    * Nomiya 飲み屋 Meyhane
    * Okonomiyaki-ya お好み焼屋 Burada yemekler müşterinin masasının yanında yapılıyor.
    * Rāmen-ya ラーメン屋 Makarna Çorbası dükkânı
    * Robatayaki 炉辺焼き
    * Ryōtei 料亭
    * Şabu-Şabu-Restoranı しゃぶしゃぶ
    * Şokudō Kantin 食堂
    * Soba-ya 蕎麦屋 Soba-Makarnası Dükkanı
    * Suşi-ya 寿司屋 (Suşi ve Saşimi)
    * Tempura-ya 天婦羅屋 ya da 天麩羅屋
    * Teppanyaki 鉄板焼
    * Yakiniku-ya 焼肉屋 Burada Kore Mutfağı usulu ızgaralar yapılır.
    * Yakitori-ya 焼鳥屋 Tavuk Şiş Kebabı yapılır.
    * Yoşoku-ya 洋食屋



    [​IMG]
    Yakitori
     
  2. Mavi Gül
    Avare

    Mavi Gül ѕση_¢ıqℓıк Özel üye

    Katılım:
    3 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    4.647
    Beğenileri:
    375
    Ödül Puanları:
    3.730
    Yer:
    Misafir Sevmez
    Banka:
    677 ÇTL
    ne kadar şıkda dursa kahvaltıları iştahımı açamıyor :)
     

Sayfayı Paylaş