1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Kabak Çekirdeği Sarı Noktayı Önlüyor

Konusu 'Alternatif Tıp' forumundadır ve ZeyNoO tarafından 4 Nisan 2014 başlatılmıştır.

  1. ZeyNoO
    Melek

    ZeyNoO ٠•●♥ KuŞ YüreKLi ♥●•٠ AdminE

    Katılım:
    5 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    58.480
    Beğenileri:
    5.784
    Ödül Puanları:
    12.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Muhasebe
    Yer:
    ❤ Şehr-i İstanbul ❤
    Banka:
    3.064 ÇTL
    Kabak Çekirdeği Sarı Noktayı Önlüyor

    Halk dilinde Sarı Nokta olarak da bilinen görme yetisinin azalmasına neden olan Yaşa Bağlı Makula Dejenerasyonu hastalığında beslenmenin önemine dikkat çeken uzmanlar, kabak çekirdeğinin sarı nokta hastalığının seyrini yavaşlattığını belirtiyor…

    Görme fonksiyonunda bozulmalara yol açan ‘Sarı Nokta’ sıklıkla 60 yaşından sonra çıkıyor. Uzmanlar, ‘Kabak çekirdeği de sarı nokta hastalığının seyrini yavaşlatıyor’ dedi.

    Kişi baktığı yerin ortasında bulanıklık olduğunu sanıyor. Baktığı yerdeki cisimler yamuluyor, satırlar eğri görülüyor. Hastalığın kuru ve yaş olmak üzere iki tipi bulunuyor.

    Yaş tipte oluşan damarlarda meydana gelen ani kanamalar ani merkezi görme kayıplarına neden olabiliyor.

    Uzmanlar hastalıkta beslenmenin ‘değiştirilebilir’ tek risk faktörü olduğuna dikkat çekip “Gözleriniz için sağlıklı beslenin” önerisinde bulunuyor.

    Neden beslenme önemli?

    Sarı nokta hastalarının antioksidan içeren besinler, C vitamini içeriği zengin besinler ve omega-3 yağ asitlerinden zengin besinler tüketmesinin önemine dikkat çeken Acıbadem Maslak Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Abdulbaki Mudun, şunları söyledi:

    “Görmenizi korumak için öncelikle bol meyve ve sebze yiyerek işe başlayabilirsiniz. Bazı besinler vitaminler ve antioksidanlar içerirler. Vücudumuzda hücrelere gelen oksijenin kullanımı sonrası oluşan ve hücrelere zarar veren bazı maddeler antioksidanlar tarafından ortamdan uzaklaştırılır. Böylece hücrelerin sağlam kalmasına yardımcı olurlar.”

    Hastalığın seyrini yavaşlatanlar

    Çinkonun hastalığın seyrini yavaşlattığını belirten Dr. Mudun, “İstiridye, biftek, tavuk, sardunya, ceviz, kuru fasulye, kabak çekirdeği, susam ve süt ürünleri ile alınabilir” dedi.

    Balıklarda bulunan Omega-3 yağ asitlerinin göz hastalığından koruduğunu anlatan Dr. Mudun, “Somon, uskumru, alabalık ve ton balığında vardır. Haftada 2 kez balık yiyebilir ya da balık yağı hapları kullanabilirsiniz” şeklinde konuştu.
     

Sayfayı Paylaş