1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Kabak Patates Çalkama

Konusu 'Diyet / Mutfak' forumundadır ve Çağlayağmur tarafından 11 Ekim 2011 başlatılmıştır.

  1. Çağlayağmur
    Hoşgörülü

    Çağlayağmur ... Süper Moderatör

    Katılım:
    15 Aralık 2010
    Mesajlar:
    15.092
    Beğenileri:
    4.415
    Ödül Puanları:
    11.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Yer:
    Ankara
    Banka:
    794 ÇTL
    [​IMG]

    Malzemeler:
    4 adet orta boy kabak
    4 adet iri boy patates
    1 baş sarmısak
    1 kahve fincanı zeytinyağı
    2 yemek kaşığı taze biberiye yaprağı
    2 yemek kaşığı kekik (tercihan taze)
    1 tatlı kaşığı karabiber (mümkünse taze çekilmiş)
    1 çorba kaşığı kuş üzümü
    1 tatlı kaşığı tuzçalkama için :
    1 çay bardağı un
    1 çay bardağı su
    1 kahve fincanı zeytinyağı
    1 yemek kaşığı limon suyu
    1 kahve kaşığı tuz
    1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

    Hazırlanışı:Patatesleri boylamasına ikiye bölün ardından kabakları da patatesleri de butunlugu bozulmadan enlemesine 2 şer mm kalınlığında dilimleyin ve tümü bir sıra kabak bir sıra patates olacak şekilde yağlanmış fırın kabına yan yana sıralayın Üzerlerine parmakla hafifce bastırarak fırın kabı içerisinde meyillenmesini sağlayın Sıraların aralarına bir baş sarmısağı dişlere ayırıp yerleştirin, üzerlerine zeytinyağı, tuz, kekik ve biberiyeleri gezdirin Karabiberi serpin Yıkanmış ve ayıklanmış kuş üzümlerini aralara serpiştirin Fırın kabının üzerini örtmeden, daha önceden 200 derecede ısıtılmış fırına verinKabak ve Patatesler fırınlanırken, çalkama malzemelerini karıştırıp cırparak hazırlayın Yaklaşık 40 dakika sonra fırından kabı alın ve üzerine hazırlamış olduğunuz çalkama malzemesini gezdirerek dökün ve tekrar kabı fırına verin 10 -15 dakika sonra kabı fırından çıkartın, üzerini taze biberiye yaprakları ile süsleyerek, soğumadan servis yapın Afiyet olsun…
     
  2. YoRuMSuZ
    Avare

    YoRuMSuZ Biz işimize bakalım!

    Katılım:
    7 Haziran 2006
    Mesajlar:
    24.416
    Beğenileri:
    7.327
    Ödül Puanları:
    11.330
    Cinsiyet:
    Bay
    Banka:
    8.722 ÇTL
    Resimler maalesef site reklamı içeriyor ama yemek muhtemelen harikadır :D
     
  3. ZeyNoO
    Melek

    ZeyNoO ٠•●♥ KuŞ YüreKLi ♥●•٠ AdminE

    Katılım:
    5 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    58.480
    Beğenileri:
    5.784
    Ödül Puanları:
    12.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Muhasebe
    Yer:
    ❤ Şehr-i İstanbul ❤
    Banka:
    3.064 ÇTL
    hemen hallediyorum.
     
  4. Çağlayağmur
    Hoşgörülü

    Çağlayağmur ... Süper Moderatör

    Katılım:
    15 Aralık 2010
    Mesajlar:
    15.092
    Beğenileri:
    4.415
    Ödül Puanları:
    11.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Yer:
    Ankara
    Banka:
    794 ÇTL
  5. BeReNN
    Uykumvar

    BeReNN Özel Üye Özel üye

    Katılım:
    30 Nisan 2011
    Mesajlar:
    8.855
    Beğenileri:
    254
    Ödül Puanları:
    5.330
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Muhasebe
    Yer:
    Istanbul, Turkey
    Banka:
    289 ÇTL
  6. ZeyNoO
    Melek

    ZeyNoO ٠•●♥ KuŞ YüreKLi ♥●•٠ AdminE

    Katılım:
    5 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    58.480
    Beğenileri:
    5.784
    Ödül Puanları:
    12.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Muhasebe
    Yer:
    ❤ Şehr-i İstanbul ❤
    Banka:
    3.064 ÇTL
    Düzeltmiştim.. Silinmiş bi yeri.. Tekrardan düzeltildi..
     
  7. Çağlayağmur
    Hoşgörülü

    Çağlayağmur ... Süper Moderatör

    Katılım:
    15 Aralık 2010
    Mesajlar:
    15.092
    Beğenileri:
    4.415
    Ödül Puanları:
    11.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Yer:
    Ankara
    Banka:
    794 ÇTL
    elinize saglık :)
     

Sayfayı Paylaş