Kabak Patates Çalkama

Çağlayağmur

👪🤗
Süper Moderatör
Katılım
15 Arl 2010
Mesajlar
21,729
Beğeniler
5,012
Şehir
Ankara
Takım
GALATASARAY
#1


Malzemeler:
4 adet orta boy kabak
4 adet iri boy patates
1 baş sarmısak
1 kahve fincanı zeytinyağı
2 yemek kaşığı taze biberiye yaprağı
2 yemek kaşığı kekik (tercihan taze)
1 tatlı kaşığı karabiber (mümkünse taze çekilmiş)
1 çorba kaşığı kuş üzümü
1 tatlı kaşığı tuzçalkama için :
1 çay bardağı un
1 çay bardağı su
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 yemek kaşığı limon suyu
1 kahve kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

Hazırlanışı:Patatesleri boylamasına ikiye bölün ardından kabakları da patatesleri de butunlugu bozulmadan enlemesine 2 şer mm kalınlığında dilimleyin ve tümü bir sıra kabak bir sıra patates olacak şekilde yağlanmış fırın kabına yan yana sıralayın Üzerlerine parmakla hafifce bastırarak fırın kabı içerisinde meyillenmesini sağlayın Sıraların aralarına bir baş sarmısağı dişlere ayırıp yerleştirin, üzerlerine zeytinyağı, tuz, kekik ve biberiyeleri gezdirin Karabiberi serpin Yıkanmış ve ayıklanmış kuş üzümlerini aralara serpiştirin Fırın kabının üzerini örtmeden, daha önceden 200 derecede ısıtılmış fırına verinKabak ve Patatesler fırınlanırken, çalkama malzemelerini karıştırıp cırparak hazırlayın Yaklaşık 40 dakika sonra fırından kabı alın ve üzerine hazırlamış olduğunuz çalkama malzemesini gezdirerek dökün ve tekrar kabı fırına verin 10 -15 dakika sonra kabı fırından çıkartın, üzerini taze biberiye yaprakları ile süsleyerek, soğumadan servis yapın Afiyet olsun…
 
Top