1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Kabak Tatlısı

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve aslann tarafından 4 Temmuz 2011 başlatılmıştır.

  1. aslann
    Ruhhastasi

    aslann Ülken İçin Yaşa Aşkın İçin Öl!

    Katılım:
    25 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    6.970
    Beğenileri:
    499
    Ödül Puanları:
    5.330
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    MAVİ
    Banka:
    115 ÇTL
    [​IMG]

    2 kg. bal kabağı
    2,5 su bardağı şeker
    4- 5 tane karanfil
    1 su bardağı ceviz veya fındık içi

    1- Kabak dilimlenip soyulur, çekirdekleri çıkarılıp iki parmak genişliğinde doğranır, yıkanır.
    2- Tencereye bir kat kabak, bir kat şeker dizilip bir gece veya 4- 5 saat ağzı kapalı bekletilir. Birkaç tane karanfil atılır.
    3- Orta ateşte pişirilir.
    4- Şurubun koyulaşması için biraz da kapak açık olarak kaynatılır.
    5- Servis tabağına alınıp dövülmüş ceviz içi serpilir.
     
  2. BeReNN
    Uykumvar

    BeReNN Özel Üye Özel üye

    Katılım:
    30 Nisan 2011
    Mesajlar:
    8.855
    Beğenileri:
    254
    Ödül Puanları:
    5.330
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Muhasebe
    Yer:
    Istanbul, Turkey
    Banka:
    289 ÇTL
    Hiç kabak tatlısı yemiyorum ama çok hoş görünüyo:)
     
  3. Paradoks ~

    Paradoks ~ ... Elif ...

    Katılım:
    6 Eylül 2011
    Mesajlar:
    4.006
    Beğenileri:
    71
    Ödül Puanları:
    2.980
    Meslek:
    Yazılım mühendisi
    Yer:
    Konya
    Banka:
    114 ÇTL

    [​IMG]


    Malzemeler:
    2 kg. bal kabağı
    2,5 su bardağı şeker
    1 su bardağı ceviz veya fındık
    içi

    Hazırlanışı:
    Kabağın iç ve dış kısımlarında bulunan sert bölümlerini ayırın. Hazırladığınız kabakları iyice yıkayın. Ardından bir kaba dizerek üzerine toz şeker ve su ekleyin. Üzerini folyoyla kaplayarak orta ateşte pişirin. Ceviz veya fındık içiyle süsleyin. Kabak Tatlımız servise hazır. Afiyet olsun.
     
  4. Çağlayağmur
    Hoşgörülü

    Çağlayağmur ... Süper Moderatör

    Katılım:
    15 Aralık 2010
    Mesajlar:
    15.093
    Beğenileri:
    4.417
    Ödül Puanları:
    11.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Yer:
    Ankara
    Banka:
    811 ÇTL
    bu çok güzel görünüyor sevdigim tatlılardandır görüntüdede olsa iyi geldi bana teşekkürler Dila...
     
  5. Paradoks ~

    Paradoks ~ ... Elif ...

    Katılım:
    6 Eylül 2011
    Mesajlar:
    4.006
    Beğenileri:
    71
    Ödül Puanları:
    2.980
    Meslek:
    Yazılım mühendisi
    Yer:
    Konya
    Banka:
    114 ÇTL
  6. aslann
    Ruhhastasi

    aslann Ülken İçin Yaşa Aşkın İçin Öl!

    Katılım:
    25 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    6.970
    Beğenileri:
    499
    Ödül Puanları:
    5.330
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    MAVİ
    Banka:
    115 ÇTL
    güzel gözüküyor :)
     
  7. arz-ı hal

    arz-ı hal Özel Üye Özel üye

    Katılım:
    29 Kasım 2011
    Mesajlar:
    9.017
    Beğenileri:
    539
    Ödül Puanları:
    5.980
    Meslek:
    İşe başlamadan tatile giren hakime
    Yer:
    yüreğinden uzaklar da...
    Banka:
    199 ÇTL
    Bal kabağı ülkemizde kolay bulunan bir sebzedir. Tatlısı ile harika bir lezzet sunan bal kabağı tatlısı nasıl yapılır bakalım.
    [Linkleri görebilmek için ÜYE olmalısınız!..]


    Gerekli malzemeler

    Balkabağı
    Toz şeker
    Tahin
    Pekmez
    Ceviz

    Not: Malzemeleri her zaman göz kararı kullanıyorum, çünkü kabakların tatları her zaman birbirinden farklı oluyor ve farklı oranda şeker gerektiriyor. Rengi turuncu yani olabildiğince rengi koyu olan kabakları tercih edin, rengi koyu kabakların tadı daha güzel oluyor daha oldun oluyorlar. Rengi sarıya dönük bir kabağınız varsa pekmez ve şeker oranını ona göre artırmalısınız.
    Hazırlanışı:
    Kabakları önce kalın bir bıçak ile uygun ölçülerde kesin.
    Sonra sebze soyacağı ile kabuklarını soyun, bıçak ile soyacaksanız bıçağı kendinize doğru değil diğer yöne doğru iterek kabuklarını soyun, çünkü bu soyma esnasında genellikle ufak tefek kesikler meydana gelebiliyor, tecrübeyle sabittir. Ama artık marketlerde istediğiniz takdir de kabuklarını soyabiliyorlar, ben genelde beklemek için vaktim varsa kabuklarını soyduruyorum, tavsiye ederim.
    Kabakları yıkayıp tencereye alın, geniş bir tencere kullanırsanız kabakları karıştırmak zorunda kalmazsınız ve böylece pişerken formları da bozulmaz.
    Üzerlerine toz şeker serpin yani bir kekin üzerine pudra şekeri serper gibi serpin, çünkü kabaklar yumuşadıktan sonra tadına bakıp ona göre pekmez ekleyeceksiniz.
    Toz şeker serptikten sonra tencerenin kapağını kapatıp 1-2 saat bekletin, geceden de bekletebilirsiniz vaktiniz yoksa biraz su ekleyip de pişirebilirsiniz.
    Beklemiş ve suyunu bırakmış kabakları yumuşayıncaya kadar pişirin, eğer dar bir tencerede üst üste gelecek şekilde pişiriyorsanız tencereyi sallamak suretiyle kabakları alt üst edebilirsiniz. Eğer bekletmeye vaktiniz yoksa tencerenin dibini bir parmak geçecek kadar su ilave edin.
    Pişme esnasına suyu biterse sıcak su ekleyebilirsiniz.
    Yumuşayan kabakların tadına bakın ve üzerine istediğiniz kadar pekmez gezdirip 170 derecede önceden ısıtılmış fırına verip 10 dk kadar pişirin.
    Soğumaları için bekledikten sonra üzerine istenilen miktarda tahin ve isterseniz pekmez gezdirip, kıyılmış ceviz serperek servis yapın.
     

Sayfayı Paylaş