1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz
Notu Gizle
Merhaba Ziyaretçi.

Forumda "YAZ" konulu resim yarışması düzenledik. İlgili konuya BURADAN ulaşabilirsiniz.

Sizi de yarışmaya katılıma davet ediyoruz...

Kabaklı Börek Tarifi

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve arz-ı hal tarafından 15 Ocak 2012 başlatılmıştır.

  1. arz-ı hal

    arz-ı hal şşşşştttttttt Özel üye

    Katılım:
    29 Kasım 2011
    Mesajlar:
    9.030
    Beğenileri:
    555
    Ödül Puanları:
    5.980
    Meslek:
    artık sadece eş ve anne
    Yer:
    Beşitaş'ın tam ortası
    Banka:
    316 ÇTL
    Kabaklı Börek Tarifi

    içindekiler
    5 adet orta boy kabak
    3 adet yufka
    3 adet yumurta
    1 su bardağı süt
    1 Türk kahvesi fincanı sıvı yağ
    100 gr beyaz peynir
    Dereotu
    Yeterince tuz
    Çörekotu
    Susam

    [​IMG]

    hazırlanışı
    Kabaklar rendelenir.
    Ezilen beyaz peynirin için rendelenmiş kabaklar ve ince kıyılmış dereotu, tuz ilave edilerek iç hazırlanır.
    Yumurta, süt ve yağ çırpılır.
    Bir yufka kenarları dışarı sarkacak şekilde tepsiye serilir. İkinci yufkanın yarısı da üzerine serilir.
    Hazırlanan sütlü karışımla iyice ıslatılır. Hazırlanan için yarısı konulur ve üzerine kalan yarım yufka serilip sos ile ıslatılır.
    Geri kalan iç boşaltılır. Üzeri üçüncü yufka ile kapatılır.
    İlk serilen yufkanın kenarları içeriye doğru kıvrılır. Kalan sütlü karışım üzerine sürülür.
    Çörekotu ve susamla süslenir.
    45 dakika serin yerde dinlendirildikten sonra önceden 175 dereceye ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
     

Sayfayı Paylaş