1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Kabaklı & Havuçlu Kepekli Makarna Tarifi

Konusu 'Diyet / Mutfak' forumundadır ve Papatya tarafından 29 Eylül 2016 başlatılmıştır.

  1. Papatya
    Meşgul

    Papatya Sözlerimi Geri Alamam.* Süper Moderatör

    Katılım:
    6 Ağustos 2012
    Mesajlar:
    16.306
    Beğenileri:
    5.863
    Ödül Puanları:
    10.980
    Yer:
    Seattle.
    Banka:
    5.549 ÇTL

    "Diyet yaparken doymak çok önemli bir noktadır..."

    [​IMG]

    Tokken porsiyon kontrolünü daha rahat yaparız, yemek sonrası atıştırmalara kaçamaklara daha kolay hayır diyebiliriz. Bu nedenle makarnayı ılık ve az pişmiş tüketmenizi tavsiye ederim. Makarna sıcakken doyduğunuzu daha geç anlamanıza neden olur. Ve özellikle şeker problemi yaşayanlar sıcak makarna yediğinde kan şekerleri hızlı şeklide düşebilir. Oysa ılık makarna insülin direncini azaltmada, şeker hastalığında iyi bir yiyecektir...

    [​IMG]

    Makarnayı da kalori bombası yapan bildiğiniz gibi sosudur. Bir anda aldığınız enerjiyi 2-3 katına çıkarabilecek sosa ve makarna miktarına dikkat ettiğinizde makarna zevkle tüketeceğiniz bir diyet yemeği olabilir. 100g makarna yaklaşık 350 kaloridir ve bu miktar hemen hemen 5 dilim ekmeğe eş değerdir. Günlük ekmek tüketiminizi planlayarak makarnayı tüketebilirsiniz.

    [​IMG]

    Aynı miktar makarna yemenize rağmen kullandığınız malzemeler yaptığınız makarnanın kalorisini ve yağını en az 2-4 kat arttırabilir. Kremalı ve tereyağlı soslar yerine domates, peynir, sebze, yoğurt, zeytinyağı ile hazırlanmış soslar her zaman daha sağlıklı olacaktır. Dışarıda kafelerde yenilen makarnalar tahmin ettiğimizden daha kalorili olabilir bu yüzden. Diyet yaparken makarnayı evde yapmak en doğrusu olur.

    [​IMG]

    Diyette makarna asla yasak olamaz, yeter ki miktarını, yeme zamanını ve yapılışını kontrol edelim.

    Yazar: Diyetisyen Beste Alimert

    [​IMG]

    (2 Kişilik)

    Malzemeler

    1 adet kabak
    1 adet havuç
    1 diş sarımsak
    2 tatlı kaşığı zeytinyağı
    tuz

    Dereotu
    isteğe göre 100 gr mozarella peyniri
    200 gr haşlanmış kepekli makarna

    Yapılışı

    Kabağı yıkayın, tepesini ve sapını kesip varsa bir mandolin yoksa da bir bıçak yardımıyla ince uzun şeritler halinde doğrayın.
    Havucu soyun, yıkayın ve kabaklarla aynı kalınlıkta doğrayın. 1 diş sarımsağı ince ince kıyın.
    2 tatlı kaşığı zeytinyağında bir miktar tuz ekleyerek havuçları soteleyin, yumuşayan havuçlara kabağı ve sarımsağı ekleyerek sotelemeye devam edin. Kabaklar pişince sotelediğiniz sebzeleri ocaktan alın.
    Makarnayı haşlayıp süzün ve sotelediğiniz sebzelerle karıştırın.
    Dereotunu ince ince kıyın, mozarellaları dereotuna bulayarak ılık makarnaya ekleyin ve servis yapın.

    Tarif: Nilay Tulum

     

Sayfayı Paylaş