1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Kabukları yenilmesi gereken meyveler

Konusu 'Alternatif Tıp' forumundadır ve Çağlayağmur tarafından 25 Mayıs 2013 başlatılmıştır.

  1. Çağlayağmur
    Hoşgörülü

    Çağlayağmur ... Süper Moderatör

    Katılım:
    15 Aralık 2010
    Mesajlar:
    15.093
    Beğenileri:
    4.417
    Ödül Puanları:
    11.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Yer:
    Ankara
    Banka:
    811 ÇTL
    Kabukları kendisinden çok daha fazla vitamin içeren meyveler vardır. Bu meyveleri kabukları ile yemek bazılarımıza zor gelebilir. Çünkü bazı meyvelerin kabukları daha ekşi ve acımsıdır. İşte listemiz;


    Elma; hakkında yapılan araştırmalarda elma kabuğu kendisine göre çok daha fazla fitokimyasal içermektedir. Fitokimyasallar kanser karşıtı olarak vücudumuzda çalışan kimyasallardır. Bu nedenle elma kabuğu mutlaka tüketilmelidir.

    Kivi ; Kivinin kabuğunda staph ve kolibakterilerle savaşan bir kimyasal vardır. Bu bakteriler bağışıklık sistemimizi hedef alırlar. Bu nedenle kivinin kabuğu da yenilmelidir. Bu kabuğu yemenin en kolay yolu robotta çekmek ve salatalara eklemektir.

    Patlıcan ; Patlıcan kabuğu, 300 miligram nasunin içerir. Bu madde beyin hücrelerini onaran bir antioksidandır. Ayrıca, 200 miligram kas kramplarını önleyen potasyum ve 13 gr. bağışıklığı güçlendiren magnezyum bulunmaktadır. Bu nedenle patlıcanın kabuğu, patlıcandan çok daha değerlidir.

    Portakal ; portakalın dış kabuğu UV ışınlarından korur, deri kanserine yakalanma olasılığını düşürür. Portakal kabuğu yemenin en kolay yolu rendeleyerek salatalarda kullanmaktır.



    Salatalık ; içinde kalori barındırmayan salatalık kabuğu bol kolajen içermektedir. Bu kolajen silis isimli madde içinde bulunmaktadır. En az 5 miligram kadar kullanmak ciltte kırışıklıkları engelliyor ve cildi düzneliyor bu nedenle salatalık kabuğu ile yenilmelidir.
     
  2. Esr3
    Haylaz

    Esr3 Özel Üye Özel üye

    Katılım:
    7 Ağustos 2012
    Mesajlar:
    1.323
    Beğenileri:
    281
    Ödül Puanları:
    2.230
    Banka:
    10 ÇTL
    Kivi ; Kivinin kabuğunda staph ve kolibakterilerle savaşan bir kimyasal vardır. Bu bakteriler bağışıklık sistemimizi hedef alırlar. Bu nedenle kivinin kabuğu da yenilmelidir. Bu kabuğu yemenin en kolay yolu robotta çekmek ve salatalara eklemektir.


    midem kalkti birden. digerleri neysede kivinin kabugunu yemem :S
     

Sayfayı Paylaş