Kahvaltı Veya İkindi Çaylarında Kullanılan Ekmek Dilimleri

ZeyNoO

٠•●♥ KuŞ YüreKLi ♥●•٠
V.I.P
Katılım
5 Ags 2008
Mesajlar
61,526
Beğeniler
6,240
Takım
GALATASARAY
#1
KAHVALTI VEYA İKİNDİ ÇAYLARINDA KULLANILAN EKMEK DİLİMLERİ

Kahvaltı veya ikindi çaylarında masaya getirilen ekmek ya da francalalar çok ince dilimlenmiş hattâ kızartılmış olarak getirilmelidir.
Fakat sırf kahvaltı ile ikindi çaylarına özgü olmak üzere sofrada önümüze almamız gereken bu ince dilimleri masa örtüsünün üstüne koymamız hiç bir şekilde doğru değildir. Bunları ancak önümüzdeki tabağın bir kenarına bırakmamız gerekir. Sonra tabağımıza almış olduğumuz ekmek dilimlerinin üzerlerine tek parça bir şekilde reçel veya tereyağı sürerek veya sıvayarak bunu ısıra ısıra yemek de kesinlikle doğru değildir. Reçel ve tereyağını ancak dilimlerinden koparılmış ufak ekmek parçalarının üstlerine koyarak yememiz doğru olur.
 

Benzer konular

Top