1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Kahve Çeşitleri

Konusu 'Diyet / Mutfak' forumundadır ve Çağlayağmur tarafından 23 Haziran 2014 başlatılmıştır.

  1. Çağlayağmur
    Hoşgörülü

    Çağlayağmur ... Süper Moderatör

    Katılım:
    15 Aralık 2010
    Mesajlar:
    15.094
    Beğenileri:
    4.419
    Ödül Puanları:
    11.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Yer:
    Ankara
    Banka:
    813 ÇTL
    TÜRK USULÜ KAHVE
    -------
    ------------

    -orta şekerli-

    -8 dolu çay kaşığı kahve
    -8 çay kaşığı şeker
    -4 fincan su
    -1 çay kaşığıgül suyu(eğer istenirse)

    Kahve ve şeker karıştılıp,bakır bir cezvede suyla kısık ateşte pişirilir.
    İlk taşımda,önce köpüğü alınır ve fincanlara paylaştırılır,ikinci taşımda ise kahve fincanlara dağıtılır.
    Gülsuyu eklenerek servis yapılır.
    Kahve yanında 1 bardak su ile ikram edilir.

    ARAP USULÜ KAHVE
    ------------
    -------

    -1/5 litre su

    -12 çay kaşığı kahve

    1 çay kaşığı kakule karıştırılır ve hep birlikte pişirilir.
    bu karışım süzgeçten geçirililerek bir kahve ibriğine doldurulur ve kaynar şekilde servis yapılır.

    CAPPUCCİNO
    ------
    ------

    Büyük bir fincan içerisindeki bir porsiyon Espresso'ya önce biraz sıcak ve köpürtülmüş süt eklenir.
    Sonra'da bu karışımdan oluşan cappucino sütten oluşan köpüklü bir taçla süslenir.
    Klasik karışımın oranları şöyledir:

    -1/3 Espresso

    -1/3 sıcak süt

    -1/3 süt köpüğü

    İsteğe göre kako tozuyla süslenir.

    Arzuya göre çeşitli aramolar ilave edilebilir.
    Harman ''Blend'' kalitesini oluşturan giz,yalnızca kahvenin işlemsiyle sınırlı değildir.
    Dünya'nın herhangi bir yerinde başlayan bu hikaye üretim bölgesinde yapılan ham kahve meyvesinin üretiminden Espresso'nun işlenmesine kadar olan tüm süreç boyunca,denetlenmektedir.
    Böylelikle tüketiciye ulaşan kahvenin kaliteside garanti altına alınmış olacaktır.

    CAFE AU LAİT:
    ------
    --------

    Bu Fransız klasiği,iki fincan Esprosso'dan veya bol sıcak sütlü klasik kahve'den oluşur.

    Büyük kuulpsuz bir fincanla,yani Boule ile içilir.

    GRANİTA DE CAFEE
    ---------
    ---------

    ''Serinletici'' bir keyif.

    Kahve dolurulup sonra toz haline getirilir ve şeker ve kremayla birlikte servis edilir.

    Bu klasik buzlu kavhvenin,modern bir alternatifidir!

    ESPRESSO
    ----------


    Küçük,sert ve siyah.

    Genellikle her fincan için 7 gr Espresso toz kahve sıcak suyun basıncıyla hazırlanır.

    ''Bir yudumluk'' olan Espresso önceden ısıtılan fincanlarda servis edilir.

    LATTE MACCHİATO
    ------------------


    200 ml sıcak,köpürtülmüş sütün içine yavaş yavaş bir fincan Espresso dökülür ve ısıya dayanıklı cam bardakta servis edilir.

    RİSTRETTO

    Temelini klasik Espresso oluşturur.
    Ancak,bu hazırlanış,biçiminde su miktarı azaltılmıştır.
    Böylece Ristretto çok sert,son derce belirgin lezzette ve aromatiktir.

    ESPRESSO ROMANO
    -------------------


    Bu Espresso fincan tabağında limon kabuğuyla servis edilir.

    Aztek KAHVESİ
    -------------


    -50 GR bitter çikolata

    -1 tatlı kaşığı çekilmiş tarcın

    -4-6 tane anason

    -1 yemek kaşığı arnavut biberi

    -2 tane büyük boy Espresso (normal ölçülerde hazırlanan Espresso'ya iki kat su ilave edilmesi gerekir.)

    -arzu edildiği kadar süt köpük ilave edilir.

    Bitter çikolatayı ince kıyıp,tarçın,anason ve arnavutbiberini bir bardağa ekleyin.
    Ardından özel hazırlanan Espresso'yu üzerine döküp,iyice karıştırın.
    Son olarak'da üzerine süt köpüğünü döktükten sonra tarçın,anason ve arnavutbiberi ile süsleyip,servis edin.

    Marrokine KAHVESİ
    -----------------

    -2 adet Espresso

    -2 tatlı kaşığı esmer şeker

    -200 ml soğuk nane çayı

    -buz

    -taze nane yaprakları

    Espresso bardaklara paylaştırılır ve esmer şeker ilave edilerek karıştırılır.
    Üzerine buz ve nane çayı eklenir.
    Son olarak bir kaç taze nane yaprağı ile süslenerek servis edilir.
     
    KıRMıZı bunu beğendi.
  2. Çağlayağmur
    Hoşgörülü

    Çağlayağmur ... Süper Moderatör

    Katılım:
    15 Aralık 2010
    Mesajlar:
    15.094
    Beğenileri:
    4.419
    Ödül Puanları:
    11.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Yer:
    Ankara
    Banka:
    813 ÇTL
    Menengic Kahvesi
    Menengic Agacı Türkiye'nin Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu ve Akdeniz Bölgesinin dağlık kırsal kesimlerinde Ekimi yapılmadan ekolojik olarak yetişir. Ülkemizin doğal bitki örtüsünün bir parçasıdır. Latincede pictacia perebinthus diye anılan Menengic ; yörelere göre Çitlembik, Çıtlık, Çedene, Çitemik, Bıttım gibi farklı isimler almıştır. Menengic kahvesi bu agacın meyvesinden üretilmektedir. Menengic Kavesinin içinde kimyasal madde yoktur %100 doğaldır.

    Çörekotu Kahvesi
    Çörek otunun un haline getirilip, Türk kahvesi misali su ve özellikle de süt ile karıştırılıp içilen kahve türü, aynı zamanda bir su bardağı süte bir çay kaşığı çörek otu katılması tavsiye ediliyor. Keyfe göre değişmekle birlikte şekerli çörekotu kahvesinin tadına doyum olmadığını deneyerek tadarak öğrenenlerdeniz.

    İNKA KAHVE
    Çok özel bir tada sahip ve çırpılarak yapılıyor Bir tatlı kaşık İNKA kahvesinden alırsınız bir kaşık da şeker iki üç damla da su (kıvamı tuttrmak mesele ) Köpük halini alacak ve sıcak su yavaş yavaş çırpılarak ilave edilecek... Hoş bir sohbet arasında iyi gider Kahve sevenlere tavsiye edilir.....

    DAMLA SAKIZLI

    Kahveyi içerken damla sakızının tadını alıyorsunuz. Damla sakızlarıyla birliktekahveyi dövmüşler..
    Damla Sakızlı Türk kahvesi mideyi rahatlatıyormuş. İçtikten sonra içim ferahladı.

    YUMURTALI KAHVE

    Bir kapta 1 yumurtanın sarısı ayrılarak üzerine 2 çorba kaşığı toz şeker eklenir ve mikserde en az 5 dakika çırpılarak iyice köpürtülür.
    Elde edilen köpük 4 büyük kupaya pay edilir. Kupaların üzeri ağzına kadar filtre edilmiş sıcak kahve (espresso) ile doldurulur, soğumadan servise sunulur.
     

Sayfayı Paylaş