1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Kahveli Parfe

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve Papatya tarafından 5 Ekim 2014 başlatılmıştır.

  1. Papatya
    Meşgul

    Papatya Sözlerimi Geri Alamam.* Süper Moderatör

    Katılım:
    6 Ağustos 2012
    Mesajlar:
    16.261
    Beğenileri:
    5.771
    Ödül Puanları:
    10.980
    Yer:
    Seattle.
    Banka:
    4.918 ÇTL


    [​IMG]


    Malzemeler


    1.5 su bardağı süt
    2 paket krem şanti
    Yarım su bardağı fındık içi
    15 yulaflı bisküvi
    1 yemek kaşığı instant kahve

    Sos için

    150 gr bitter çikolata ve 150 ml krema

    Hazırlanışı

    Sütü büyük bir kaseye alın. Kahveyi ekleyip eritin. Krem şantiyi ilave edip mikserle çırpın.
    Bisküvileri küçük parçalar şeklinde kırıp krem şantiye ekleyin.
    Ortadan ikiye kesilmiş fındıkları karışıma ilave ederek karıştırın.
    Dikdörtgen bir kalıba streç folyo yayın ve karışımı içine doldurun. Parfeyi derin dondurucuda 2 saat bekletin.
    Kremayı tencereye alıp kaynatmadan ısıtın. Çikolatayı küçük parçalara bölerek ( keskin bir bıçakla dikkatlice kesebilirsiniz. ) Kremaya ekleyin ve eriyinceye kadar karıştırın. Soğumaya bırakın. Kalıbı ters çevirerek parfeyi servis tabağına alın.
    Üzerine çikolata sosunu ekleyip servis yapın.

    Yapılır yapılmaz yendiği zaman pek hoşunuza gitmeyecektir. 3-6 saat aralığında dolapta dinlendirdikten sonra yerseniz keyif alırsınız. Bizden tavsiye. ;)


    Tarif alıntıdır.



    [Linkleri görebilmek için ÜYE olmalısınız!..]
    [Linkleri görebilmek için ÜYE olmalısınız!..]

     

Sayfayı Paylaş