Kahveli Parfe

Papatya

Men sebete nebete...
Süper Moderatör
Katılım
6 Ags 2012
Mesajlar
22,842
Beğeniler
6,505
Şehir
Seattle.
#1





Malzemeler


1.5 su bardağı süt
2 paket krem şanti
Yarım su bardağı fındık içi
15 yulaflı bisküvi
1 yemek kaşığı instant kahve

Sos için

150 gr bitter çikolata ve 150 ml krema

Hazırlanışı

Sütü büyük bir kaseye alın. Kahveyi ekleyip eritin. Krem şantiyi ilave edip mikserle çırpın.
Bisküvileri küçük parçalar şeklinde kırıp krem şantiye ekleyin.
Ortadan ikiye kesilmiş fındıkları karışıma ilave ederek karıştırın.
Dikdörtgen bir kalıba streç folyo yayın ve karışımı içine doldurun. Parfeyi derin dondurucuda 2 saat bekletin.
Kremayı tencereye alıp kaynatmadan ısıtın. Çikolatayı küçük parçalara bölerek ( keskin bir bıçakla dikkatlice kesebilirsiniz. ) Kremaya ekleyin ve eriyinceye kadar karıştırın. Soğumaya bırakın. Kalıbı ters çevirerek parfeyi servis tabağına alın.
Üzerine çikolata sosunu ekleyip servis yapın.

Yapılır yapılmaz yendiği zaman pek hoşunuza gitmeyecektir. 3-6 saat aralığında dolapta dinlendirdikten sonra yerseniz keyif alırsınız. Bizden tavsiye. ;)


Tarif alıntıdır.



Burada da bezeli parfe tarifimiz var,
Bir gözatın!

 
Top