1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Kakaolu Fransız Kreması

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve arz-ı hal tarafından 28 Nisan 2012 başlatılmıştır.

  1. arz-ı hal

    arz-ı hal Özel Üye Özel üye

    Katılım:
    29 Kasım 2011
    Mesajlar:
    9.017
    Beğenileri:
    539
    Ödül Puanları:
    5.980
    Meslek:
    İşe başlamadan tatile giren hakime
    Yer:
    yüreğinden uzaklar da...
    Banka:
    199 ÇTL
    Kakaolu Fransız Kreması

    Kullanılacak malzeme:

    1/2 litre çiğ krema.
    4 yumurta,
    1 bardak pişirilmiş kakao,
    200 gram toz şekeri,
    1 küçük paket vanilya tozu,

    Yapımı:

    Çiğ kremayla toz şekerini ve vanilya tozunu iyice karıştırıp çok hafif bir ateşe oturtmalı. Böylece şekerin erimesini temin etmeli.

    Beri yanda birbuçuk çorba kaşığı kakao, 1 tatlı kaşığı toz şekeri ve bir bardak sütle bir bardak kakao pişirmeli. Kalaylı bakır veya paslanmaz çelikten yuvarlak dipli bir tencereye yumurtaların sarılarını koyup bunları çırparak köpürtmeli.

    Çırpmaya ara vermeden şekerli ve vanilyayı kremadan kaşık kaşık alıp yumurtaya katıp buna yedirmeli. Vanilyalı kremanın yedirilmesi sona erince bu defa karışım çabuk çabuk karıştırılırken sıcak kakao sicim gibi ince akıtılarak yedirilmeli. Bu işlem de tamamlanınca kabı içinde kaynar su bulunan ateşteki büyük bir tencerenin içine oturtmalı.

    Karıştırmaya ara vermeden kremayı kaynayacak kadar ısıtmalı. Krema kaynamaya başlarken bir defa daha karıştırmalı ve kabı ateşten indirmeli. Kremayı vakit vakit karıştırarak soğumaya bırakmalı. Soğuyunca küçük kâselere boşaltmalı ve buzdolabına kaldırarak servis vaktine kadar orada tutmalı.

    İsteyenler, servis vakti gelince 1 kahve fincanı kadar krem şantiy hazırlayıp bunu sıkma şırıngasına doldurur ve kâseleri bu krem şantiyle süsleyip öyle servis yapabilirler.
     

Sayfayı Paylaş