1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Kakaolu Islak Kurabiye

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve yeşüLL tarafından 29 Temmuz 2009 başlatılmıştır.

  1. yeşüLL

    yeşüLL limitsizsiniz...! Özel üye

    Katılım:
    21 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    4.343
    Beğenileri:
    47
    Ödül Puanları:
    2.880
    Banka:
    46 ÇTL
    [​IMG]
    MALZEMELER:

    25 gram kakao (3 yemek kaşığı)
    125 gram margarin ya da tereyağı
    1 tane yumurta
    1 çay bardağı toz şeker
    1 çay bardağı sıvıyağ
    1 paket kabartma tozu
    1 paket vanilya
    Aldığı kadar un
    Şerbeti İçin:

    3 çay bardağı şeker
    3 çay bardağı su
    Birkaç damla limon suyu
    YAPILIŞI:

    Önce şerbeti hazırlayın, suyu ve şekeri kaynamaya başladıktan sonra orta ateşte 6-7 dakika daha kaynatın ve limon suyu sıkarak ateşten alın, soğutun. Soğuyan şerbeti buzdolabına alın ve 1 saat dolapta bekletin.
    Hamur malzemelerini un hariç karıştırma kabına alın ve karıştırın. Azar azar un ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
    Hamurdan istediğiniz büyüklükte hamur parçası alarak elinizde yuvarlayın ve yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye kurabiyeleri dizin.
    200 dereceli önceden ısınmış fırında kurbiyelerin üzeri çatlamaya başlayana kadar (çok çabuk çatlıyorlar, dikkat edin) pişirin ve fırından alın.
    Sıcak kurabiyeleri soğuk şerbetin içine batırıp çıkartın, servis tabağına dizin. İstediğiniz gibi süsleyin.
    Bir gece buzdolabında dinlendirip servis edin.
     
    Son düzenleyen: Moderatör: 2 Ağustos 2015
  2. KıRMıZı
    Aşık

    KıRMıZı TeK BaşıNa CUMHURİYET V.I.P

    Katılım:
    22 Şubat 2008
    Mesajlar:
    27.187
    Beğenileri:
    4.782
    Ödül Puanları:
    11.580
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Karmaşıkkk
    Yer:
    TÜRKİYE
    Banka:
    384 ÇTL
    Kakaolu Islak Kurabiye



    Malzemeler:

    • 2 adet yumurta
    • 3/4 su bardağı tozşeker
    • 3/4 su bardağı sıvıyağ
    • 3 yemek kaşığı kakao
    • 1 paket kabartma tozu
    • 1 paket vanilya
    • 2-3 su bardağı arası un



    Şerbeti için:

    • 1 su bardağı su
    • 1/2 su bardağı tozşeker



    Üzerine:

    • 1 su bardağına yakın hindistan cevizi



    Yapılışı:

    Şerbet malzemelerini eriyene kadar ufak bir tencerede kısık ateşte karıştırıp ocaktan alın ve ayrı bir kapta bekletin.
    Tozşeker, sıvıyağ ve yumurtaları hamur yoğurma kabında elinizle karıştırın.
    Kakao, kabartma tozu ve vanilya ile birlikte elenmiş 2 su bardağı unu ilave edip çok katı olmayan, ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar un ilavesiyle kurabiye hamurunu yoğurun.
    Cevizden ufak parçalar koparıp yuvarlayarak hafif yağlanmış tepsiye aralıklı olarak dizin ve 170C ısıtılmış fırında kabarıp içi pişene kadar pişirin.
    Fırından aldıktan sonra sıcakken önce hazırladığınız şerbete batıp çıkarın. Ardından bir kaseye koyduğunuz hindistan cevizine hertarafını bulayıp servis tabağına alın.
    Bütün kurabiyeleri aynı işlemden geçirdikten sonra servis yapın.
     
  3. ruhu'm

    ruhu'm Aktif

    Katılım:
    1 Aralık 2009
    Mesajlar:
    330
    Beğenileri:
    3
    Ödül Puanları:
    630
    Meslek:
    oLüm GéLdiği Zaman YaniMa GéLMé.. Bén AzRaiLLé'Dé
    Yer:
    bi ara tabelaya bakarım x)) ♥AkLım Hep Sende
    Banka:
    0 ÇTL
    devamlı yapaım :) ama yemem kekle pek aram yok
    teşekkürler
     

Sayfayı Paylaş