1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Kakaolu kek tarifi

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve Mc_ÖRGE tarafından 2 Şubat 2010 başlatılmıştır.

  1. Mc_ÖRGE

    Mc_ÖRGE HalaMadrid

    Katılım:
    15 Eylül 2009
    Mesajlar:
    1.648
    Beğenileri:
    83
    Ödül Puanları:
    1.330
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Kaptan
    Yer:
    İzmir
    Banka:
    714 ÇTL
    Kakaolu kek malzemeleri
    4 tane yumurta
    2 su bardağı toz şeker veya pudra şekeri
    1 su bardağı süt
    1 su bardağı zeytin yağ
    2 paket vanilya
    1 paket kabartma tozu
    2 yemek kaşığı kakao
    İki buçuk su bardağı un



    Kakaolu kek tarifimize her kekin kabarma sırrı olan şeker ve yumurta karışımı ile başlıyoruz. Bir kabın içine şeker ve yumurtaları alıp, mikserle iyice köpürüp kabarcık olana kadar çırpıyoruz. Ardından süt, zeytin yağ ekleyip tekrar çırpıyoruz. Karışımın üzerine unu eliyoruz ve vanilyaları, kabartma tozunu, kakaoyu katıp mikserle tekrar çırpmaya başlıyoruz. Hazır olan kek harcını, yağlanmış kek kalıbına döküyoruz 5 dakika ısıttığımız 170 derecelik fırına kakaolu keki sürüyoruz.

    40 dakika sonra kakaolu kekin pişip pişmediğini kürdan veya çatal batırarak kontrol ediyoruz ve çatal veya kürdan kakaolu kekin içinden kuru çıkarsa, kekin piştiğini anlayıp, fırından çıkarıyoruz. Pişmiş olan kakaolu keki kalıbından çıkarıp servis tabağına alarak, soğuduğunda dilimleyerek servis ediyoruz. Kakaolu Kek hazır. Afiyet olsun.


     

Sayfayı Paylaş