1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Kalamar Tava

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve Çağlayağmur tarafından 8 Haziran 2013 başlatılmıştır.

  1. Çağlayağmur
    Hoşgörülü

    Çağlayağmur ... Süper Moderatör

    Katılım:
    15 Aralık 2010
    Mesajlar:
    15.093
    Beğenileri:
    4.415
    Ödül Puanları:
    11.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Yer:
    Ankara
    Banka:
    809 ÇTL
    Malzemeler

    6 Orta Boy Kalamar
    1 Su Bardağı Sıvı Yağ
    1 Çorba Kaşığı Şeker
    1 Tatlı Kaşığı Karbonat
    1 Su Bardağı Un
    Tuz

    Sos İçin:

    1 Kutu Doğranmış Domates
    1/2 Yarım Havuç
    2 Arpacık Soğanı
    1 Diş Sarmısak
    1/2 Kereviz
    1/2 Çay Bardağı Sıvı Yağ
    Tuz
    1/2 Tatlı Kaşığı Kuru Fesleğen

    Yapılışı:


    Kalamarları yıkayıp kuruladıktan sonra yarım parmak kalınlığında halka şeklinde doğrayalım. Üzerine karbonat ve şekeri ilave edip hepsini harmanlayalım(bu işlem kalamarı yumuşatmak ve lezzetini arttırmak için)
    Ayrı bir yerde unun içine bir miktar tuz ilave edip karıştıralım. Kalamarları una bandırıp fazla ununu silkeleyerek kızgın yağda eşit aralıklarla dizerek arkalı önlü hafif pembeleşene dek kızartalım.
    Sos İçin: Havucu tavla zarı gibi doğrayalım. Kerevizi aynı irilikte doğrayalım. Tavaya sıcı yağı koyalım. Havucu, soğanları, sarmısakları ve kerevizi ilave ederek yumuşayana dek soteleyelim. Ardından 1 kutu domates konservesini tavaya boşaltıp tuzunu ve yarım tatlı kaşığı fesleğeni ilave ederek hafifçe suyunu çekene dek 3-5 dakika kaynatalım. Bu sosu kalamarların yanında ikram edelim.
     

Sayfayı Paylaş