1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Kan grubuna göre beslenme

Konusu 'Gerekli Bilgiler' forumundadır ve GöLGe tarafından 24 Kasım 2010 başlatılmıştır.

  1. GöLGe

    GöLGe Uzman

    Katılım:
    18 Mart 2010
    Mesajlar:
    1.170
    Beğenileri:
    10
    Ödül Puanları:
    1.130
    Meslek:
    ÖĞRETMEN
    Yer:
    KaYSeRi-BaTMaN
    Banka:
    1 ÇTL
    Kan grubunuza göre nasıl doğru beslenirsiniz? Neleri yemeli, neleri yememelisiniz?

    0 Grubu

    Kan grubu 0 olanlar avcı toplayıcı gibi ataları gibi oldukça atletik bir bedene sahip oluyor. Bol bol kardiyo egzersizine ve enerji seviyelerini yüksek tutmak için proteinden zengin kırmızı et tüketmeye ihtiyaç duyuyorlar.

    1- Bu gruptakiler sadece sebze yiyerek diyet yapmamalı. Çok fazla süt ve süt ürünleri tüketmekten, unlu mamuller yemekten kaçınmalı.
    2- Kırmızı et, biftek, hindi, somon, havuç, mantar, biber, çiğ ıspanak, soya sütü, fındık, çam fıstığı, ceviz ve zeytinyağı tüketebilirler. Haftada ortalama 14-16 porsiyon et ve balık tüketebilirsiniz. 5 taneye kadar da yumurta serbest.
    3- Tavuk, kuzu eti, alabalık, keçi peyniri, yulaf ve yulaf ezmesi, karnıbahar, lahana, şamfıstığı ve ayçiçeği yapı tüketimi haftada bir ile sınırlandırılmalı.
    4- Uskumru, beyaz peynir, kaşar peyniri, mozzarella peyniri, soya sütü, fasulye, bezelye, barbunya, mercimek ve susam en fazla ayda bir, bir porsiyon yenilebilir.
    5- Folik asit, kalsiyum, potasyum açısından zengin beslenmelisiniz.

    A Grubu

    Kan grubu A olanlar, genellikjle hareketsiz bir yapıya sahiptirler ve hayvansal yiyeceklere çok ihtiyaç duymazlar. Bunları fazla tüketmeleri halinde sindirim sorunları yaşayabilirler.

    1- Çok fazla et ve süt ürünleri tüketmeyin. Tam buğdaydan yapılma ürünler yerine pirince ağırlık verin.
    2- Bol bol balık tüketin. Somon, mezgit, ton balığı tüketin. Balkabağı, pirnç patlağı, tatlı patates, zeytinyağı, soğan, çam fıstığı da tüketilmesi önerilen yiyecekler. Haftada 2 yumurta serbest.
    3- Kestane, mantar, susam, biber, ayçiçeği yağını haftada birden fazla tüketmeyin.
    4- Yeşil zeytin, çiğ ıspanak ve domatesi ayda bir tüketin.
    5- Sindirime yardımcı takviyeler alın ve kalsiyumla, potasyum bakımından zengin yiyecekler tüketin.

    B Grubu

    Kan grubu B olanlar, dengeli bir şekilde hem et hem sebze yemeliler. B grubundakiler genellikle güçlü bir bağışıklı sistemine sahiptirler.

    1- Klima ile ısıtılan ya da soğutulan ve kuru ortamlarda bulunanlar süt ürünlerini fazla tüketmekten kaçınmaları gerekiyor.
    2- Haftada 7-8 porsiyon et, balık tüketin, aynı zamanda 4 adet yumurta yiyin. Ayrıca, hindi, somon, pirinç, salatalık, yeşil zeytin, mantar, çiğ ıspanak, fındık, ceviz ve zeytin yağı.
    3- Biftek, yoğurt, keçi peyniri, mozzarella, yulaf ezmesi, elma, biber, lahana, susam ve ay çiçeği yağını haftada bir ile sınırlandırın.
    4- Tavuk eti, uskumru, barbunya, domates be karnıbaharı ayda birden fazla yemeyin.
    5- Her 3 günde bir alınacak demir takviyesi ve kalsiyumla folik asit bakımından zengin vitamin kullanılabilir.

    AB Grubu

    Kan grubu AB olanlar, mükemmel bir bağışıklık sistemine sahiptirler. Enfeksiyon ve alerjileri kendinizden uzak tutabilirsiniz.

    1- Süt ürünleri, peynir ve yumurta bazı solunum sistemi sorunlarına neden olabilir. Bu tip durumlarda bu ürünler tüketilmeyebilir veya daha az tüketilebilir. AB grubundakiler tam tahıllı yerine pirinci öneriyor. Ayrıva haftada 5-7 porsiyon et ve balık yemeleri öneriliyor.
    2- Bol bol hindi ve ördek eti, somon, yeşil zeytin, biber, mantar, ıspanak, fındık, çam fıstığı, ceviz ve zeytinyağı yiyin.
    3- Kuzu eti, alabalık, börülce, bqarbunya, soya fasulyesi, karnıbahar, salatalık, domates, kestane, şamfıstığı, susam ayçiçeği yağı size sakıncalı. Haftada en fazla 1 kez tüketebilirsiniz.
    4- Biftek, tavuk, uskumru, beyaz peynir, mozzarella ve mercimeği ayda enfazla bir porsiyon tüketin.
    5- Her 10 günde bir alacağınız kalsiyum, potasyum ve folik asit açısından zengin günlük bir multi vitamin alabilirsiniz.
     

Sayfayı Paylaş