1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Kandil Simidi Tarifi

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve Suskun tarafından 26 Mart 2010 başlatılmıştır.

  1. Suskun

    Suskun V.I.P V.I.P

    Katılım:
    16 Mart 2009
    Mesajlar:
    23.242
    Beğenileri:
    276
    Ödül Puanları:
    6.230
    Yer:
    Türkiye
    Banka:
    2.052 ÇTL
    Kandil Simidi- Kandil Simidi Tarifi

    Kandil Simidi Tarif -1-

    Malzemeler
    * 1 su bardağı süt
    * 1 paket margarin
    * 5 kaşık zeytinyağı
    * 1 çorba kaşığı tuz
    * 1 çay kaşığı kabartma tozu
    * 1 çorba kaşığı şeker
    * 1 yumurta sarısı
    * 1 yumurta akı
    * 1 tatlı kaşığı mahlep
    * 1/2 kg un
    * Çörekotu
    * Susam

    Yapılışı :
    Unu eleyin. Ortasına ılık sütü, oda sıcaklığında margarini, yumurta sarısını, zeytinyağını, tuzu, şekeri ve kabartma tozunu koyun. Ele yapışmayacak kıvamda bir hamur yapın. Eğer ele yapışıyorsa biraz un ilave edin. Hamuru 15 dakika dinlendirin. Hamuru ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın. Elinizle hamuru 10 cm.'lik çubuk şeklinde uzatın. İki ucunu birleştirerek simit şeklini verin. Hazırladığınız simitlerin üzerine yumurta akını sürün. Simitlerin yarısına çörekotu serpin. Kalan yarısına ise susam serpin. Tepsiye dizin. 180 derecede fırında pişirin.

    Afiyet Olsun..
     
  2. Suskun

    Suskun V.I.P V.I.P

    Katılım:
    16 Mart 2009
    Mesajlar:
    23.242
    Beğenileri:
    276
    Ödül Puanları:
    6.230
    Yer:
    Türkiye
    Banka:
    2.052 ÇTL
    Kandil Simidi Tarifi -2-

    Malzemelerimiz:
    1 paket margarin(250 gr.) (oda sıcaklığında olacak)
    1 çay bardağı sıvıyağ
    2 yumurta
    1 çay bardağı yoğurt
    1 tatlı kaşığı mahlep
    1 çorba kaşığı şeker
    1 tatlı kaşığı tuz
    1 paket kabartma tozu
    Alabildiği kadar un
    Susam(üzerine serpmek için)

    Yapılışı:
    Susam hariç, malzemelerin hepsini karıştırıyoruz ve yavaş yavaş un ilavesi ile yoğuruyoruz.. Hamurun kıvamı kulak memesi yumuşaklığında olacak. Hamuru çok fazla un ilavesi ile katı yapmayın. Yoğurduğumuz hamurumuzu minik simit şeklinde yapıp, yumurta akına batırıp, susama buluyoruz ve 180 derecedeki fırınımızda pişiriyoruz(önceden ısıtmış olmalıyız)..
     
  3. KıRMıZı
    Aşık

    KıRMıZı TeK BaşıNa CUMHURİYET V.I.P

    Katılım:
    22 Şubat 2008
    Mesajlar:
    27.184
    Beğenileri:
    4.780
    Ödül Puanları:
    11.580
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Karmaşıkkk
    Yer:
    TÜRKİYE
    Banka:
    377 ÇTL
    yapabilirmiyim acaba..çok severim kandil simidini hiç denememiştim..tarif basite benziyor..
     
  4. Papatya
    Meşgul

    Papatya Sözlerimi Geri Alamam.* Süper Moderatör

    Katılım:
    6 Ağustos 2012
    Mesajlar:
    16.260
    Beğenileri:
    5.770
    Ödül Puanları:
    10.980
    Yer:
    Seattle.
    Banka:
    4.917 ÇTL

    Mahleple mis gibi kokan, üzüm sirkesiyle daha da gevrekleşen kandil simidiyle güzel bir 5 çayı geçirmeye ne dersiniz?

    Malzemeler

    1 adet yumurta sarısı
    100 gram tereyağı (oda sıcaklığında bekletilmiş)
    3 yemek kaşığı yoğurt
    1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
    1 tatlı kaşığı toz şeker
    1 yemek kaşığı mahlep
    5 yemek kaşığı ayçiçek yağı
    1 paket kabartma tozu
    1 çay kaşığı tuz
    3 su bardağı un

    Üzeri için

    1 adet yumurta akı
    4 yemek kaşığı susam

    Püf noktası

    Kullandığınız tüm malzemelerin oda sıcaklığında bekletilmiş olmasına dikkat edin.
    Hazırladığınız simitlerin büyüklüğüne göre adet sayısı değişiklik gösterebilir.

    Servis önerisi

    Hazırladığınız kandil simitlerini arzuya göre çörek otuna da batırabilirsiniz.

    Nasıl yapılır

    Yumurta sarısı, yoğurt, ayçiçek yağı ve oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağını derin bir karıştırma kabına alın.
    Üzüm sirkesi, tuz ve toz şeker ekledikten sonra bir kaşık yardımıyla tüm malzemeyi karıştırın.
    Azar azar eklediğiniz un üzerine elenmiş kabartma tozu ve simitlere aroma verecek mahlebi katın.
    Tüm malzemeyi özleşene kadar yoğurup simit hamurunu hazırlayın.
    Hamuru küçük bezeler haline getirin. Hafifçe yağlanmış bir mutfak tezgahı üzerinde avuç içinizle bastırarak rulo şeklinde açın.
    Uç kısımlarını birleştirdiğiniz hamurlara halka şeklini verin. Üst kısımlarını öncelikle çırpılmış yumurta akına sonrasında susama batırın.

    Fırın tepsisine aralıklı olarak dizdiğiniz kandil simitlerini, önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Ilık olarak servis edin.

    Afiyet olsun...


     

Sayfayı Paylaş