Kandil Simidi Tarifi

Suskun

V.I.P
V.I.P
Katılım
16 Mrt 2009
Mesajlar
23,140
Beğeniler
322
Şehir
Türkiye
#1
Kandil Simidi- Kandil Simidi Tarifi

Kandil Simidi Tarif -1-

Malzemeler
* 1 su bardağı süt
* 1 paket margarin
* 5 kaşık zeytinyağı
* 1 çorba kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı kabartma tozu
* 1 çorba kaşığı şeker
* 1 yumurta sarısı
* 1 yumurta akı
* 1 tatlı kaşığı mahlep
* 1/2 kg un
* Çörekotu
* Susam

Yapılışı :
Unu eleyin. Ortasına ılık sütü, oda sıcaklığında margarini, yumurta sarısını, zeytinyağını, tuzu, şekeri ve kabartma tozunu koyun. Ele yapışmayacak kıvamda bir hamur yapın. Eğer ele yapışıyorsa biraz un ilave edin. Hamuru 15 dakika dinlendirin. Hamuru ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın. Elinizle hamuru 10 cm.'lik çubuk şeklinde uzatın. İki ucunu birleştirerek simit şeklini verin. Hazırladığınız simitlerin üzerine yumurta akını sürün. Simitlerin yarısına çörekotu serpin. Kalan yarısına ise susam serpin. Tepsiye dizin. 180 derecede fırında pişirin.

Afiyet Olsun..
 

Suskun

V.I.P
V.I.P
Katılım
16 Mrt 2009
Mesajlar
23,140
Beğeniler
322
Şehir
Türkiye
#2
Kandil Simidi Tarifi -2-

Malzemelerimiz:
1 paket margarin(250 gr.) (oda sıcaklığında olacak)
1 çay bardağı sıvıyağ
2 yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı mahlep
1 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un
Susam(üzerine serpmek için)

Yapılışı:
Susam hariç, malzemelerin hepsini karıştırıyoruz ve yavaş yavaş un ilavesi ile yoğuruyoruz.. Hamurun kıvamı kulak memesi yumuşaklığında olacak. Hamuru çok fazla un ilavesi ile katı yapmayın. Yoğurduğumuz hamurumuzu minik simit şeklinde yapıp, yumurta akına batırıp, susama buluyoruz ve 180 derecedeki fırınımızda pişiriyoruz(önceden ısıtmış olmalıyız)..
 

Papatya

Men sebete nebete...
Süper Moderatör
Katılım
6 Ags 2012
Mesajlar
22,803
Beğeniler
6,472
Şehir
Seattle.
#4

Mahleple mis gibi kokan, üzüm sirkesiyle daha da gevrekleşen kandil simidiyle güzel bir 5 çayı geçirmeye ne dersiniz?

Malzemeler

1 adet yumurta sarısı
100 gram tereyağı (oda sıcaklığında bekletilmiş)
3 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı mahlep
5 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
3 su bardağı un

Üzeri için

1 adet yumurta akı
4 yemek kaşığı susam

Püf noktası

Kullandığınız tüm malzemelerin oda sıcaklığında bekletilmiş olmasına dikkat edin.
Hazırladığınız simitlerin büyüklüğüne göre adet sayısı değişiklik gösterebilir.

Servis önerisi

Hazırladığınız kandil simitlerini arzuya göre çörek otuna da batırabilirsiniz.

Nasıl yapılır

Yumurta sarısı, yoğurt, ayçiçek yağı ve oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağını derin bir karıştırma kabına alın.
Üzüm sirkesi, tuz ve toz şeker ekledikten sonra bir kaşık yardımıyla tüm malzemeyi karıştırın.
Azar azar eklediğiniz un üzerine elenmiş kabartma tozu ve simitlere aroma verecek mahlebi katın.
Tüm malzemeyi özleşene kadar yoğurup simit hamurunu hazırlayın.
Hamuru küçük bezeler haline getirin. Hafifçe yağlanmış bir mutfak tezgahı üzerinde avuç içinizle bastırarak rulo şeklinde açın.
Uç kısımlarını birleştirdiğiniz hamurlara halka şeklini verin. Üst kısımlarını öncelikle çırpılmış yumurta akına sonrasında susama batırın.

Fırın tepsisine aralıklı olarak dizdiğiniz kandil simitlerini, önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Ilık olarak servis edin.

Afiyet olsun...


 

Benzer konular

Top