Karadeniz yemekleri

Mod-53

Uzaklardayım
Özel üye
Katılım
16 Eyl 2011
Mesajlar
1,875
Beğeniler
84
Şehir
İSTANBUL
#1
Malzemeler
4 tavuk göğüs eti
1 yumurta
1 çay bardağı un
1 su bardağı fındık
2-3 dal frenk soğanı
Tuz, karabiber
Ayçiçeği yağı
Garnitür için
10 kırmızı kiraz domates
10 sarı kiraz domates
Yarım çay bardağı kıyılmış maydanoz
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 diş sarımsak ve Tuz



FINDIKLI TAVUK ETİ TARİFİ

Fındığı iri kalacak şekilde kırın ve bir tabağa alın. Un, karabiber ve tuz ekleyip harmanlayın. Tavuk göğüs etlerini et döveceği ile inceltin. Yumurtayı küçük bir kasede çırpın. Etleri önce yumurtaya sonra fındıklı karışıma bulayıp kızgın yağda altın rengi oluncaya kadar kızartın. Frenk soğanı ile bağlayarak süsleyin. Garnitür için, domatesleri ortadan ikiye bölün. Sarımsağı rendeleyerek zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Domatesleri ekleyip soteleyin. Tuz ve ince kıyılmış maydanoz ilave ederek harmanlayın. Fındıklı tavuk ile tabağa alarak sıcak servis yapın.
 

Mod-53

Uzaklardayım
Özel üye
Katılım
16 Eyl 2011
Mesajlar
1,875
Beğeniler
84
Şehir
İSTANBUL
#2
KARALAHANALI TAVUK DOLMA


Malzemeler

1 kg karalahana
6 tavuk budu
3 salçalık kırmızıbiber
3 soğan
200 gr ufalanmış beyazpeynir
2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
3 su bardağı sıcak su
1 çay kaşığı tuz
Tavuğun üzeri için
4 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı domates salçası
6 yemek kaşığı ayçiçeği
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz

KARALAHANALI TAVUK DOLMA TARİFİ
Karalahanaları temizleyip ince şerit şeklinde kıyın. Soğanları soyup zar şeklinde doğrayın. Ayçiçeği tavada kızdırıp soğanı ekleyin ve soteleyin. Karalahanayı ekleyip karıştırarak 5-6 dakika pişirin. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Peyniri ilave edip karıştırın. Keskin bir bıçağın ucuyla tavuk butlarının geniş kısmındaki kemiği çıkartıp, derin bir boşluk açın. Tavuğun üzerine sürmek için yoğurt, domates salçası, sıvıyağ, karabiber ve tuzu bir kaseye alıp karıştırın. Karışımı tavuk butlarının içine ve üzerine sürün. Lahanalı karışımı tavukların içine paylaştırın. Tavuk dolmalarını fırın tepsisine yerleştirin. Kalan sos ve sıcak suyu ilave edip önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 10 dakika pişirin. Arada fırının kapağını açıp yemeğin suyundan kaşıkla alıp tavuğun üzerine gezdirin. 20-25 dakika daha pişirip sıcak servis yapın.
 

Mod-53

Uzaklardayım
Özel üye
Katılım
16 Eyl 2011
Mesajlar
1,875
Beğeniler
84
Şehir
İSTANBUL
#3
HAMSİ KUŞU



Malzemeler

1 kg hamsi
1 demet taze soğan
1 kase mısır unu
2 soğan
3 yumurta
Yarım demet maydanoz
Kuru nane, Tuz, karabiber
1 dolmalık kırmızıbiber


HAMSİ KUŞU TARİFİ
Hamsileri temizleyip fileto haline getirin. Biberin çekirdeklerini temizleyip çok ince zar şeklinde kesin. Yumurtaları ayrı bir kasede iyice çırpın. İç malzeme için, taze soğanı ve maydanozu temizleyip kıyın. Soğanı soyup kıyın. Kıyılmış soğanlar, 2 tatlı kaşığı mısır unu, maydanoz, tuz ve baharatı bir kasede harmanlayın. Fileto haline getirdiğiniz hamsilerden iki tanesini tezgahın üzerine alın. Hazırladığınız iç malzemeyi üzerine yayıp üzerini tamamen kapatacak şekilde iki hamsiyi yapıştırın. Avucunuzun içinde sıkarak köfte şeklini verin. Malzeme bitene kadar aynı aynı işlemi tekrarlayın. Hazırladığınız hamsi yumrularını önce çırpılmış yumurtaya sonra mısır ununa bulayın. Kızgın yağda ya da fırının ızgara bölümünde kızartın. Sıcak servis yapın.
 

Mod-53

Uzaklardayım
Özel üye
Katılım
16 Eyl 2011
Mesajlar
1,875
Beğeniler
84
Şehir
İSTANBUL
#4
HAMSİ TAVA



Malzemeler

1 kg hamsi
1 limonun suyu
Turp
Taze soğan
Mısır unu
Tuz

Kızartmak için
Ayçiçeği yağı

HAMSİ TAVA TARİFİ
Hamsileri ayıklayıp yıkayın. Düz bir tepsiye alıp üzerlerine limon suyunu gezdirerek dökün. Mısır ununu serpiştirin. Unun balıklara bulanması için tepsiyi sallayın. Ayçiçeği yağını kızartma tenceresinde kızdırın. Balıkları ilave edip çıtır çıtır olana kadar kızartın. Limon, dilimlenmiş turp, kiraz domates ve taze soğanl; birlikte sıcak servis yapın.
 

Mod-53

Uzaklardayım
Özel üye
Katılım
16 Eyl 2011
Mesajlar
1,875
Beğeniler
84
Şehir
İSTANBUL
#5
BALIKKONDU



Malzemeler

4 soğan
6 domates
4 kesme şeker
2 kahve fincanı zeytinyağı
2 yemek kaşığı kuşüzümü
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
1 tatlı kaşığı tarçın
1 kg dilimlenmiş palamut
1 demet maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz

BALIKKONDU TARİFİ
Soğanları ayıklayıp piyaz doğrayın. Domatesleri enlemesine ince daire şeklinde doğrayın. Bir tencerede 1 kahve fincanı zeytinyağını iyice ısıtın. Soğanları kavurun. Şeker, kuşüzümü, dolmalık fıstıkları ve tarçını ekleyip karıştırın. Üzerlerine domatesleri dizip tuz serpin. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pişirin Domatesler pişerken palamutları tuzlayın. Domateslerin bıraktığı su çekilmeye başlayıncn, bir tavada kalan zeytinyağını iyice kızdırın. Kızgın yağda balıkları alt üst ederek kızartın. Balıkları tenceredeki domateslerin üzerine yerleştirin. 1 kahve fincanı sıcak su ekleyip kısık ateşte pişirin ve soğumaya bırakın. Balıkkondu-yu servis tabağına yerleştirin. Maydanozları ince kıyıp üzerine serpin ve servis yapın.
 

Mod-53

Uzaklardayım
Özel üye
Katılım
16 Eyl 2011
Mesajlar
1,875
Beğeniler
84
Şehir
İSTANBUL
#6
YOĞURTLU ÇORBA



Malzemeler

800 gr yoğurt
1 yumurta
1 yemek kaşığı un
1.5 çay bardağı pirinç
1 çay bardağı haşlanmış nohut
1 tatlı kaşığı sıvıyağı
Sos malzemesi
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı nane
tuz


YOĞURTLU ÇORBA TARİFİ

Bir tencerede yoğurt, yumurta, un, pirinç, sıvıyağı ve 4 su bardağı suyu mikserle çırpın. Çırpma bittikten sonra harlı ateşte karıştırarak kaynatın. Pirinçleri piştikten sonra tencerenin altını kapatın. Bir kapta tereyağını eritip naneyi ilave edin. Sosu karıştırarak 5 dakika pişirin. Hazırladığınız sosu çorbanın üzerine döküp servise sunun.
 

Mod-53

Uzaklardayım
Özel üye
Katılım
16 Eyl 2011
Mesajlar
1,875
Beğeniler
84
Şehir
İSTANBUL
#7
TINTIŞ ÇORBASI



Malzemeler

3 yemek kaşığı mısır unu
1 yemek kaşığı tereyağı
200 gr kıyma
1 yemek kaşığı salça
5 su bardağı su
tuz, karabiber

TINTIŞ ÇORBASI TARİFİ
Su ve tuzu bir tencerede kaynatın. İnce elekte elenmiş mısır ununu ekleyin. Koyu bir çorba kıvamına gelinceye kadar, karıştırarak pişirin. Diğer tarafta, tereyağında kıymayı kavurun, salçayı ekleyin. Bu karışımı, çorbaya ekleyerek birkaç dakika daha pişirdikten sonra sıcak olarak servis yapın.
 

Mod-53

Uzaklardayım
Özel üye
Katılım
16 Eyl 2011
Mesajlar
1,875
Beğeniler
84
Şehir
İSTANBUL
#8
MEZGİT TAVA



Malzemeler

1 kg mezgit balığı
2 su bardağı süt
1/2 su bardağı mısır unu
1 su bardağı ayçiçek yağı
Yeterince taze çekilmiş karabiber ve tuz


MEZGİT TAVA TARİFİ

Mezgit balıklarını yıkayıp, iyice temizledikten sonra 40 dakika sütün içinde bekletin. Mısır ununun içine taze çekilmiş karabiber serpiştirip karıştırın. Balıkların her iki yüzünü una bulayın. Silkeleyip iyice kızdırılmış yağın içine bırakın. İki tarafı da pembeleşinceye kadar pişirin. Afiyet olsun.
 

Mod-53

Uzaklardayım
Özel üye
Katılım
16 Eyl 2011
Mesajlar
1,875
Beğeniler
84
Şehir
İSTANBUL
#9
SAKIZLI BAKLA ÇORBASI



Malzemeler

250gr bakla
1 küçük soğan
1 yemek kaşığı un
1 yumurta
1 çay fincanı yoğurt
2 yemek kaşığı margarin
tuz

SAKIZLI BAKLA ÇORBASI TARİFİ
Bir tencerede suyu kaynatın. Çok küçük olarak doğranmış soğanı ve küçük kırılmış baklaları kaynayan suya atın. Diğer tarafta un, yoğurt ve yumurtayı tuzla iyice çırpın. Hazırladığınız bu terbiyeyi, baklalar piştikten sonra tencereye ekleyin. Biraz daha pişirin. İndirmeye yakın, yağı kızdırıp üzerine gezdirin.
 

Mod-53

Uzaklardayım
Özel üye
Katılım
16 Eyl 2011
Mesajlar
1,875
Beğeniler
84
Şehir
İSTANBUL
#10
MAYDONUZLU HAMSİ KUŞU



Malzemeler
1 kg hamsi balığı
1 adet orta boy soğan
1 demet maydanoz
1 çay fincanı ayçiçek yağı
1 su bardağı un
Yeterince tuz

HAMSİ KUŞU TARİFİ
Balıkları iyice temizleyip kafalarını koparın, orta kılçıklarını alın. Yıkayıp süzdükten sonra tuzlayın. Maydanozların saplarını ayırın. Soğanın kabuğunu çıkarıp ayıklayın. Soğan ve maydanozları çok küçük parçacıklar haline gelene kadar zırhtan geçirip karıştırın. Fileto çıkardığınız iki balığın arasına dışarıya taşmayacak şekilde hazırladığınız karışımdan yerleştirin. Balıkların her iki yüzünü ayçiçek yağına bandırıp una bulayın. Önceden ısıttığınız ızgarada dört dakika pişirin, sonra da diğer yüzünü çevirip iki dakika daha pişirin. Afiyet olsun.


YOĞURTLU PAZI




Malzemeler
1 demet pazı
250 gr yoğurt
4 diş sarmısak
tuz

YOĞURTLU PAZI TARİFİ
Pazıları yıkayın ve saplarıyla birlikte doğrayın. Tuzlu suda beş dakika kadar haşlayın. Soğuduktan sonra suyunu süzün. Servis tabağına alın. Üzerine sarımsaklı yoğurt döküp servis yapın.


OĞMAÇ ÇORBASI



Malzemeler
2 su bardağı un
1 /2 su bardağı su
1 su bardağı süt
tuz, karabiber


OĞMAÇ ÇORBASI TARİFİ
Un, tuz ve su ile oldukça sert bir hamur hazırlayın. Bu hamuru elinizde ovun. Ellerin birbirine sürtünmesiyle, hamurdan minik parçalar kopacaktır. 5 su bardağı suyu kaynatın. Minik hamur parçalarını suya ekleyin ve pişirin. Üzerine kaynar süt ekleyip, servis yapın.


TUZLU


Malzemeler
1 kg domates
1 çay fincanı kaya tuzu

TUZLU TARİFİ
Domatesleri fazla küçük olmayacak şekilde kesin. Bir kavanoza yerleştirin. Üzerine kaya tuzunu ilave ederek, ağzını kapatın. Bu şekilde domatesler, birkaç gün içinde sulanmaya başlayacaktır. Eğer sulanmazsa, çok az su ekleyebilirsiniz. Kavurma yapmak istediğinizde, dilediğiniz kadar domatesi birgün önceden kavanozdan çıkarın. İçinde bol su olan bir kabın içinde bekletin. İyice durulayıp, suyunu süzdükten sonra yemeğinizi hazırlayın.

MISIR ÇORBASI



Malzemeler
1 su bardağı kırıklı mısır
1 çay fincanı barbunya
250 gr orta yağlı parça et
1 yemek kaşığı margarin
1 yemek kaşığı tereyağı
1 soğan
tuz

MISIR ÇORBASI TARİFİ
Kırıklı mısırı yıkayın, üzerine bolca su ekleyip, iyice pişirin. Akşamdan ıslatmış olduğunuz barbunyayı da ayrı bir yerde yumuşayıncaya kadar pişirin. Yumuşamış barbunyayı ve eti, pişmiş olan mısıra ekleyin. Soğanı yemeklik olarak doğrayıp, margarinde pembeleştirin. Soğanı, pişmeye devam eden mısırlı barbunyalı karışıma ekleyin, tuzunu ilave edin. Orta hararetli ocağın üzerinde 1 saat pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
 

Benzer konular

Top