1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

karagöz tatlısı

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve -araz- tarafından 1 Ekim 2012 başlatılmıştır.

  1. -araz-
    Ayyaş

    -araz- EYVALLAH... V.I.P

    Katılım:
    24 Aralık 2011
    Mesajlar:
    4.727
    Beğenileri:
    368
    Ödül Puanları:
    3.980
    Banka:
    439 ÇTL
    [​IMG]


    Malzemeler;

    1 su bardağı sıvı


    1 adet yumurta

    1 su bardağı yoğurt

    1 çay bardağı pudraşekeri

    1 su bardağı ince çekilmiş fındık

    2 çorba kaşığı kakao

    Aldığı kadar un ( 3+1/4 su bardağı yetti)

    1 paket kabartma tozu



    Şerbeti için;





    1. 2 su bardağı su

    2. 2 su bardağışeker

    3. yarım limon suyu

    4. 1 çay kaşığı vanilya


    Yapılışı;
    1. Öncellikle şerbetini hazırlayın; Bunun için 2 su bardağı su ve şekeri kaynatın.Limon suyunu ilave edip, şerbeti ocaktan alın. 1 çay kaşığı vanilyayı da karıştırın. Şerbeti soğumaya bırakın.
    2. Ayrı bir yerde sıvıyağı , yumurta, yoğurt, pudra şekerini ve kabartma tozu ile beraber aldığı kadar unu ilave edip; hamur toplanana kadar yoğurun.
    3. hamuru 4 ‘e bölün. Bir parçasına 2 çorba kaşığı kakaoyu ekleyin. İnce kıyılmış fındığı da ekleyip, yoğurun. Bu hamuru da üçe bölün.
    4. Diğer tarafta da 3 adet sade hamurumuz var. Bunlarda birini merdane ile uzunlamasına açın.
    Kıyısına kakaolu hamurudan serit yapin ve yerlestirin. Beraber sarın. Bir parmak kalınlığında kesin.
    5. Yağlanmış tepsiye dizin.
    6. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana dek pişirin.
    7. Üzerine soğutulmuş şerbet gezdirin.
    8. Üzerini örtüp 4 saat kadar dinlendirin.
    9. Üzerine hindistan cevizi serperek servis yapabilirsiniz.


    Afiyet olsun...
     

Sayfayı Paylaş