1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Karalahana Çorbası (6 Kişilik)

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve arz-ı hal tarafından 8 Ocak 2012 başlatılmıştır.

  1. arz-ı hal

    arz-ı hal şşşşştttttttt Özel üye

    Katılım:
    29 Kasım 2011
    Mesajlar:
    9.030
    Beğenileri:
    553
    Ödül Puanları:
    5.980
    Meslek:
    artık sadece eş ve anne
    Yer:
    Beşitaş'ın tam ortası
    Banka:
    279 ÇTL
    MALZEMELER
    1 Demet Karalahana
    2 Çorba Kaşığı Tereyağı
    1 Çorba Kaşığı Salça
    Su
    Tuz , Karabiber
    2-3 Çorba Kaşığı Mısır Unu
    1 Su Bardağı Haşlanmış Barbunye Fasülyesi


    HAZIRLANIŞI
    Lahana yapraklarını yıkayalım. İnce şeritler halinde doğrayalım. Şeritler uzunsa ikiye keselim. Tencerede tereyağını eritelim. Lahanaları ilave edip yumuşayana dek kavuralım. Lahanalar yumuşamaya başladığında bu kez salçayı ilave edelim. 1-2 dakika daha kavurduktan sonra tencereye yeterince sıcak su ekleyelim. Tuzunu , karabiberini ayarlayalım.
    Mısır ununu azar azar ve sürekli karıştırarak ilave edelim. Barbunya fasülyesini tencereye aktaralım.
    Sürekli karıştırarak bir iki taşım kaynatalım. ateşten aldıktan sonra kaselere boşaltalım.
     

Sayfayı Paylaş