1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Karamel Sos

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve Papatya tarafından 12 Şubat 2013 başlatılmıştır.

  1. Papatya
    Meşgul

    Papatya Sözlerimi Geri Alamam.* Süper Moderatör

    Katılım:
    6 Ağustos 2012
    Mesajlar:
    16.261
    Beğenileri:
    5.771
    Ödül Puanları:
    10.980
    Yer:
    Seattle.
    Banka:
    4.918 ÇTL


    [​IMG]

    Karamel Sos Yapımı
    Karamel Sos Nasıl Yapılır
    Mükemmel Karamel Sos Tarifi

    Malzemeler:

    1 su bardağı şeker
    1 paket (200 gr) krema

    Yapılışı:

    Toz şeker tencereye koyulur ve ocağa alınır. Altı kısılır, çok fazla karıştırılmadan şekerin erimesi beklenir. Şeker önce kenarlardan renk değiştirip, karamelize olmaya başlıyor. Karamel rengini alınca ocaktan alınır. Krema eklenirken çırpma teliyle hızlı hızlı çırpılır. Önce biraz topak topak olabilir, iyice çırpınca açılır. Sos soğuyunca kavanoza boşaltılır.

    Acele etmeden kısık ateşte karamelize etmek gerekiyor!

    [​IMG]


     
    MeRciMeK ve Çağlayağmur bunu beğendi.
  2. Papatya
    Meşgul

    Papatya Sözlerimi Geri Alamam.* Süper Moderatör

    Katılım:
    6 Ağustos 2012
    Mesajlar:
    16.261
    Beğenileri:
    5.771
    Ödül Puanları:
    10.980
    Yer:
    Seattle.
    Banka:
    4.918 ÇTL

    Karameli, sadece su ve şekerle yapmakta mümkün.
    Çelik tabanlı tavaya 1 bardak şeker koyun, 3-4 kaşık suyu şekerin üzerinde gezdirin.
    Erimeye bırakın. Şeker eridikten sonra karameliniz kullanmaya hazır. Karamel yapmak işte bu kadar kolay.
    :)
     
    Çağlayağmur bunu beğendi.
  3. Çağlayağmur
    Hoşgörülü

    Çağlayağmur ... Süper Moderatör

    Katılım:
    15 Aralık 2010
    Mesajlar:
    15.093
    Beğenileri:
    4.417
    Ödül Puanları:
    11.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Yer:
    Ankara
    Banka:
    811 ÇTL
    Güzel bilgi teşekkür ediyorum @Papatya m
    Peki bu karamel sonradan şekerleşmiyor değilmi yani kristalize olmuyor değilmi ?
     
  4. Papatya
    Meşgul

    Papatya Sözlerimi Geri Alamam.* Süper Moderatör

    Katılım:
    6 Ağustos 2012
    Mesajlar:
    16.261
    Beğenileri:
    5.771
    Ödül Puanları:
    10.980
    Yer:
    Seattle.
    Banka:
    4.918 ÇTL
    Hayır ablam zannetmiyorum, bu tarifleri uygulamadım ama uyguladıklarımda öyle bi sıkıntı ile karşılaşmadım @Çağlayağmur rica ederim gözlerine sağlık :)
     
    Çağlayağmur bunu beğendi.
  5. Çağlayağmur
    Hoşgörülü

    Çağlayağmur ... Süper Moderatör

    Katılım:
    15 Aralık 2010
    Mesajlar:
    15.093
    Beğenileri:
    4.417
    Ödül Puanları:
    11.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Yer:
    Ankara
    Banka:
    811 ÇTL
    Tarif çok pratik geldi canım. Şeker kristalize olmazsa süper olur :)
     
  6. Papatya
    Meşgul

    Papatya Sözlerimi Geri Alamam.* Süper Moderatör

    Katılım:
    6 Ağustos 2012
    Mesajlar:
    16.261
    Beğenileri:
    5.771
    Ödül Puanları:
    10.980
    Yer:
    Seattle.
    Banka:
    4.918 ÇTL
    Gerçekten öyle abla. Beyaz kremaya bi parça katıldığında öyle lezzetli oluyor ki.
    Denemek istersen krema ile olanı dene derim o daha güvenilir :)
     
    Çağlayağmur bunu beğendi.
  7. Çağlayağmur
    Hoşgörülü

    Çağlayağmur ... Süper Moderatör

    Katılım:
    15 Aralık 2010
    Mesajlar:
    15.093
    Beğenileri:
    4.417
    Ödül Puanları:
    11.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Yer:
    Ankara
    Banka:
    811 ÇTL
    Her ikisinide denerim canım teşekkür ederim ;)
     

Sayfayı Paylaş